Eveliina Salonen ja MM-mestaruus Suomeen

Kirjoittajan kuva

By admin

Eveliina Salonen, suomalainen frisbeegolfin mestari, on saavuttanut urallaan merkittäviä voittoja, kuten MM-hopeaa ennen tätä päivää, Euroopan mestaruuden sekä peräti viisi Suomen mestaruutta. Hänen frisbeegolf-uransa alkoi vuonna 2012, ja virallisen kilpailudebyyttinsä hän teki vuonna 2014. Huhtikuussa 2019 Salonen nousi maailmanrankingin kolmannelle sijalle.

Nyt Eveliina Salonen on noussut maailman huipulle, voittaen MM-kultaa!

Vaikka Eveliina Salonen oli matkalla haasteiden edessä, hän nousi lopulta voittoon. Valkeakoskelta lähtöisin oleva Salonen teki historiaa voittamalla frisbeegolfin MM-kultaa naisten sarjassa, ensimmäisenä suomalaisena lajissaan.

Salonen saavutti maailmanmestaruuden Lynchburgissa, Virginian osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Hän voitti tuloksella –18, jättäen taakseen yhdysvaltalaisen Kat Mertschin kahden heiton erolla.

Frisbeegolfin MM-kisat ovat lajin arvostetuin kilpailu, joka pidetään vuosittain. Salonen ansaitsi voitostaan 17 000 dollaria, joka vastaa reilusti yli 15 000 euroa.

Suomalaisten paras saavutus tähän mennessä oli MM-hopea, jonka olivat saavuttaneet Salonen ja Henna Blomroos.

Tällä kertaa odotukset olivat korkeammalla kuin koskaan ennen. Salonen oli jo aiemmin vuonna juhlinut uransa toista major-voittoa huhtikuussa.

MM-kulta tuli jännitystä täynnä olevien vaiheiden jälkeen

Salonen aloitti ratkaisevan kierroksen toiselta sijalta, vain heiton päässä Yhdysvaltain Holy Handleyta jäljessä.

Salonen oli finaalikierroksen alussa johtoasemassa. Vaikka kulta näytti jo karkaavan, kun Salosen tuloskorttiin kertyi kaksi tuplabogia ja kaksi tavallista bogia, hän onnistui palaamaan huipulle kolmella peräkkäisellä birdiellä.

Eveliina Salonen on jo nyt yksi kaikkien aikojen suomalaisista frisbeegolfin pelaajista. Eveliina on ainoa suomalainen major-voittaja. Hänet tunnetaan äärimmäisen tarkoista heitoistaan sekä avaus- että lähipelissä. Eveliina edustaa Innovaa, ja hänen tavoitteenaan on maailmanmestaruus.

Ikä: 24 (3.9.1999)
Kotikaupunki: Pirkkala

Saavutukset:

• MM-hopea 2021
  • Euroopan mestari 2016
  • 5x Suomen mestari (2024, 2022, 2017, 2016, 2015)
  • 2x Major-voittaja (2024 Champions Cup, 2018 Konopiště Open)
  • 5x SM-hopea (2023, 2021, 2020, 2018, 2019)
  • EM-pronssi 2021

Kat Mertsch, joka johti ennen ratkaisuhetkiä, ei kestänyt painetta, vaan putosi Salosen taakse kolmen peräkkäisen bogin myötä. Ennen viimeistä väylää suomalainen johti kolmen heiton erolla, eikä hän jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Mestaruudesta käytiin lopulta kaksintaisto. Handley (–12) putosi kilpailusta karulla tavalla, kun hänen päätöskierroksen tuloksekseen kirjattiin +8.

Myöskään kisan ennakkosuosikki, Viron Kristin Tattar, ei pystynyt nousemaan takamatkalta voittotaistoon. Hän sijoittui kolmanneksi tuloksella –13.