Jääkiekon MM-kisat 2024: Leijonat jahtaa kultaa Tshekin kisoissa

Kirjoittajan kuva

By Niko

Tshekin Praha ja Ostrava pukeutuvat jääkiekon juhla-asuun 10.-26. toukokuuta 2024, kun Jääkiekon MM-kisat valtaavat maan. Turnaus tarjoaa jälleen kerran huipputason jääkiekon jännitystä ja kiehtovia kamppailuja maailman parhaiden maajoukkueiden välillä.

Suomi hakee kisoista kolmatta peräkkäistä kultamitaliaan ja on yksi ennakkosuosikeista. Leijonien tie kohti mestaruutta alkaa A-alkulohkossa, jossa joukkue kohtaa Tshekin, Kanadan, Itävallan, Latvian, Norjan ja Yhdysvallat. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin, kun taas lohkon kaksi viimeistä joukkuetta putoavat ensi vuoden MM-kisojen ykkösdivisioonaan.

Leijonien tie kohti mestaruutta

Suomen maajoukkueen valmentajana toimii jatkossakin Jukka Jalonen, joka luotsasi joukkueen kultaan jo vuonna 2021. Jalonen on nimennyt joukkueeseen kokeneita huippupelaajia. Myös nuoria lupauksia on mukana joukkueessa.

Leijonilla on edessään kovat haasteet matkalla kohti mestaruutta. Kanadan joukkue on aina vahva kandidaatti, ja myös Yhdysvallat, Tshekki ja Ruotsi tulevat taistelemaan mitaleista.

Muita joukkueita ja mielenkiintoisia pelaajia

Kanadan joukkueessa pelaavat NHL:n supertähdet. Yhdysvaltain joukkueessa on mukana muun muassa Jack Eichel, Dylan Larkin ja Noah Hanifin. Tshekin joukkueen ykköstykki on David Pastrnak, ja Ruotsin joukkuetta johtaa Victor Hedman.

Muita mielenkiintoisia pelaajia turnauksessa ovat muun muassa Slovakian Juraj Slafkovsky, Latvian Kristers Gudlevskis ja Sveitsin Nico Hischier.

Jääkiekko tulospalvelu tarjoaa kattavan seurannan kaikista MM-kisojen otteluista. Voit seurata otteluiden tuloksia, tilastoja ja pelaajakohtaisia ​​tietoja reaaliajassa. Jääkiekko tulospalvelusta löydät myös kaikki uutiset ja tiedot turnauksesta.

Jääkiekon MM-kisat 2024 ovat jälleen kerran ainutlaatuinen tilaisuus kokea huipputason jääkiekon jännitystä. Leijonilla on hyvät mahdollisuudet menestyä, ja heillä on varmasti koko Suomen tuki takanaan. Seuraa siis kisoja tiiviisti ja kannusta Leijonia kohti uutta voittoa!

Lisätietoa Jääkiekon MM-kisoista 2024:Vastaa