Elokuva-arvostelu: Shot Caller – 4/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Rikos- ja draama elokuvassa nähdään kovaa toimintaa vankilassa sekä vapautumisen jälkeen jengissä – mielenkiintoinen, realistinen ja hyvä elokuva.

Elokuva julkaistiin vuonna 2017 – ilmestyi kuitenkin vasta nyt C Moreen. Elokuvan ollessa näin hyvä ja mielenkiintoinen, olisi mielestäni voinut ilmestyä jo aikaisemmin. Ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Ric Roman Waugh. Vaikka elokuva kestääkin melkein kaksi tuntia, se on niin mielenkiintoinen ettei pitkästytä ollenkaan.

Rooleissa nähdään Money eli Jacob Harlon (Nikolaj Coster-Waldau), jengiin kuuluva Frank (Jon Bernthal), vaimo Kate Harlon (Lake Bell), jengiin kuuluva Bottles (Jeffrey Donovan) sekä ehdonalaisvalvoja Kutcher (Omari Hardwick).

Juoni mielenkiintoinen – kuinka pienestä kaikki voikaan lähteä

Jacob ”Money” Harlon on elokuvan alussa menestyvä liikemies, kellä on upea perhe ja elämä kokonaisuudessaan. Yhden illan aikana kaikki muuttuu, kun Jacob ajaa humalassa kolarin, jossa hänen paras ystävänsä kuolee. Jacob joutuu vankilaan, täysin erilaiseen maailmaan ja väkivaltaisten rikollisten pariin.

Vankilassa hän halusi myös menestyä, eikä jäädä muiden jalkoihin – hän omaksuu oman roolinsa, jonka seurauksena nousee pikkuhiljaa arjalaisen veljeskunnan vankilajengin hierarkiassa. Sen seurauksena hänen oma moraalinsa murenee – mellakoihin osallistumista, muiden vankien päälle käymistä. Tuomiota tulee useasti lisää vankilassa tehdyistä rikoksista. Miten menestyneestä liikemiehestä muuttui täysin vastakohta?

Pian hän vapautuu vankilasta ja siirtyy tutuille kaduille Los Angelesiin täysin muuttuneena miehenä, joka pelaa vaarallista peliä tiukan ehdonalaisvalvojan kanssa. Oma jengi painostaa häntä järjestämään laittoman asekaupan tai perheelle sattuu jotain. Miten Jacob mahtaa toimia? Onko hän ja perhe turvassa? Kuka johtaa vankilassa?

4 tähteä viidestä

Elokuva todella vie katsojan alamaailmaan, jos luulee Suomessa olevan tiukat lait niin asia muuttuu täysin. Todella realistinen, mielenkiintoinen sekä hienosti keksitty tarina siitä, kuinka pienestä kaikki voi saada alkunsa ja elämä muuttua kokonaan.

Näyttelijät todella hyviä, ei itseasiassa ole mistään huonoa palautetta. Jäi uupumaan yhdestä tähdestä, koska elokuvan lopetus oli omituinen. Ymmärsin pointit kyllä, mutta miten ihminen voi niin helposti hylätä oman perheensä kokonaan, koska tuo vankila- ja jengielämä kiinnostaa enemmän. Annan kuitenkin 4 tähteä viidestä, koska elokuva on todella hyvä.Vastaa