Suomalaiset julkkikset juhlistivat Helsinki Pride 2024 -tapahtumaa

Kirjoittajan kuva

By Lena

Helsinki Pride 2024 kokosi jälleen tuhansia ihmisiä juhlimaan yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta. Tapahtuma huipentui lauantaina 29. kesäkuuta näyttävään kulkueeseen ja puistojuhlaan, joka tarjosi monipuolista ohjelmaa kaikille osallistujille. Monet suomalaiset julkkikset osallistuivat tänä vuonna pride-viikonloppuun ja jakoivat pride-terveisiään sosiaalisessa mediassa.

Antti Tuiskun rohkea haaste

Antti Tuisku, tunnettu suomalainen poptähti ja julkisuudenhenkilö, jakoi Instagramissa ajatuksiaan rohkeudesta olla oma itsensä. Hän haastoi erityisesti urheilumaailman toimijat tarkastelemaan omia asenteitaan ja toimintaansa, jotta jokainen voisi tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi.

”Me eletään yhä maailmassa, jossa vaaditaan erityistä rohkeutta olla avoimesti oma itsensä. Eikös tämä ole vähän nurinkurista?” Tuisku kirjoitti. ”Koska minulla on etuoikeus elää tällä hetkellä urheilijan elämää, haastankin jokaisen urheilumaailmassa toimivan ihmisen tutkimaan omia asenteita lempeästi, mutta rehellisesti.”

Tuiskun mukaan todellinen muutos lähtee jokaisesta yksilöstä ja hänen asenteistaan. Hän painotti, että meidän kaikkien tulee toimia niin, että jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi omana itsenään​​​​.

Nooa Sammalkäpy ja muutoksen ilo

Nooa Sammalkäpy muisteli ensimmäistä pride-kokemustaan vuodelta 2008 Instagram-tilillään ja iloitsi siitä, kuinka maailma on muuttunut myönteisemmäksi ja hyväksyvämmäksi. Hän kertoi ylpeydestään erityisesti translippujen näkyvyyden lisääntymisestä.

”Ekan kerran olin täällä 2008 18-vuotiaana ja nyt tällä maailman parhaimmalla köörillä 💖 Tää hupi jääny välistä vaa 2010, kun kulkueeseen tuli kaasuisku. Ja sit koronavuodet tietty,” Sammalkäpy kirjoitti. ”Muistan kuin fiiliksis olin, miten paljon translippuja sillon näky! En ollu koskaan nähny niit nii paljo. Sillo tuntu, et maailma on muuttunu! Ja onneks muuttuu edelleen, ylpeydellä❣️”

Nooa Sammalkäpy on tehnyt merkittävää työtä sateenkaariyhteisön hyväksi ja sai tunnustusta omakohtaisesta tarinastaan raskaana olevana miehenä ja synnyttävänä isänä.​

Elina Gustafssonin yhteisöllinen viesti

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson jakoi Instagramissa mökkipride-kuulumisiaan ja korosti yhteisöllisyyden merkitystä. Hän painotti, että syrjinnän ja vihan vastustaminen vaatii yhteistä ponnistelua ja toistemme tukemista.

”IHANAA HELSINKI PRIDEA NARTTULAUMAN MÖKKI PRIDELTA + 🌸🏳️‍🌈🏳️‍⚧️” Gustafsson kirjoitti. ”Pidetään lippu korkealla, vaikkei olisi tankoakaan. Ei pyydetä lupaa olla olemassa, ei pyydetä lupaa rakastaa.”

Gustafsson kehotti kaikkia jatkamaan taistelua vapauden, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta ympäri vuoden.

Peltosen kuuma kutsu

Poplaulaja Benjamin Peltonen kutsui seuraajiaan juhlimaan, tanssimaan ja näyttämään maailmalle, mitä tarkoittaa olla yhdenvertainen, inhimillinen ja rakastava.

”HYVÄÄ PRIDEÄ SEKSIPOMMIT❤️‍🔥💣 Tänään(kin) juhlitaan, tanssitaan, lauletaan, ja näytetään koko maailmalle millaista on olla yhdenvertainen, inhimillinen, rakastavainen ja HOT,” Peltonen kirjoitti Instagramissaan.

Hän jakoi tietoa Pride-puistojuhlasta ja jatkoista Vanhalla Ylioppilastalolla, korostaen ylpeyttään kaikista osallistujista ja yhteisön jäsenistä.

Ohjelma ja aktiviteetit

Helsinki Priden virallinen ohjelma tarjosi monipuolisia aktiviteetteja kaikille osallistujille. Park Festivaali Kaivopuistossa oli yksi viikonlopun kohokohdista, jossa esiintyivät muun muassa DJ Awa ja Tuure Boelius. Tapahtuma-alueella oli myös erilaisia teema-alueita, kuten Temple of Love, Friends Zone ja Pets Lounge, joissa osallistujat saivat nauttia mukavasta yhdessäolosta, peleistä ja eläinystävien seurasta. Viikonloppu oli jälleen kerran osoitus siitä, kuinka tärkeää on juhlistaa moninaisuutta ja tukea toisiamme matkalla kohti yhdenvertaisempaa ja hyväksyvämpää yhteiskuntaa. Suomalaiset julkkikset osoittivat esimerkillään, että jokaisella on rooli tässä muutoksessa ja että yhteisön voima on suuri, kun toimimme yhdessä.

Yhteisön voima ja tulevaisuus

Pride 2024 jätti jälkeensä voimakkaan viestin yhteisön voimasta ja tarpeesta jatkaa työtä yhdenvertaisuuden eteen. Osallistujat, mukaan lukien monet tunnetut julkkikset, osoittivat, että moninaisuuden juhliminen ja toistemme tukeminen ovat avainasemassa matkalla kohti hyväksyvämpää yhteiskuntaa.

Yhteisöllisyys ja tukeminen olivat näkyvästi esillä viikonlopun aikana, ja julkkikset kuten Antti Tuisku, Nooa Sammalkäpy, Elina Gustafsson ja Benjamin Peltonen näyttivät omalla esimerkillään, kuinka tärkeää on olla avoimesti oma itsensä ja tukea toisia. Heidän viestinsä rohkeudesta, yhteisöllisyydestä ja rakkaudesta resonoi laajasti, ja he inspiroivat monia jatkamaan työtä yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Helsinki Pride 2024 oli jälleen kerran menestys, ja se osoitti, kuinka suuri voima yhteisöllä on, kun toimimme yhdessä. Juhlat olivat täynnä iloa, rakkautta ja yhteisöllisyyttä, ja ne jättivät osallistujille muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.Vastaa