Elokuva-arvostelu: The Circle

Kirjoittajan kuva

By admin

The Circle on draamatrilleri (USA 2017). Elokuvan pääosissa näyttelevät Emma Watson ja Tom Hanks. Mae (Emma Watson) saa töitä teknologiayrityksestä, josta on Googlen ja Facebookin tavoin tullut suuri osa ihmisten elämää. Pian hän tajuaa, että firmalla on toiminnan laajentamisesta suunnitelmia, jotka muuttaisivat koko ihmiskunnan elämää. Ohjaus: James Ponsoldt.

Elokuva julkaistiin 2017 juuri niihin aikoihin kun Euroopassa ja USA:ssa kuohui henkilötietojen suhteen. Mitä saa kerätä ja minne. Yhä vielä nyt 2020 USA ja Eurooppa ovat tietynlaisessa tietosodassa, jossa isot sosiaalisen median palvelut ovat pääosissa.

The Circle piirtää meille kuvan maailmasta, missä tieto on valtaa, ja missä tieto voi ohjautua yllättävän nopeasti yhteen paikkaan. Totta kai elokuvassa vedetään linjoja suoriksi, mutta samalla vajaassa kahdessa tunnissa annetaan kuva hyvinkin mahdollisesta maailmasta, sekä siitä millaista elämästämme on tullut.

Halusitpa tai et, yllättävän monen ihmisen arkiseen elämään liittyvät nykyään tuntemattomien ihmisten lähettämät kuvat ja välillä todella älyvapaat tekstit. Ei ole nykymaailma kovin kaukana The Circlen maalailemasta maisemasta.

Onko elokuva sitten katsomisen arvoinen?

Molemmat päänäyttelijät eli Emma Watson ja Tom Hanks sekä John Boyega, Bill Paxton sekä Patton Oswalt tuovat oman osansa hyvin tehtyyn elokuvaan, joka ei kenties elokuvapystejä kerää, mutta hyvien näyttelijöidensä avulla pitää katsojan otteessaan ja elokuva soljuu sopivasti eteenpäin katsojan jo odottaessa seuraavaa vaihetta.

Vaikka The Circle on hieman utopistinen, on se katselun arvoinen nykyaikaista sosiaalista mediaa ja sen käyttöä kuvaava elokuva.

Arvostelumme: 8/10Vastaa