Heinähattu, Vilttitossu ja kana on saanut yli 150 000 katsojaa elokuvateattereissa

Kirjoittajan kuva

By admin

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on saanut 150 098 katsojaa elokuvateattereissa. 150 000 katsojan raja ylittyi eilen maanantaina 18.3.2024. Elokuva tuli ensi-iltaan 16.2.2024, ja näin ollen tämä hieno katsojamäärä ylittyi hieman yli kuukaudessa.

Kirjailija ja käsikirjoittaja Tiina Nopola iloitsee elokuvan suosiosta: “Upeaa, että kana on löytänyt tiensä elokuvateattereihin ja sieltä katsojien sydämiin. On todella ilahduttavaa huomata, että elokuva on saanut näin paljon katsojia, sillä tämä oli Sinikan ja minun viimeinen yhteinen elokuvakäsikirjoitus. Erityisen hienoa on se, että katsojat ovat palanneet elokuvateattereihin.”

Elokuvasta

Elokuvan päärooleissa Heinähattuna ja Vilttitossuna nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Aikuisten rooleissa ovat edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista tutut näyttelijät: Niina Lahtinen ja Joonas Nordman vanhempina sekä Janne Kataja ja Lari Halme Isonapa ja Rillirousku -konstaapeleina. Naapurin neitejä Halise ja Helga Alibullenia näyttelevät Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Uusissa rooleissa nähdään Kaisa Hela, Ernest Lawson ja Ella Rönkkö ja mukana seikkailuissa ovat tällä kertaa myös Anita-kana ja Cynthia-kana. Elokuvan on ohjannut Reetta Aalto.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan, joka jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen.

Tiina Nopola kertoo tarinan tutuista ja uusista henkilöistä: “Draamassa on viisi jännitteistä kaksikkoparia: Heinähattu ja Vilttitossu, heidän vanhempansa Hanna ja Matti, kylän konstaapelit Isonapa ja Rillirousku, naapurin sinkkusiskokset Helga ja Halise sekä Anita-kana ja etsintäkuulutettu Cynthia-kana. Päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana väärinkäsitysten ja takaa-ajojen pyörteisiin.”

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan on tuottanut Anni Pänkäälä Yellow Film & TV:lle. Osatuottajina ovat Ricky Rapper Oy ja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Elokuvan levittää SF Studios. Tammi julkaisi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -kirjan vuonna 2019.

https://www.instagram.com/LEFFAT

https://www.instagram.com/yellowfilmtv

https://www.facebook.com/YellowFilmTV
https://www.facebook.com/leffat

https://www.instagram.com/tuotantoyhtio_hihhihhii/Yksi kommentti artikkeliin ”Heinähattu, Vilttitossu ja kana on saanut yli 150 000 katsojaa elokuvateattereissa”

Vastaa