Aku Louhimies ja Suomen suurin sarja – paljastaa yksityiskohtia tekeillä olevasta ”suurimmasta sarjastaan”

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Tunnettu ohjaaja Aku Louhimies on parhaillaan menossa sanojensa mukaan Suomen suurimman sarjan kuvaukset – sarja nimeltään Konflikti. Kuvaukset alkoivat toukokuussa ja loppuvat syyskuussa, sarja ilmestyy joulukuussa vuonna 2024.

Konflikti on tarina pienestä suomalaisesta rannikkokaupungista, jossa valmistaudutaan juhlimaan keskikesän juhlaa eli juhannusta. Kaikkien rakastama kesäinen juhla ei kuitenkaan toteudu odotetusti, kun tuntemattomat erikoisjoukot ottavat yllättäen rannikkokaupungin alueen haltuunsa – eikä kukaan tiedä miksi. Alueen valtaajien tavoitteet ja alkuperä on tuntematon, he alkavat esittää Suomelle vaatimuksia.

Minkä ympärille tämä 6-osainen trilleri on rakennettu? Presidentti juoksee pellolla ja maastopukuiset jääkärit perässä. Tuntemattomien asemiesten joukko on iskenyt suomalaiseen pieneen rannikkokaupunkiin, jolloin presidentin juhannus-loma on myös pilalla ja uhka iskee koko Suomeen.

Näyttelijöistä on paljastettu tähän mennessä vain muutamia. Niistä kaksi ovatkin jo kotimaisten sarjojen ja elokuvien konkareita: Pirkka-Pekka Petelius ja Peter Franzen.

Louhimies kommentoi seuraavasti:

– Kuvaukset ovat menneet tähän mennessä oikein hyvin. Se on iso projekti ja siellä on monta liikkuvaa osaa, paljon näyttelijöitä, paljon esiintyjiä. Me olemme nyt olleet Helsingissä kuvaamassa, sitten olemme olleet Vekarajärvellä, Kotkassa, Utissa ja nyt olemme siirtymässä Hankoon. Eli eri puolella Etelä-Suomea.

Projekti alkoi jo vuosia sitten

Louhimies paljastaa, kuinka suuren sarjan suunnittelu alkoi jo vuosia sitten. Tarkalleen ottaen jo viisi vuotta sitten tämä on aloitettu, mutta sarja on hänen mielestään tällä hetkellä yllättävän ajankohtainen. Suunnittelu alkoi heti aiemman teoksen jälkeen yhdessä tuottaja Andrei Alénin, kirjailija Helena Immosen sekä käsikirjoittaja Jari Olavi Rantalan kanssa – trilleriksi luokiteltu sarja on vahvasti myös psykologinen:

– Minua kiinnostaa ihmisen resilienssi, psyykkinen selviytymiskyky. Miten me nykyaikana reagoisimme tällaiseen isoon kriisiin.

Kyseessä on kotimainen trilleriksi luokiteltu sarja, jossa puolustusvoimat ovat mukana – Tuntemattoman sotilaan myös ohjannut Louhimies on siis tottunut tilanteeseen, mutta tällä kertaa kyseessä on nykyaikaan sijoittuvat kuvaukset ja sarja.

Suomen suurin toiminta- ja trillerisarja

Pääesikunnan viestintäosaston strategisen viestinnän suunnittelija sekä kapteeni Harry Lagerström seuloo yhteistyöhön liittyvät pyynnöt. Hän on tutustunut jo pari vuotta sitten sarjan käsikirjoitukseen ja silloin todettiin yhteistyön olevan ok, sillä sarjan tapahtumat ovat todenmukaisia eikä Bond-seikkailuihin tultaisi koskaan osallistumaan.

– Tässä tarinassa esiintyvä Puolustusvoimien kalusto ja henkilökunta toimivat realistisesti, niin kuin toimisimme oikeassa tilanteessa, Lagerström kertoo.

Hän on sitä mieltä, että varusmiesten ja kantahenkilökunnan toiminta sarjassa on samalla heidän koulutustaan ja se on tärkeää pitää mielessä. Myös avustajia on huikea määrä – melkein 500, enemmistöltä heistä vaaditaan varusmiespalvelus ja hyvää kuntoa, jotta pärjää tilanteissa.

Unelma-ammatti ja vielä hyvä siinä

Aku Louhimies on tunnettu ohjaaja – hänen käden jälkeään on myös Tuntematon sotilas sekä Omerta 6/12-elokuvat. Hän on siis jo isojen tuotantojen taitaja, nyt tehdään melkein kolme pitkää elokuvaa putkeen eli kuusi noin 45 min kestävää jaksoa.

Jokaisen päivän ollessa ohjaajalle haasteellinen, on se myös samalla sen työn kauneus – paineet onnistumisesta päivittäin on läsnä, mutta Louhimies on silti onnistunut uskomattomasti jokaisesta työstään ja on näin yksi tunnetuimpia kotimaisia ohjaajia. Louhimies on unelma-ammatissaan.

Kuvalähteet: https://nordiskfilmogtvfond.com/news/stories/aku-louhimies-prepares-for-mtv3s-conflict-with-peter-franzen-sara-soulie


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Amazing Race Suomi 

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. ”Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.Yksi kommentti artikkeliin ”Aku Louhimies ja Suomen suurin sarja – paljastaa yksityiskohtia tekeillä olevasta ”suurimmasta sarjastaan””

Vastaa