Jussi-gaalan juontajana upea näyttelijäkaksikko – suora lähetys palkintogaalasta nähdään perjantaina 22. maaliskuuta

Kirjoittajan kuva

By admin

Jussi-palkinto täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden lähetyksen juontavat Katariina Kaitue ja Jaana Saarinen. Jussi-palkinnot jaetaan suorassa gaalalähetyksessä pe 22.3. klo 19.30 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

jussi_gaala_2024_promo_jaana_saarinen_katariina_kaitue_04_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Vuoden 2023 parhaille kotimaisille elokuville jaetaan Jussi-palkinnot perjantaina 22.3.2024 Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Jussi-gaala esitetään suorana lähetyksenä klo 19.30 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lähetyksen juontavat kokeneet valkokankaan tähdet Katariina Kaitue ja Jaana Saarinen.

Elokuvavuosi 2023 oli monipuolinen niin aiheidensa kuin kansainvälisen menestyksenkin näkökulmasta. Jussi-ehdokkuuksia sai 15 eri valkokangaselokuvaa ja kolme lyhytelokuvaa.

Jussi-ehdokkuuksia saivat: Mummola (11), Sisu (9), Je’vida (7), Kuolleet lehdet (4),Valoa valoa valoa (4), Lapua 1976 (3), Neljä pientä aikuista (2), Peluri – Kuolema on elävien ongelma (2), Johannes ei kulje Jämsän kautta (1), Laupias taksikuski (1), Lumipalloefekti (1), Máhccan – kotiinpaluu (1), Risto Räppääjä ja villi kone (1), Syke-elokuva: Särkynyt sydän (1) ja Wanha Markku (1). Lyhytelokuvan Jussi-ehdokkaat ovat Blush, How to please ja Thank You in Your Language. Ehdokkaat palkintokategorioittain löydät Jussit.fi-sivustolta

Yleisö voi äänestää Jussi-patsaan saajaa Yleisön suosikkinäyttelijä -kategoriassa, jonka ehdokkaat on valittu viidestä viime vuoden katsotuimmasta elokuvasta. Samalla sivustolla voi myös äänestää suosikkielokuvaa, jolle jaetaan edellisvuosien tapaan kunniakirja Jussi-gaalassa. Yleisöäänestys aukeaa perjantain (23.2.) aikana täällä

Jussi-palkinto täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944 helsinkiläisessä ravintola Adlonissa, jossa myös kuvattiin paljon Suomi-filmin elokuvia. Pääosa-Jussit ojennettiin Ansa Ikoselle ja Joel Rinteelle. Jussin ohjauksesta sai Hannu Leminen rakkauselokuvasta Valkoiset ruusut. Vuonna 1944 perustettu Jussi-palkinto on Euroopan vanhin edelleen jaettava elokuvapalkinto. 

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt Filmiaura ry:lle tukea Jussi-gaalan järjestämiseen.

Gaalaillan juontajat

Jussi-gaala, 2024, juontajat, Katariina Kaitue,


Katariina Kaitue loistaa Suomen Kansallisteatterin lavalla, jossa hän kuuluu vakituiseen näyttelijäkuntaan. Teatterilavojen lisäksi hänet on nähty lukuisissa elokuva-, tv- ja äänirooleissa. Katariina on valloittanut myös televisiokatsojat kisaamalla muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

jussi_gaala_2024_promo_jaana_saarinen_01_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Jaana Saarinen on tehnyt mittavan uran niin elokuvien, tv:n kuin teatterinkin parissa. Jaana oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Äiti, ja hänet nähdään myös tänä vuonna ilmestyvässä Mielensäpahoittajan rakkaustarina -elokuvassa. Viihdeohjelmien puolella häntä on nähty muun muassa Talent Suomen -tuomarina sekä Ei saa nauraa -kisaajana.

Jussi-gaala MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla pe 22.3. klo 19.30 alkaen.Vastaa