Suomen suurin rock-festivaali Rockfest järjestetään ensi vuonna Turussa

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomen suurin rock-festivaali Rockfest järjestetään ensi kesänä Turussa tasan vuoden kuluttua, torstaista lauantaihin 12.-14.6.2025. Tapahtumapaikkana toimii Artukaisten kenttä, joka sijaitsee Gatorade Centerin ja Turun Messu- ja Urheilukeskuksen välittömässä läheisyydessä. 

Uusi tapahtuma-alue mahdollistaa jopa 30 000 hengen päivittäisen yleisömäärän. Noin viiden kilometrin säteellä keskustasta, satamasta ja rautatieasemalta sijaitseva tapahtuma-alue on yleisölle helposti saavutettavissa julkisella liikenteellä, autolla, jalan, pyörällä kuin muilla kevyen liikenteen vaihtoehdoilla. Tapahtumapaikalla on jo entuudestaan näyttöä sen toimivuudesta suurtapahtuman näyttämönä. Rockfest ottaa alueen käyttöönsä koko laajuudessaan.

Rockfest rakentuu tapahtumapaikalle massiiviseksi tapahtumakokonaisuudeksi, josta löytyy muun muassa kolme festivaalilavaa, joista kaksi isompaa sijoittuvat Artukaisten kentälle ja yksi sisätiloihin Gatorade Centeriin. Tapahtuman ensimmäiset ohjelmakiinnitykset julkaistaan vielä tulevana syksynä ja samalla avautuu festivaalin lipunmyynti. Luvassa on jälleen genren tunnetuimpia kansainvälisiä esiintyjiä ja eturivin kotimaisia nimiä sekä kiinnostavia nosteessa olevia tuoreempia rock-tekijöitä. 

Turku toivottaa rock-kansan tervetulleeksi 
Turku on profiloitunut vahvasti kulttuuri- ja tapahtumakaupungiksi ja Rockfestin tasoisella tapahtumalla on hienot puitteet kasvaa ja kehittyä kaupungissa.

Turun valintaan vaikuttivat suurimpina tekijöinä Turun talousalueen koko, majoituskapasiteetti, liikenneyhteydet sekä Rockfestin tarpeisiin soveltuva tapahtuma-alue ja kaupungin tarjoama yhteistyö. Rockfestin tiimi odottaa malttamattomana tapahtumakesää 2025 ja Rockfestin toteutusta kaikessa komeudessaan”, kommentoi valintaa Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Krista Heinonen. Myös kaupunki odottaa yhteistyötä positiivisin mielin. 

Kulttuuri ja tapahtumat ovat keskeinen osa Turun identiteettiä. Rockfest on Suomen suurimpana rockfestivaalina hieno lisä kesän tapahtumatarjontaan ja se vahvistaa kaupungin asemaa merkittävänä kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina entisestään. Tämän kokoluokan tapahtumalla on positiivinen vaikutus kaupungin elinvoimaan ja imagoon, ja toivotammekin Rockfestin sekä tapahtumakävijät  lämpimästi tervetulleeksi Turkuun ja maailman kauneimpaan saaristoon”, Turun pormestari Minna Arve kertoo.  

Rockfest on Suomen suurin rockfestivaali  
Rockfestiä on järjestetty vuodesta 2017 alkaen ensin Vantaalla ja sen jälkeen Hyvinkään lentokentällä. Kolmipäiväinen tapahtuma on tarjonnut musiikkia kolmella lavalla yhteensä yli 30 bändin verran ja kerännyt vuosittain kymmeniä tuhansia päivittäisiä kävijöitä. 

Rockfestissä ovat esiintyneet muun muassa Iron Maiden, Pantera, Avenged Sevenfold, Mötley Crüe, Ozzy Osbourne, Slipknot, In Flames, Scorpions ja Def Leppard.

Tapahtuman nettisivuilta löytyy usein kysyttyjen kysymyksien listaus, josta löytyy lisätietoa Turun tapahtumasta majoituksen, liikkumisen ja muun lisätiedon muodossa. 

ROCKFEST 12.-14.6.2025
Turku, Gatorade Center ja Artukaisten kenttäVastaa