Fortniten pelaaminen ja ikäraja sekä skinit

Kirjoittajan kuva

By Niko

Fortnite on yksi maailman suosituimmista videopeleistä. Se on ilmainen battle royale -peli, jossa pelaajat taistelevat toisiaan vastaan viimeiseen selviytyjään asti. Peli on saatavilla useille eri alustoille, kuten tietokoneille, konsoleille ja mobiililaitteille.

Fortnite on suosittu myös Suomessa. Pelaajien ikäjakauma on laaja, mutta suurin osa pelaajista on 10-20-vuotiaita. Pelin suosion vuoksi on tärkeää keskustella myös sen mahdollisista haitoista, kuten ikärajoista ja skineistä.

Ikäraja

Fortnite ikäraja on virallisesti 12 vuotta. Tämä tarkoittaa, että pelin pelaaminen on suositeltavaa vasta, kun pelaaja on täyttänyt 12 vuotta. Ikäraja on asetettu, koska peli sisältää väkivaltaa ja muita aikuisille suunnattuja elementtejä.

Ikärajaa ei kuitenkaan ole kielletty laissa, joten jokainen vanhempi päättää itse, milloin lapsen on sopivaa aloittaa Fortniten pelaaminen. On kuitenkin tärkeää, että vanhemmat keskustelevat lapsen kanssa pelistä ja sen sisällöstä ennen pelaamisen aloittamista.

Skinit

Fortnitessa on mahdollista ostaa erilaisia skinejä, jotka muuttavat pelaajan hahmon ulkonäköä. Skinit ovat saatavilla pelin sisäisellä valuutalla tai oikealla rahalla.

Skinit voivat olla hauska tapa muokata pelikokemusta, mutta ne voivat myös olla kalliita. Skinien ostaminen voi aiheuttaa pelaajille taloudellisia ongelmia, jos he eivät pysty hallitsemaan kulutustaan.

Skinit voivat myös olla ongelmallisia, jos ne ovat liian paljastavia tai väkivaltaisia. Forniten kehittäjä Epic Games on saanut kritiikkiä siitä, että osa skineistä on liian sopimattomia lapsille.

Vanhempien vastuu

Vanhempien vastuulla on seurata, mitä lapset pelaavat. Vanhempien tulisi keskustella lasten kanssa Fortnitesta ja sen sisällöstä. Vanhempien tulisi myös valvoa lasten pelaamista ja puuttua, jos peli aiheuttaa ongelmia.

Seuraavia vinkkejä voi hyödyntää Fortniten pelaamisen valvonnassa:

  • Aseta peliin vanhempien valvonnan asetukset. Näin voit rajoittaa lapsen pääsyä tiettyihin pelin ominaisuuksiin, kuten väkivaltaiseen sisältöön.
  • Keskustele lapsen kanssa pelistä ja sen sisällöstä. Kysy lapselta, mitä hän pelissä tekee ja mitä hän pelistä pitää.
  • Valvota lapsen pelaamista säännöllisesti. Tarkista, mitä lapsi pelaa ja kuinka paljon hän pelaa.

Fortnite on hauska peli, mutta sitä kannattaa pelata vastuullisesti. Vanhempien tulee keskustella lasten kanssa pelistä ja sen sisällöstä ennen pelaamisen aloittamista.Vastaa