Laulaja-lauluntekijä Alma: Dokumenttielokuva

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Laulaja-lauluntekijä Alma saa valkokankaille elämästään kertovan dokumenttielokuvan, joka saa ensi-iltansa maaliskuussa 2024 – mukana myös suosittu Miley Cyrus.

Kansainvälistä uraa tekevän laulaja-lauluntekijän Alma- Sofia Miettisen eli Alman elämästä ja urasta on koottu dokumenttielokuva Alma – Life Must Be Beautiful, joka saa ensi-iltansa maaliskuussa 2024.

Pamela Tolan ohjaama dokumenttielokuva käy läpi Alman elämää tähän päivään asti, uraa ja persoonaa, myös hänen matkaansa ryysyistä rikkauksiin. Se kertoo tarinan köyhän perheen lapsesta kansainväliseksi tähdeksi.

– Oon tosi jännittyny, mut onnellinen, että tää dokkarielokuva tulee vihdoin ulos! On ollu hankala pitää tätä salaisuutta sisälläni, koska ollaan kuvattu tätä niin monta vuotta, lähestulkoon koko mun elämä. Dokkari on todella raaka ja rehellinen, ja se tottakai jännittää ekstra paljon. En oo päästäny ihmisiä koskaan aikasemmin näin aidosti lähelle mua, Alma kommentoi elokuvasta kertovassa tiedotteessa.

Elokuvassa on mukana upeaa materiaalia Alman lapsuudesta viimeisimpiin keikkoihin sekä kiertueisiin. Alma avaa maailmalle verhoa julkisuuskuvansa taakse, hetkiin ystäviensä kanssa sekä julkisuuden kääntöpuoliin. Ääneen pääsevät myös Ano Miettinen, Alman vanhemmat, puoliso Natalia Kallio, Sini Sabotage, Erika Vikman, Miley Cyrus, fanit, managerit, biisintekijät, tuottajat ja toimittajat.

Katso traileri tästä

– Tutustuttuani Almaan, ymmärsin, että hän on hyvin ainutlaatuinen persoona ja hänen elämänsä olisi kertomisen arvoinen tarina. Näin siinä myös paljon yhtymäkohtia oman elämäni ja urani kanssa. Alma kertoi, että hänellä olisi 15 tuntia kuvattua videomateriaalia matkan varrelta. Päädyimme lopulta tekemään yhteistyötä, dokumenttielokuvaa, mutta sitä varten tuli kuvata myös lisää sisältöä, ohjaaja Pamela Tola kertoo.

– Yhtäkkiä tekemiseen menikin kolme vuotta. Arkistomateriaalia oli loppujen lopuksi paljon enemmän kuin 15 tuntia, mutta ne auttoivat ymmärtämään Alman matkaa yhä paremmin. Projekti on ollut äärimmäisen kiinnostava ja odotan lopputulosta, ison yleisön vastaanottoa innolla. On ollut etuoikeus tutustua niin persoonalliseen ja lahjakkaaseen tyyppiin kuin Alma ja kertoa hänen tarinansa. 

Kuka on Alma?

Alma nousi suomalaisten tietoisuuteen kymmenen vuotta sitten tutusta Idols-laulukilpailusta. Hän nousi nopeasti maailmanluokan artistiksi. Alman tunnetuimpia kappaleita lienevät Karma, Dye My Hair ja Chasing Highs.

Hänet on palkittu jo kolmella Emma-palkinnolla, Suomi-palkinnolla, MTV Music Awardseilla ja The European Border Breakers Awardsilla.

Oman uransa lisäksi Alma on kirjoittanut biisejä kansainvälisille artisteille, kuten Miley Cyrusille, Ariana Grandelle, Lana Del Reylle ja Charli XCX:lle. ’Oman uransa lisäksi Alma on kirjoittanut biisejä kansainvälisille artisteille, kuten Miley Cyrusille, Ariana Grandelle, Lana Del Reylle ja Charli XCX:lle.

Lisäksi hän on työskennellyt tunnetun ruotsalaisen Max Martinin kanssa.Vastaa