Korkeasaaren eläintarha tarjoaa unohtumattomia elämyksiä loppukesän ja alkusyksyn aikana

Kirjoittajan kuva

By Lena

Korkeasaari, Helsingin ikonisella saarella sijaitseva eläintarha, valmistautuu loppukesän ja alkusyksyn vierailijoihin tarjoamalla monipuolisen ohjelman, joka yhdistää viihdettä, opetusta ja luonnonsuojelun tärkeyden. Elokuun ja syyskuun aikana Korkeasaari on täynnä tapahtumia, jotka houkuttelevat kaikenikäisiä kävijöitä tutustumaan niin nykyisiin kuin muinaisiin eläinlajeihin sekä ympäristömme suojeluun.

Dinosaurukset heräävät henkiin Korkeasaaressa

Kesäkuun alussa avautunut dinosaurusnäyttely on saanut Korkeasaaren vierailijat hämmästelemään. Näyttelyssä on esillä lähes 30 elävän kokoista dinosaurusta, jotka eivät ainoastaan näytä realistisilta, vaan myös liikkuvat ja ääntelevät, luoden aidon tuntuisen esityksen muinaisesta elämästä maapallolla. Tämä suuri näyttely on nähtävillä Korkeasaaressa aina 20. lokakuuta asti, joten aikaa ei kannata hukata, jos haluaa kokea tämän ainutlaatuisen mahdollisuuden​.

Dinosaurukset, kuten ikoninen Tyrannosaurus rex ja Stegosaurus, on sijoitettu omille alueilleen Jurassic- ja Cretaceous-aikakausille, jotka on luotu näyttelyä varten. Dinosauriosmexicon suunnittelema näyttely tarjoaa kävijöille mahdollisuuden kokea, miltä maailma näytti yli 66 miljoonaa vuotta sitten. Näyttelyssä on myös vahva opetuksellinen näkökulma: kävijöitä rohkaistaan pohtimaan, kuinka lajit ovat sopeutuneet muuttuviin ympäristöihin ja kuinka nykyään voimme auttaa estämään uusia sukupuuttoja​.

Itämeri-seikkailu: opetusretki meren syvyyksiin

Eläintarhan ohjelma ei rajoitu ainoastaan maalla eläviin lajeihin, vaan se kattaa myös vesiekosysteemit. Itämeri-seikkailu on erityisesti koululaisryhmille ja lapsiperheille suunnattu ohjelma, joka tutustuttaa osallistujat Itämeren monimuotoiseen elämään. Seikkailu vie vierailijat syvemmälle ymmärtämään meren ekosysteemiä ja sen suojelun tärkeyttä.

Seikkailun aikana lapset ja aikuiset pääsevät tutkimaan Itämeren asukkaita sekä osallistumaan tehtäviin, jotka opettavat konkreettisesti, kuinka voimme jokapäiväisillä valinnoillamme vaikuttaa meren hyvinvointiin. Itämeri-seikkailu on osa Korkeasaaren laajempaa ympäristökasvatusohjelmaa, joka korostaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen merkitystä ja jokaisen yksilön roolia sen tukemisessa​.

Kissojen yö – ilta suurten petojen parissa

Syyskuussa järjestettävä Kissojen yö on yksi Korkeasaaren suosituimmista tapahtumista. Tämä erityinen ilta tuo esille suurten kissapetojen, kuten Amurintiikerin ja lumileopardin, salaperäisen ja kiehtovan maailman. Syyskuun ensimmäisinä lauantai-iltoina, 7. ja 14. syyskuuta, Korkeasaari pitää ovensa auki iltamyöhään, jolloin vierailijat voivat nähdä kissapedot niiden ollessa aktiivisimmillaan.

Kissojen yö tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua petojen käyttäytymiseen hämärän laskeutuessa, samalla kun eläintarha muuttuu tunnelmalliseksi valojen ja kynttilöiden ansiosta. Tapahtumaan liittyy myös valoshow sekä muita eläinaiheisia aktiviteetteja, jotka tekevät illasta unohtumattoman. Tämän tapahtuman lipputuloista osa menee suoraan uhanalaisten suurten kissojen suojeluun, mikä tekee vierailusta entistä merkityksellisemmän​.

Elämyksiä koko perheelle

Korkeasaari tarjoaa loppukesän ja alkusyksyn aikana monia mahdollisuuksia viettää aikaa luonnon ja eläinten parissa. Dinosaurusnäyttely, Itämeri-seikkailu ja Kissojen yö ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten monipuolinen Korkeasaaren ohjelma on. Eläintarha ei vain viihdytä, vaan myös opettaa vierailijoitaan ymmärtämään luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä ja sen suojelun välttämättömyyttä.

Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden, mutta erityisesti loppukesä ja alkusyksy tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia nauttia elämyksistä, jotka yhdistävät viihteen ja opetuksen. Korkeasaari odottaa innolla kaikkia vierailijoita ja toivottaa heidät tervetulleiksi tutustumaan sekä nykyisiin että muinaisiin eläinlajeihin, ja oppimaan samalla lisää siitä, kuinka voimme kaikki osallistua luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen​.

Tule nauttimaan Korkeasaaren loppukesän ja alkusyksyn tapahtumista!

Näillä elämyksillä Korkeasaari tarjoaa jokaiselle kävijälle unohtumattoman vierailun. Dinosaurusten valtakunnasta Itämeren syvyyksiin ja suurten kissojen iltaan – jokaiselle löytyy jotakin. Eläintarha toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan monipuoliseen ohjelmaansa ja kokemaan ainutlaatuisia hetkiä luonnon keskellä. Vierailemalla Korkeasaaressa, jokainen kävijä tukee samalla eläintarhan tärkeää työtä luonnon monimuotoisuuden ja uhanalaisten lajien säilyttämiseksi​.

Korkeasaaren eläintarhan loppukesän ja alkusyksyn ohjelmisto tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa syvälle niin historian kuin luonnonsuojelun maailmaan. Jokainen tapahtuma, olipa kyseessä sitten dinosaurusten aikakausi tai Itämeren suojelun merkityksen oppiminen, on suunniteltu tuomaan esiin luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä ja herättämään kävijöissä halun suojella ympäristöämme. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä viihdettä ja oppimista tekee Korkeasaaresta erinomaisen vierailukohteen kaikenikäisille luonnon ystäville​



2 kommenttia artikkeliin ”Korkeasaaren eläintarha tarjoaa unohtumattomia elämyksiä loppukesän ja alkusyksyn aikana”

Vastaa