Eini takasi nurin menneen kahvilayrityksen velan – joutui maksamaan 16 vuotta

Kirjoittajan kuva

By admin

Vain elämää -ohjelmassa vietetään tänä perjantaina Einin päivää. Jo viidellä vuosikymmenellä musiikkia tehnyt Eini muistelee jaksossa elämänsä raskaita vuosia.

Eini tunnetaan positiivisuudestaan ja iloisesta elämänasenteestaan. Vain elämää -pöydän päässä istuessaan hän kuitenkin muistuttaa artistikollegoitaan tärkeästä asiasta.

Elämä on elämistä varten. Elämä ei ole mitään, jos se näyttää vain vaaleanpunaisia sävyjä, hän sanoo.

Ilta haluaa kuulla Einin elämän haastavista hetkistä. Laulaja muistelee aikaa, kun hän perusti yrityksen aviomiehensä kanssa.

Olimme juuri tavanneet mieheni kanssa. Hän työskenteli ravintola-alalla. Mietimme, että voisimme perustaa yhteisen kahvilayrityksen. Laitoimme kahvilan pystyyn Hämeenlinnaan. Sitten tuli lama. Olimme pitäneet paikkaa auki puoli vuotta, ja alku lähti hienosti. Yhdessä yössä tapahtui täysi muutos: valuutta vaihtui ja tuli devalvaatio, Eini kertoo.

Einin puoliso teki ratkaisevan päätöksen, ja kahvila lopetti toimintansa. Yrityksen kaatumisen myötä Eini joutui suuren haasteen eteen.

Koska olin takaajana siinä, jouduin ottamaan takausvelat henkilökohtaisesti vastuulleni. Maksoin sitä siitä alkaen 16 vuotta. Tein töitä, palasin keikkalavoille ja aloitin totaalisen työnteon. Päämääränäni oli, että jonain päivänä velka on maksettu. Päätin, että hoidan jokaisen pennin.

Lopulta velka saatiin maksettua.

Ajattelin, että kun 16 vuotta täyttyi ja viimeinen erä on maksettu, poksautan samppanjapullon. Kun maksoin viimeisen erän, ei sitä tapahtunutkaan. Minulla oli hirveän tyhjä olo, Eini muistelee ristiriitaista oloaan.

16 vuoden velkataakka oli merkittävä oppikoulu Einille. Omien sanojensa mukaan koettelemus kasvatti hänen itsetuntoaan ja näytti, että hän pystyy määräämään elämäänsä. Samalla Eini oppi yhden suurimmista opeistaan:

Opin myös sanomaan ei.

Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.

VIDEO: Eini kertoo talousahdingostaan – maksoi velkoja 16 vuotta: ”Satsattiin kahvilaan, sitten tuli lama”

VIDEO: Einin päivän ennakkobiisi nyt julki! Tältä kuulostaa Iltan voimaannuttava ’Syntynyt uudelleen’

eini



Vastaa