Lipa Liukkosen isä haudattiin samana päivänä kuin esikoislapsi syntyi – kirjoitti biisin 10-vuotiaalle pojalleen etukäteen

Kirjoittajan kuva

By admin

lipa liukkonen

Vahva tarinankertoja Lipa Liukkonen julkaisee 24.5. Tänään on se päivä -singlen.

Biisissä juhlitaan elämän isoja asioita, kuten ylioppilaskirjoituksia, muuttoa omaan kotiin ja naimisiin menoa. Kirjoitin kappaleen etukäteen 10-vuotiaalle pojalleni, jos minulle käy kuin isälleni, enkä ole näkemässä tärkeitä tapahtumia poikani elämässä.

Itse laulunsa kirjoittava Lipa on myös uuden edessä, sillä single syntyi co-write -sessiossa singlen tuottajan Samuli Turusen ja lauluntekijä Sami Hyden kanssa (Elonkerjuu).

Lahtelainen laulaja-lauluntekijä-kitaristi Lipa Liukkonen työstää syksyllä julkaistavaa albumiaan. Tänään on se päivä -kappale on viimeinen albumilta julkaistava singlejulkaisu. Laulussa juhlitaan elämän tärkeitä merkkipaaluja.

Kesähäät tulevat ja abit valmistuvat. Toivon, että tämä biisi rohkaisee ihmisiä unohtamaan elämän varjoisat puolet ja luottamaan tulevaan. Tänään on se päivä, kun voit saavuttaa unelmasi.

Molli-miehenä tunnettu Lipa halusi tehdä välillä duuri-musiikkia ja rohkastui kokeilemaan biisin kirjoittamista co-write -tyylillä.

Sanoitus on kynästäni, mutta halusin toisenlaista näkemystä melodian kirjoittamiseen. Tämä ei ole 100% minun kuuloista musiikkia, mutta tykkään siitä silti tosi paljon. Saatamme tehdä lisääkin biisejä yhdessä tuottajani Samuli Turusen ja Sami Hyden kanssa (Elonkerjuu, Antti Railio).

Perhearvoja vaaliva Lipa Liukkonen saattoi aamulla isänsä haudan lepoon ja illalla esikoislapsensa maailmaan

Rokkitähden elämää nähneelle Lipalle perhe on tärkeä tuki ja kotiin on ollut aina kiva palata keikkamatkoilta.

Kun aplodit keikoilla vaihtuvat tiskikoneen tyhjennysvuoroon, niin se pitää hyvin jalat maassa. Olen ylpeä jo 20-vuotta kestäneestä parisuhteestamme ja 10-vuotisesta avioliitosta. Kun ollaan kiivetty Kilimanjaron puoleen väliin niin totta kai huipulle saakka jatketaan.

Singlen tekstin Lipa kirjoitti hänen omalle 10-vuotiaalle pojalle etukäteen.

Saattelin isäni haudan lepoon aamulla ja illalla esikoiseni syntyi tähän maailmaan. Se oli tunteikas päivä. Isäni ei ollut todistamassa myöskään häitäni. Toivon, että olen itse vielä täällä, kun poikani saavuttaa tärkeitä hetkiä elämässään. Tämä on minulle tärkeä kappale ja kyllä sitä musiikkivideon kuvauksissa tuli kyynel silmään.

Julkaisupäivä 24.5.2024
Lipa Liukkonen –Tänään on se päivä

Kesto: 3:57
San.: Niko Liukkonen
Säv.: Niko Liukkonen, Samuli Turunen, Sami Hyde
Sov.: Samuli Turunen
Laulu & kitara: Lipa Liukkonen
Kitara: Juki Harju
Pedal steel: Arto lappalainen
Rummut: Teijo Jämsä
Tuotanto: Samuli Turunen, FatSam Sound Production
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Julkaisija: Outlaw Labels
ISRC: FISNL2400002
Promokuvat: Harri Hinkka
Levyn kansitaide: Teppo Ristola Photography
Musiikkivideo: Janne Nykänen, TarinakeidasVastaa