Keikalle vain veljen kuoleman jälkeen – Vain elämää -artistit kertovat vaikeimmista esiintymisistään

Kirjoittajan kuva

By admin

Perjantain Vain elämää -jaksossa vietetään suomalaisen iskelmämusiikin elävän legendan, Virve Rostin, päivää.

Virve Rosti on kiertänyt Suomen keikkalavoja jo kohta 50 vuoden ajan. Perjantain jaksossa Ellinoora haluaa tietää, mikä on ollut artisteille haastavin esiintymishetki.

Minulle vaikea esiintyminen oli veljeni kuoleman jälkeen. Minulla oli keikka seuraavana päivänä. Se oli paha. Sitten oli isäni kuolema. Sitten on ollut parisuhteeseen liittyviä juttuja, joiden jälkeen on vaikea nousta lavalle, Virve sanoo.

Jouni Hynyselle yksi esitys on jäänyt mieleen erityisen vaikeana hetkenä.

Olin laulamassa anoppini hautajaisissa. Siitä ei tullut mitään. Se oli aivan mahdoton setti. Olin että hei, en pysty tähän, Jouni kertoo.

Virve ymmärtää Jounia ja kertoo, että häät ovat hänelle yhtä vaikeita tilaisuuksia niiden tunteikkuuden takia. Vaikka surun keskellä esiintyminen on haastavaa, kokee Virve sen myös terapeuttiseksi.

Usein parasta terapiaa on mennä takaisin töihin trauman jälkeen ja olla rakkaiden ihmisten ympäröimänä. Jos on huono fiilis tai jotain, niin yhtyeeni jäsenet taipuvat kuin puut siihen suojaksi, laulaja kuvailee.

VIDEO: Virve Rosti esiintyi päivä veljen kuoleman jälkeen – Jouni Hynynen kamppaili anopin hautajaisissa: ”Siitä ei tullu hevon…”

Danny käynnisti uran

Perjantain Vain elämää -jaksossa Virve muistelee uransa alkua. Hän itse kokee kaiken alkaneen hänen voitettuaan Suomen Iskelmälaulumestaruuden vuonna 1974. Vain pari viikkoa voittonsa jälkeen Virve sai puhelun, joka muutti hänen elämänsä.

Danny soitti ja kysyi, oliko minulla kesätöitä. Hän tarjosi kesätyöpaikkaa Danny Show’ssa, joka starttasi melkein heti siitä. Menin heti treeneihin mukaan. Kesän 1974 kiersin Dannyn mukana, samoin 75 ja 76. Se oli hyvä oppikoilu eli poppikoulu, Virve sanoo.

15-vuotiaalle nuorelle kesätyö Suomen kuumimman miesartistin kiertueella toi myös taloudellista helpotusta.

Olen iloinen, että pystyin maksanaan vanhemmille vuokraa tavallaan. Yhtenä äitienpäivänä äiti toivoi uutta keittiöveistä äitienpäivälahjaksi. Löin hänelle avaimet käteen, ja hän ihmetteli, mitä ne olivat. Hän kysyi, pitikö niitä säilyttää jossain. Käskin äitiä tulemaan ulos katsomaan. Siellä oli kuplavolkkari. En ostanutkaan keittiöveistä, ostin auton.

Virven haastatteluvideon aikana näytetään kuvaa laulajan ylioppilasjuhlista. Kuvassa Virven kanssa poseeraavat Danny ja Armi Aavikko. Anna Puu kiinnitti heti huomiota kuvaan.

Aika legendaarinen tuo ylioppilaskuvasi. Armi ja Dannyn kanssa siinä. Ei ole monella meistä sellaista, Anna sanoo.

Danny teki show’n joka kesä, ja oli iso juttu päästä siihen mukaan. Sitten isä ja äiti laittoivat edellytyksen tämän jatkamiselle sen, että luen ylioppilaaksi. Sen lupasin ja hoidin, Virve kertoo.

Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.

VIDEO: Teini-ikäinen Virve Rosti aloitteli uraansa Dannyn siipien suojissa – legendaarinen ylioppilaskuva suomalaistähtien kanssa: ”Ei oo kovin monella sellasta kuvaa”

VIDEO: Muistatko tämän 70-luvun jättihitin? Viikon ennakkobiisi on Robinin uskomaton bailuanthem: ”Kyllä siinä on saanut persettä pyöri

Virve Rosti, tunnettu paremmin nimellä Vicky Rosti, on suomalainen laulaja, joka syntyi 10. marraskuuta 1958 Helsingissä. Hän nousi julkisuuteen 1970-luvulla, ja hänen musiikillinen uransa on kestänyt yli neljä vuosikymmentä. Rosti on monipuolinen artisti, joka on kokeillut useita musiikkigenrejä popista rockiin ja iskelmään.

Rosti tuli ensimmäisen kerran julkisuuteen voitettuaan Syksyn Sävel -kilpailun vuonna 1976 kappaleella ”Kun Chicago kuoli”. Tämä avasi hänelle ovet musiikkimaailmaan ja loi pohjan menestyksekkäälle uralle.

Menestyneitä hittejä

Rostin uran varrelle mahtuu useita hittejä ja suosittuja kappaleita. Yksi tunnetuimmista on varmasti ”Sata salamaa”, joka edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1987. Kappale ei menestynyt kovin hyvin kilpailussa, mutta se on jäänyt elämään suomalaisen popkulttuurin ikonina.

Muita menestyneitä kappaleita ovat esimerkiksi ”Tuolta saapuu Charlie Brown”, ”Oon voimissain” ja ”Kun yö on valkoinen”. Nämä kappaleet ovat tehneet Rostista yhden Suomen tunnetuimmista naisartisteista, ja hän on voittanut useita Emma-palkintoja uransa aikana.

Yhteistyöt ja projektit

Virve Rosti on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen suomalaisten artistien ja yhtyeiden kanssa. Hän on esimerkiksi laulanut duettoja Freemanin ja Hectorin kanssa. Rosti on myös osallistunut useisiin televisio-ohjelmiin ja teatteriproduktioihin, mikä on monipuolistanut hänen uraansa entisestään.

Rosti on myös tunnettu hyväntekeväisyystyöstä, ja hän on osallistunut useisiin hyväntekeväisyyskonsertteihin ja -kampanjoihin vuosien varrella. Hänen monipuolisuutensa ja kykynsä uudistua ovat tehneet hänestä pitkäaikaisen suosikin suomalaisessa musiikkikentässä.

Tyyli ja vaikutteet

Virve Rosti on tunnettu vahvasta äänestään ja tunteikkaista esityksistään. Hänellä on kyky laulaa monenlaisia kappaleita, ja hän onkin kokeillut uransa aikana useita eri musiikkityylejä. Rostin vaikutteisiin kuuluvat muun muassa soul, rock ja pop, ja hän on sanonut ihailevansa artisteja kuten Aretha Franklin ja Tina Turner.

Vaikka Rosti onkin ottanut vaikutteita monista eri genreistä, hän on onnistunut luomaan oman tunnistettavan tyylinsä. Tämä on yksi syy, miksi hän on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenestä toiseen.

Henkilökohtainen elämä

Virve Rosti on myös tunnettu lämminhenkisestä ja avoimesta persoonastaan. Hän on ollut naimisissa muusikko Esa Niemisen kanssa, ja pariskunnalla on kaksi lasta. Rostin perhe ja yksityiselämä ovat pysyneet melko poissa julkisuudesta, ja hän on onnistunut yhdistämään menestyksekkään uran ja perhe-elämän.

Rosti pitää yksityiselämänsä suhteellisen erillään julkisesta urastaan, mutta hän on ajoittain puhunut julkisuudessa perheestään ja arvoistaan. Tämä on antanut fanien nähdä inhimillisen ja maanläheisen puolen tästä suuresta tähtiartistista.

Merkitys suomalaiselle musiikkikentälle

Virve Rostin ura on ollut merkittävä suomalaisen musiikin historiassa. Hän on yksi harvoista naisartisteista, jotka ovat säilyttäneet suosionsa niin pitkään, ja hänellä on edelleen laaja ja monipuolinen fanikunta.

Merkittävät saavutukset:

  • Voitto Syksyn Sävel -kilpailussa 1976
  • Edustus Euroviisuissa 1987 kappaleella ”Sata salamaa”
  • Useita Emma-palkintoja
  • Monipuolinen ura, joka sisältää yhteistyötä monien tunnettujen artistien kanssa

Lopuksi

Vicky Rosti on monipuolinen ja lahjakas artisti, joka on vaikuttanut suomalaiseen musiikkielämään yli neljän vuosikymmenen ajan. Hänen kykynsä uudistua ja säilyttää suosionsa tekee hänestä yhden suomalaisen populaarimusiikin kestotähdistä. Olipa musiikkityyli mikä tahansa, Rosti on onnistunut luomaan oman ainutlaatuisen äänensä ja tyylin, joka resonoi yleisön keskuudessa vuodesta toiseen.Vastaa