Erikoisjoukkojen ensimmäinen tehtävä ottaa heti luulot pois – turvasukeltaja estää kahden kokelaan hukkumisen

Kirjoittajan kuva

By admin

Ensimmäisellä kaudella huippusuosituksi nousseen Erikoisjoukot-ohjelman toinen kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa huomenna tiistaina 12. maaliskuuta.

Tällä kertaa poikkeukselliseen kilpailurealityyn osallistuu 15 julkisuudesta tunnettua henkilöä, jotka suorittavat kurssilla fyysisesti ja henkisesti brutaaleja harjoitteita, joiden kaltaisia erikoisjoukkoihin pyrkivän on läpäistävä.

Ensimmäisessä jaksossa kokelaille ei ole tarjolla pehmeää aloitusta, vaan hyppy syvään päätyyn on tarjolla heti – kirjaimellisesti.

Pääkouluttaja Janne Lehtonen sekä kouluttajat Jan Knutti, Robin Hendry ja Matias Petäistö laittavat kokelaat nimittäin hyppäämään sillalta hyiseen veteen vaatteet päällä.

Tehtävä on vaikea kenelle tahansa, sillä kylmässä vedessä uiminen vaatteet päällä on raskasta ja paniikki saattaa yllättää. Artisti Papi Pike onkin heti vaikeuksissa. Kouluttaja Matias Petäistö patistaa Pikeä pitämään kasvot heihin päin ja pysymään rauhallisena, mutta paniikki ottaa räppäristä valtaa.

– Pidä se naama tähän suuntaan ja pysy rauhallisena, kuulitko?!, Matias komentaa vedessä paniikinomaisesti paikallaan kauhovaa Pikeä.

Paikalla oleva turvasukeltaja on valmiudessa ja tarkkailee kilpailijoita. Pike on pian niin vaikeuksissa, että turvasukeltaja joutuu uimaan hänen viereensä ja kuljettamaan hänet rannalle.

– Mä en tykkää kylmyydestä yhtään! Mun ei tee mieli edes pissaa tai kakkaa sillon kun on kylmä, ei mitään, Pike kuvailee kameroille.

Hetken kuluttua myös toinen kokelaista joudutaan pelastamaan, kun lääkäri ja ex-painonnostaja Anni Vuohijoki kamppailee vedessä ja huutaa apua. Lopulta turvasukeltaja kaappaa Annin syliinsä ja auttaa hänet turvaan. Kouluttajat komentavat rantaan kahlanneen Vuohijoen nopeasti takaisin veteen. Vuohijoki tottelee, mutta haukkoo henkeään kylmässä vedessä kahlatessaan.

– Lopeta se saatanan uikuttaminen siellä! Jan Knutti ärähtää.

– Mä menin paniikkiin. Mun olis pitänyt rauhoittua siinä, mutta sit mä lähdin uimaan rantaan päin. Mä en oo luonnonvesistä tykännyt koskaan. Mun ystävä hukkui, kun mä olin junnu, niin se luo pelkoa, Anni selittää myöhemmin jaksossa.

VIDEO: Erikoisjoukkojen ensimmäinen tehtävä ottaa heti luulot pois – turvasukeltaja estää kahden kokelaan hukkumisen

Ohjelmassa kokelaita ei puhutella heidän omilla nimillään, vaan kouluttajat puhuttelevat heitä pelkin numeroin, jota kukin kokelas kantaa hihassaan.

Kurssin kouluttajat ovat jo ensimmäiseltä kaudelta tuttuja entisiä erikoisjoukko-operaattoreita, joilla on kokemusta sotilasoperaatioista mm. Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa. Pääkouluttajana toimii Janne Lehtonen, rinnallaan kouluttajat Jan Knutti, Robin Hendry ja Matias Petäistö.

Hylätyllä Lohjan kalkkitehtaalla järjestettävällä koulutusleirillä julkkiksilla ei ole erikoisoikeuksia eikä helpotuksia. Kokelaiden on mm. selvittävä ulos veden alle upotettavasta autosta, taisteltava nyrkein, laskeuduttava kallionseinämää, selvittävä taistelukoiran hyökkäyksestä sekä pudottauduttava helikopterista. Ravinnon määrää vähennetään päivä päivältä, ja tehtävien välit täytetään raskailla fyysisillä harjoitteilla, jotka alkavat aamuvarhaisesta ja jatkuvat yöhön. Lyhyet unet katkotaan lisäharjoituksilla – ainoana tavoitteena selvittää kokelaiden henkinen kantti sekä päättäväisyyden taso.

Ohjelmassa ei ole äänestyksiä tai pudotusseremonioita, vaan koulutuksen luonne on tulos tai ulos. Kun kokelaan jaksaminen loppuu, hän ilmoittaa luovuttavansa. Suurin osa kurssilaisista keskeyttää, ja loppuun selviävät vain vahvimmat ja päättäväisimmät.  Erikoisjoukkojen 2. kauden kokelaat ovat: toimittaja ja juontaja Mika Parikka, poliitikko Susanna Koski, artisti Tuomas Kauhanen, somevaikuttaja Mandimai Sundberg, somepersoona Aleksi Hakanen, yrittäjä ja fitnessvaikuttaja Vertti Harjuniemi, radiojuontaja Mari Valosaari, artisti Papi Pike, artisti Petra Gargano, scoottaaja Helmeri Pirinen, liikunta-alan yrittäjä Oona Tolppanen, lääkäri ja ex-painonnostaja Anni Vuohijoki, ravintoloitsija Sami Garam, jääkiekkoilija Noora Räty sekä ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson.

VIDEO: Suomen tv-historian rankin kilpailu alkaa taas – tältä näyttää Erikoisjoukkojen uusi kausi!Vastaa