Suomesta maailmalle: Saara Aalto

Kirjoittajan kuva

By admin

Saara Sofia Aalto syntyi Oulunsalossa 2. toukokuuta 1987. Jo lapsena hän tähtäsi musiikkiuralle ja kirjoitti ensimmäiset kappaleensa viisivuotiaana. Vuonna 1998, 11-vuotiaana, Aalto voitti Kotkan Merilaulukilpailut omalla sävellyksellään. Teini-ikäisenä hän kiersi hääkeikkoja.

Vuonna 2004 Aalto edusti Suomea kansainvälisillä Kultainen hirvi -laulufestivaaleilla Romaniassa. Hän valmistui ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta vuonna 2005 ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Aalto on suorittanut muusikon ammattitutkinnon ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2010.

Saara Aalto esiintyy elokuussa uudessa Factory by Lake tapahtumassa Lohjalla, kaupungin orkesterin säestyksellä.

Ensimmäinen läpimurto

Saara Aalto nousi julkisuuteen vuonna 2007 sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon Talent Suomi -kilpailussa. Hän esitti kilpailussa itse säveltämänsä kappaleen ”Varpaisillaan”, jonka hän myöhemmin levytti debyyttialbumilleen. Aalto näytteli myös Helsingin Kaupunginteatterin musikaaleissa, kuten High School Musicalissa ja Wickedissä.

Vuonna 2011 Aalto osallistui Suomen euroviisukarsintoihin kappaleella ”Blessed with Love” ja sijoittui toiseksi. Seuraavana vuonna hän osallistui The Voice of Finland -kilpailuun ja sijoittui jälleen toiseksi. Vaikka levytyssopimusta ei tullut, hän jatkoi aktiivisesti musiikkiuraansa.

Kansainvälinen menestys

Aallon ura sai kansainvälistä huomiota vuonna 2016, kun hän osallistui Ison-Britannian The X Factor -kilpailuun. Hän sijoittui kilpailussa toiseksi ja sai suuren fanijoukon. Tämän jälkeen Aalto solmi levytyssopimukset Sony Music Finlandin ja Sony Music UKkanssa.

Vuonna 2017 Aalto edusti Suomea euroviisuissa kappaleella ”Monsters” ja pääsi finaaliin. Hän jatkoi aktiivisesti musiikin parissa ja julkaisi albumin Wild Wild Wonderland vuonna 2018.

Musiikkialbumit ja kiertueet

Saara Aalto on julkaissut yhteensä seitsemän studioalbumia. Hänen albuminsa sisältävät sekä omia sävellyksiä että yhteistyötä muiden artistien kanssa. Vuonna 2013 julkaistu You Had My Heart oli Aallon ensimmäinen listasijoitus Suomen virallisella albumilistalla. Hän on myös julkaissut lähes kokonaan kiinankielisen albumin.

Aalto on järjestänyt useita konserttikiertueita Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa Shanghain kansainvälisten elokuvajuhlien päätösgaalassa ja tehnyt yhteistyötä oopperatenori José Carrerasin kanssa.

Ääninäyttelijän työt

Aalto on myös tunnettu ääninäyttelijä. Hän antoi äänensä prinsessa Annalle Disneyn animaatioelokuvan Frozen suomenkielisessä versiossa. Tämä rooli toi hänelle lisää näkyvyyttä ja tunnustusta Suomessa.

Aalto on osallistunut myös tosi-tv-ohjelmiin, kuten Dancing on Ice UK -kilpailuun, jossa hän sijoittui kolmanneksi vuonna 2019. Hän on toiminut lauluvalmentajana Big Brother Suomi -ohjelmassa ja juontanut omaa piilokameraohjelmaa Amazon Prime Video -palvelussa.

Saavutukset ja palkinnot

Aalto on saanut useita tunnustuksia uransa aikana. Hänet valittiin vuoden suomalaiseksi vuonna 2016 ja hänelle myönnettiin Suomi-palkinto merkittävästä taiteellisesta urasta. Aallon positiivinen asenne ja saavutukset ovat tuoneet suomalaista musiikkiosaamista kansainväliseen tietoisuuteen.

Vuonna 2019 Forbes-lehti julkaisi artikkelin, jossa korostettiin Aallon vaikutusta Suomen matkailuun. Vaikka artikkelissa oli virheitä, se toi Aallolle lisää huomiota.

Nykyiset projektit

Vuonna 2022 Saara Aalto julkaisi hyväntekeväisyyssinglen ”This World”, jonka tuotot menevät Pelastakaa Lapset -järjestön kautta apua tarvitseville lapsille ympäri maailmaa. Kappaleen musiikkivideo julkaistiin 16. kesäkuuta 2022 ja siinä kuullaan Aaltoa duetoimassa 12-vuotiaan itsensä sekä 10 lapsen kanssa, jotka laulavat jokainen omilla äidinkielillään.

Syksyllä 2022 Aalto toimi Big Brother Suomi -tosi-tv-sarjassa lauluvalmentajana. Joulukuussa 2022 hän aloitti Amazon Prime Video -tilausvideopalvelussa oman piilokameraohjelman nimeltä Saara Aalto pränkkää Suomea, jossa hän yllättää suomalaisia erilaisilla tempauksilla.

Uudet suuntaukset ja tulevaisuus

Saara Aalto on kertonut olevansa avoin uusille projekteille ja mahdollisuuksille. Hän on myös ilmaissut kiinnostuksensa tehdä tulevaisuudessa enemmän suomenkielistä musiikkia. Aalto haluaa jatkaa musiikin parissa ja laajentaa uraansa uusille alueille, kuten televisioon ja elokuvaan.

Hän on saanut laajaa tunnustusta paitsi musiikistaan myös kyvystään uudistua ja tarttua erilaisiin haasteisiin. Aalto on esimerkki monipuolisesta taiteilijasta, joka on valmis kokeilemaan uusia asioita ja tavoittelemaan unelmiaan.

Saavutukset ja tunnustukset

Saara Aallon uran aikana hänelle on myönnetty useita palkintoja ja tunnustuksia:

  • Vuoden suomalainen 2016 -palkinto
  • Suomi-palkinto merkittävästä taiteellisesta urasta
  • Managerointisopimus kansainvälisen Roar Global -toimiston kanssa
  • Levytyssopimus Sony Music Finlandin ja Sony Music UKkanssa

Nämä saavutukset ovat osoitus Aallon lahjakkuudesta ja sitoutumisesta musiikkiin sekä viihdealalle.

Levyt ja kiertueet

Aalto on julkaissut seitsemän studioalbumia ja useita singlejä. Hän on järjestänyt lukuisia konserttikiertueita, jotka ovat vieneet hänet ympäri maailmaa. Hänen konserttinsa ovat tunnettuja energisistä esityksistä ja vaikuttavista lavashow’sta.

Saara Aallon musiikkia on kuvailtu ”eeppiseksi rakkauspoppiksi”, ja hänen laulunsa käsittelevät usein teemoja kuten rakkaus, itsensä hyväksyminen ja unelmien tavoittelu.

Saara Aalto Factory by the Lake Lohja


Vastaa