Suomen historian väkivaltaisin elokuva? Katso teaser-video elokuvasta.

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Äärettömän väkivaltaiseksi kuvailtu (Pri)sons-elokuva: teaser-video julkaistu. Pääosissa ovat muun muassa Karoliina Blackburn ja Ilkka Koivula.

(Pri)sons on elokuva hämärämiehistä ja rikollisista, joiden on liittouduttava taistelemaan selviytymisestään. Elokuva alkaa siitä, kun huippusalainen alamaailman paikka joutuu verenhimoisten palkkatappajien hyökkäyksen kohteeksi. Elokuvasta julkaistiin halloweenin kunniaksi traileri.

Ohjaajan mukaan elokuva on hänen kunnianhimoisin ohjaustyönsä. Hänen näkemyksensä mukaan elokuva on poikkeuksellinen Suomessa väkivaltaisuutensa, efektiensä ja näyttelijöiden suorittamien stunt-koreografioiden ansiosta.

– (Pri)sons on sekoitus kahta elokuvagenreä jotka ovat hyvin lähellä sydäntäni, vanhan liiton toimintaelokuvaa sekä extreme-kauhua. Elokuva on käytännössä yksi suuri rakkauskirje paitsi genreklassikoille, myös eksploitaatio-elokuville, joita saattoi löytää videovuokraamojen epäilyttävämmistä nurkista ja elokuvatarkastamon kieltolistoilta, ohjaaja Esa Jussila kuvailee.

Elokuvan ohjaaja Esa Jussila on tullut tunnetuksi enemmänkin ungerground-piireissä sellaisista kulttisuosikeista kuin Goremageddon (2011), Goremadeddon 2 (2017) ja The Pussy with an Uzi (2021). (Pri)sons-elokuvaan on kuitenkin saatu koottua nimekkäitäkin näyttelijöitä ja mukana ovat mm. Karoliina BlackburnIlkka Koivula ja radio- ja podcast-toimittajanakin tunnettu Renne Korppila.

Elokuvan nähdään myös mm. Jarmo PukkilaAri SavonenGareth LawrenceVeera W. Vilo ja Sami Huhtala. Elokuvan naispääosassa debytoi Katriina Rajaniemi.

– Tavoittelimme näiden elokuvien tunnelmaa teknisiä yksityiskohtia myöten. Hieman romantisoiden voisin sanoa, että teimme elokuvan, jonka toivoisin itse poimineeni hämyisen divarin leffahyllystä, hän toteaa.

(Pri)sons saa ensi-iltansa alkuvuodesta 2024 – trailerin näet alla.Vastaa