Anthody Bourdainista tulossa elokuva

Kirjoittajan kuva

By admin

Anthony Bourdainin elämästä ollaan tekemässä elokuvaa, ja projektin ohjaajaksi on valittu Matt Johnson, joka tunnetaan elokuvastaan Blackberry. Elokuvan pääosassa nähdään The Holdovers -elokuvassa läpimurron tehnyt Dominic Sessa, joka esittää rakastettua ruokamaailman ikonia.

Elokuvan tuottaa New Yorkissa toimiva studio A24 yhteistyössä King Richard -elokuvan taustalla olevan Star Thrower Entertainmentin kanssa. Käsikirjoituksesta vastaavat Todd Bartels ja Lou Howe. A24 on parhaillaan neuvotteluissa tuotannon suhteen, ja Trevor White sekä Tim White toimivat tuottajina Star Throwerin puolelta. Myös Johnson ja Matthew Miller osallistuvat tuotantoon, ja Emily Rose toimii vastaavana tuottajana. A24 ja Star Thrower ovat äskettäin saaneet valmiiksi elokuvan Eternity, jonka pääosissa nähdään Miles Teller ja Elizabeth Olsen.

Dominic Sessan taustatiimiin kuuluvat CAA, Untitled ja Hansen Jacobson, kun taas Matt Johnsonia ja Matthew Milleria edustavat CAA ja Akin Gump.

Anthony Bourdainin merkittävä ura

Anthony Bourdain nousi kuuluisuuteen Kitchen Confidential -muistelmateoksellaan, jossa hän kuvasi New Yorkin ravintolamaailman rock’n’roll-henkeä. Kirja sai laajaa huomiota ja avasi Bourdainille tien televisioon, missä hänestä tuli tunnettu kasvo matka- ja ruokasarjojensa kautta. Sarja No Reservations pyöri kahdeksan tuotantokautta Travel Channelilla, ja sen jälkeen Bourdain jatkoi menestystään Parts Unknown -sarjalla CNNä, jota hän isännöi kuolemaansa asti vuonna 2018.

Kitchen Confidential sovitettiin televisiosarjaksi vuonna 2005, ja Bourdainin roolia esitti Bradley Cooper. Viime vuosina Bourdainin elämää käsiteltiin myös vuonna 2021 julkaistussa dokumenttielokuvassa Roadrunner, jonka ohjasi Oscar-palkittu Morgan Neville. Dokumentti tarkastelee Bourdainin monimutkaista elämää ja traagista kuolemaa kahden tunnin mittaisessa elokuvassa, joka sai ensi-iltansa Tribeca-elokuvajuhlilla.

Roadrunner: Elokuvakatsaus

Kun Anthony Bourdain teki itsemurhan vuonna 2018, uutinen järkytti syvästi hänen lukuisia fanejaan. Bourdain oli onnistunut luomaan yhteyden yleisöönsä tavalla, joka sai ihmiset tuntemaan, että he tunsivat hänet henkilökohtaisesti. Tämä teki hänen kuolemastaan monille lähes käsittämättömän menetyksen – ja ehkä jopa eräänlaisen petoksen.

Dokumentti Roadrunner keskittyy tähän syvään suruun ja vastuun tunteeseen, joka jäi niille, jotka tunsivat Bourdainin parhaiten. Elokuva tarjoaa intensiivisen ja koskettavan katsauksen, joka voi liikuttaa katsojia suruun ja ehkä jopa vihaan. Dokumentti sisältää paljon materiaalia Bourdainin uran varrelta, ja se esittelee sekä hänen kehittymistään että hänen elämänsä vaikeimpia aikoja.

Monet Bourdainin läheiset ystävät ja kollegat, kuten hänen toinen vaimonsa Ottavia ja hänen veljensä Chris, esiintyvät elokuvassa jakamassa muistojaan. Roadrunner onnistuu tarjoamaan vaikuttavan ja rehellisen kuvan miehestä, joka oli yhtä monimutkainen ja ristiriitainen kuin hän oli rakastettu.

Elokuva herättää myös kysymyksiä Bourdainin kuoleman jälkeisestä vastuusta ja syyllisyydestä. Se saa katsojan pohtimaan, olisiko elokuva pitänyt tehdä juuri nyt ja tällä tavalla. Kuitenkin, elokuvan intensiivisyys ja syvyys tekevät siitä vaikuttavan teoksen, joka on vaikea ohittaa.



Vastaa