Inside Out – Mielen sopukoissa 2 suomalaiset äänet ovat…

Kirjoittajan kuva

By admin

Inside Out – mielen sopukoissa 2 -elokuvan suomeksi puhutun version ääninäyttelijät on julkistettu. Tuttujen tunnehahmojen rooleihin palaavat muun muassa Minka Kuustonen (Ilo), Kari Ketonen (Pelko), Pamela Tola (Inho), ja uusina ääni elokuvassa kuullaan muun muassa artistit Mirella, Yeboyah sekä Jussi-palkinnon voittaja Linnea Leino.

Disney ilmoitti, että Minka Kuustonen (Ilo), Kari Ketonen (Pelko), Pamela Tola (Inho), Tiina Weckström (Suru), Tuukka Mastomäki (Kiukku) ja Arttu Wiskari (Isä) palaavat lähes 10 vuoden takaisiin rooleihinsa Inside Out – mielen sopukoissa 2 -elokuvassa.

Uusina ääninä kuullaan muun muassa muusikkiartistit Mirella, Yeboyah sekä Jussi-palkinnon voittaja Linnea Leino (tytöt tytöt tytöt), ja Ahdistus-hahmon roolissa kuullaan lahjakas monitaituri Hanna Mönköre. Rileyn rooliin palaa Seera Alexander, Arttu Wiskari kuullaan jälleen Rileyn Isän roolissa ja äitinä kuullaan Rebecca Viitala

Ahdistuksen suomenkielisenä äänenä kuullaan Hanna Mönköre. Hahmo ravistelee kaikkea Rileyn mielen päämajassa ja sen ulkopuolella. Tämä täynnä energiaa oleva hahmo huolehtii innokkaasti siitä, että Riley on valmistautunut kaikkiin mahdollisiin kielteisiin lopputulemiin. 

Ennui (Linnea Leino) on hahmo, joka ei voisi vähempää välittää. Ennui on tylsistynyt ja innoton ja osaa pyöritellä silmiään tuoden Rileyn persoonallisuuteen täydellisen määrän teini-ikäistä apatiaa. 

Kateuden suomenkielisenä äänenä kuullaan Heljä Heikkinen. Pienestä koostaan huolimatta Kateus tietää varmasti, mitä haluaa. Hän on jatkuvasti kateellinen siitä, mitä kaikilla muilla on, eikä pelkää murehtia sitä. 

Nolous (Petrus Kähkönen) haluaa pysytellä piilossa, mikä ei ole helppoa tälle muhkealle kaverille, jolla on räiskyvä vaaleanpunainen iho. 

Disneyn ja Pixarin elokuva “Inside Out – mielen sopukoissa 2” asettuu jälleen tunteiden tasapainon jo kerran löytäneen teinitytön Rileyn mieleen juuri sillä hetkellä, kun hänen päämajassaan käynnistyy suuri romutusurakka, jolla tehdään tilaa odottamattomalle yllätykselle: uusille tunteille! Ilo, Suru, Kiukku, Pelko ja Inho, jotka ovat pitkään pyörittäneet Rileyn mieltä hyvällä menestyksellä, eivät tiedä, mitä pitäisi ajatella, kun kuvioihin ilmestyy Ahdistus. Eikä hän taida olla edes ainoa uusi tulokas! Ahdistuksen alkuperäisäänenä kuullaan Maya Hawke, muissa rooleissa Amy Poehler on Ilo, Phyllis Smith on Suru, Lewis Black on Kiukku, Tony Hale on Pelko ja Liza Lapira on Inho. Elokuvan “Inside Out – mielen sopukoissa 2” on ohjannut Kelsey Mann ja tuottanut Mark Nielsen ja se nähdään Suomen elokuvateattereissa 17. heinäkuuta.   

Rooleissa:

Yeboyah: Sofia
Antonia Atarah: Valentina
Arttu Wiskari: Isä
Carla Rindell: Nostalgia
Emma Louhivuori: Ally
Hanna Mönkäre: Ahdistus
Hanna Pakarinen: Coach Roberts
Heljä Heikkinen: Kateus
Kari Ketonen: Pelko
Linnea Leino: Ennui
Minka Kuustonen: Ilo
Mirella Roininen: Grace
Pamela Tola: Inho
Petrus Kähkönen: Nolous
Rebecca Viitala: Äiti
Seera Alexander: Riley
Silja Kutvonen: Dani
Tiina Weckström: Suru
Turkka Mastomäki: Kiukku

”Inside Out 2” on odotettu jatko-osa vuonna 2015 ilmestyneelle elokuvalle ”Inside Out”. Alkuperäinen elokuva sai paljon kiitosta sen innovatiivisesta tavasta kuvata tunteita ja mielen sisäistä maailmaa, ja jatko-osan odotetaan jatkavan samalla linjalla. Elokuvan on tuottanut Pixar Animation Studios ja sen levittää Walt Disney Pictures.

Uudessa elokuvassa tutustutaan jälleen Rileyyn, joka on nyt teini-ikäinen. Teini-iän mukanaan tuomat muutokset ja haasteet tuovat uusia ulottuvuuksia tunteiden maailmaan, mikä tarjoaa katsojille uusia oivalluksia ja koskettavia hetkiä.

Juonen keskeiset elementit

”Inside Out 2” keskittyy Rileyn kasvamiseen ja kehittymiseen teini-iässä. Tunteiden – Ilo, Suru, Viha, Pelko ja Inho – on jälleen kerran navigoitava Rileyn mielen sokkeloissa, kun hän kohtaa uusia tilanteita koulussa, ystävyyssuhteissa ja perhe-elämässä.

Teini-ikä tuo mukanaan monia uusia tunteita ja ristiriitaisia ajatuksia, jotka heijastuvat Rileyn mielen sisäiseen maailmaan. Elokuvassa käsitellään muun muassa identiteetin etsintää, itsenäisyyden tavoittelua ja yhteydenpitoa läheisiin.

Uudet hahmot ja tunteet

Elokuvan jatko-osassa esitellään uusia hahmoja, mukaan lukien uusia tunteita, jotka kuvastavat teini-iän monimutkaisuutta. Näihin tunteisiin kuuluvat esimerkiksi Ahdistus ja Yksinäisyys, jotka tuovat uusia haasteita Rileyn mielen sisälle.

Uudet tunteet tuovat myös uusia dynamiikkoja ja vuorovaikutuksia, jotka tekevät elokuvasta entistä rikkaamman ja syvällisemmän. Tämä lisää tarinan monimuotoisuutta ja syvyyttä, mikä tekee siitä kiinnostavan kaikenikäisille katsojille.

Teemat ja viestit

”Inside Out 2” käsittelee teemoja, jotka ovat erityisen ajankohtaisia teini-ikäisille ja heidän perheilleen. Itsetunnon kehittäminen, sosiaalisten suhteiden merkitys ja tunteiden hallinta ovat keskeisiä aiheita. Elokuva korostaa, että kaikki tunteet ovat tärkeitä ja niillä on oma paikkansa mielen hyvinvoinnissa.

Elokuva tarjoaa myös opettavaisen näkökulman siitä, miten tunteet vaikuttavat päätöksentekoon ja käyttäytymiseen. Se rohkaisee katsojia ymmärtämään ja hyväksymään omia ja muiden tunteita.Vastaa