Elokuva-arvostelu: Häät ennen hautajaisia – 2,5/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Draamaa ja romantiikkaa tihkuvassa kotimaisessa elokuvassa, eivät katsojat kyyneliltä säästynyt Iina Kuustosen ja Antti Luusuanniemen haikeaa tarinaa seuratessa.

Vuonna 2022 ensi-iltoihin saapunut kotimainen elokuva – Häät ennen hautajaisia, on katsojassa itkua ja haikeutta aikaan saava teos, jonka on ohjannut Kari Ketonen. Käsikirjoituksen hoitivat Ketonen ja Leo Viirret. Pääosissa ovat Iina Kuustonen ja Antti Luusuanniemi sekä Pihla Penttinen, Risto Tuorila, Kaija Pakarinen ja Ella Lahdenmäki.

Elokuvassa Joanna (Iina Kuustonen) on hääsuunnittelija, joka yrittää löytää itselleen kulissipoikaystävän, jotta masentunut isänsä piristyisi. Yhtäkkiä hautausurakoitsija Sakke (Antti Luusuanniemi) löytää tien Joannan elämään tyttöystävää etsiessä. Siitä alkaakin hauska, surullinen ja ihana seikkailu näiden kahden välillä, Joannalla on kuitenkin suuri salaisuus eikä halua kertoa sitä muille – uutiset mullistavat koko Joannan elämän eikä paluuta normaaliin enää ole.

Miten Joanna ajattelee asioiden jatkuvan ja miten läheiset suhtautuu isoihin muutoksiin ja uutisiin? Miten Sakke reagoi tilanteeseen? Saako elokuva sinut itkemään? Elokuvan voi katsoa Ruutu+ suoratoistopalvelusta.

Mielestäni elokuvaa oli ylistetty liikaa, se oli vedonnut ihmisiin haikeudella ja tarinan surullisuudella. Itse melkein jokaiselle elokuvalle itkeneenä, tämä ei saanut minussa samanlaista reaktiota aikaiseksi. Elokuva oli hieman pitkäveteinen, juoni kyllä hyvä. Voisi tapahtua myös oikeasti, joten realistisuus lisää elokuvan herättämiä tunteita. Myös mustaa huumoria elokuvassa oli, joten sanoisin tämän olevan hieman ristiriitainen käsiteltäessä tarinan päätöstä. Aito, hauska, koskettava ja ajatuksia herättävä teos täysin normaaleista ihmisistä, mutta keskenään tosi erilaisista hahmoista. Herää pientä toivoa, rakkauden tunteita ja surua, silti odotin hieman parempaa.

Annan viidestä tähdestä 2,5 tähteä.

Katso traileri tästä!

Katsottavissa Ruutu+ suoratoistopalvelussa 22. tammikuuta 2033 asti.


Vastaa