MTV Katsomo: Erikoisyksikkö jahtaa taas lain kouraa pakenevia

Kirjoittajan kuva

By admin

Uusi yksikönjohtaja, uusia tapauksia – sekä tuttu, piinaava sarjamurhaaja. MTV-alkuperäissarja, huippunäyttelijöiden tähdittämä Karkurit palaa MTV Katsomoon kymmenen jännittävän ja vauhdikkaan jakson kanssa. Uutena näyttelijänä joukkoon liittyy Milka Ahlroth.

karkurit_s2_16x9_clean.jpg

MTV-alkuperäissarja Karkurit palaa MTV Katsomoon torstaina 25.4. Sarjan keskiössä on eliittipoliisiyksikkö, jonka tehtävä on jäljittää vaarallisia ja vaikeasti paikannettavia karkureita. Ongelma on, että karkureiden jälki kylmenee 48 tunnissa – tiimin on siis toimittava nopeasti.

Karkurit-sarjan päärooleissa nähdään ykköskaudelta tuttu näyttelijäkaarti: Pirjo Lonka, Pelle Heikkilä, Matti Onnismaa, Deogracias Masomi ja Anna Böhm. Uutena joukkoon liittyy Milka Ahlroth. Sarjan ovat ohjanneet Markus Lehmusruusu sekä Jussi Hiltunen ja sarjan pääkäsikirjoittaja on Tatiana Elf.

Toisella tuotantokaudella karkuritiimi on saanut uuden johtajan, kun eläköityneen Ritolan tilalle on palkattu vähintäänkin yhtä jämäkkä Riikka Bruun (Ahlroth). Bruun haluaa tarttua epäkohtiin rivakasti – mitään sooloilua tai epämääräisiä keinoja karkurien jahtaamisessa ei sallita.

karkurit2_bruun_milkaahlroth.jpg
Bruun (Milka Ahlroth)

Tiimi jäljittää kauden aikana muun muassa vanhoja tuttujaan, terroristeja sekä ryöstäjää, joka onkin syyllistynyt johonkin suurempaan kuin vain taidevarkauteen. Toinen kausi koostuu kymmenestä jaksosta. Sarja on katsottavissa MTV Katsomo+ -tilauksella. Kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan torstaina 25.4., jonka jälkeen sarjaa seurataan yksi jakso viikossa -tahdissa.

Karkureiden toisella tuotantokaudella käsitellään turvallisuuden teemaa niin käytännön kuin mielen tasolla. Turvallisuuden takaaminen karkureille ja sivullisille on yksi tiimin tärkeimmistä tehtävistä. Se on haastavaa ilmapiirissä, jossa rikollisuus on monimuotoistunut ja raaistunut ja vankeinhoidon tila riitautunut. Samalla tiimin oma turvallisuus on edellytys sen tehokkaalle toiminnalle.

Sarjan keskushahmot

karkurit2_karita_pirjolonka_002.jpeg
Karita (Pirjo Lonka)

Tiimissä Karita (Lonka) uskoo kuntoutukseen ja ennaltaehkäisyyn, Tommi (Heikkilä) painottaa turvallisuutta ja ettei karkureita voi rikollisuuden raaistuessa hyysätä ja ymmärtää loputtomiin. Mikään ei kuitenkaan ole mustavalkoista. Jokainen tiimiläinen joutuu puntaroimaan suhdettaan henkilökohtaiseen turvallisuudentunteeseensa ja siihen, mitä työn vaarallisuus heille ja heidän läheisilleen tarkoittaa.

Edellisen kauden tapahtumista on kulunut vuosi, ja Karita jatkaa tiiminjohtajana. Hänen parhaan ystävänsä lähdettyä tiimistä Karita on alkanut pohtia, kuka hän on työn ulkopuolella. Karitan mieltä vaivaa Interpolin etsintäkuuluttama sarjamurhaaja JP Sirén (Mikko Leppilampi).

karkurit2_tommi_pelleheikkila_002.jpg
Tommi (Pelle Heikkilä)

Tommi (Heikkilä) on alkanut tuntea olevansa osa tiimiä siitäkin huolimatta, että hän on säännöllisesti Karitan kanssa eri linjoilla kuntoutus-turvallisuuskeskustelussa. Tyttärien kanssa menee paremmin, nämä viihtyvät Suomessa ja Tommi tuudittautuu tunteeseen, että tytöt ovat turvassa. Tommin tietämättä tytöt kuitenkin elävät salaista elämää somessa, mikä saattaa Biancan (Venla Halinen) vaaraan.

karkurit2_santiago_deograciasmasomi_002.jpg
Santiago (Deogracias Masomi)

Kauden alussa Santiago (Masomi) menee Tommin kanssa peitetehtävälle ja joutuu hengenvaaraan, mikä horjuttaa hänen turvallisuudentunnettaan. Santi on aina ollut vesi hanhen selästä -tyyppi, mutta nyt hän alkaa katsoa keissejä uusin silmin, olemaan varovaisempi. Hän peittelee posttraumaattisia stressioireitaan tiimiltä ja uskoo, että pystyy suoriutumaan töistään.

karkurit2_lori_annabohm.jpg
Lori (Anna Böhm)

Lori (Böhm) haluaa muuttua, olla huoleton ja sosiaalinen eikä stereotyyppinen datanörtti, jolla on paniikkihäiriö. Hän yrittää hivuttautua turva-alueensa ulkopuolelle, mutta sitten paniikkikohtaus pilaa karkurin kiinnioton.

karkurit2_pertti_mattionnismaa.jpg
Pertti (Matti Onnismaa)

Pertti (Onnismaa) on tyytyväinen eloonsa ja näkee, että hänen tehtävänsä on pitää tiimi kasassa, nyt kun Karita on hukassa itsensä kanssa. Fokus vaihtuu, kun Pertti tajuaa Santin mielentilan järkkyneen väkivaltaisen hyökkäyksen yhteydessä. Pertti haluaa pitää huolen, että mitään pahaa ei pääse tapahtumaan ja on sen takia valmis katsomaan asioita läpi sormien. Kukaan ei sitä tajua, mutta on Pertin hiljaisen työn ansiota, että tiimin jäsenet tuntevat oman olonsa turvalliseksi, kovan työn keskellä.

Toisen tuotantokauden jaksot

JAKSO 1:

Turvallisuus, osa 1. Tommi ja Santiago menevät peitetehtäviin korkean turvallisuusluokan vankilaan ja heille käy selväksi, miten vaaralliseksi suomalainen vankilaelämä on muuttunut – erityisesti ensikertalaiselle. Tiimin tavoitteena on paikantaa vaarallinen karkuri, joka kuuluu järjestäytyneeseen rikollisjengiin. Karita yrittää keskittyä keissiin, mutta häntä piinaa pakkomielle vanhaan tuttuun sarjamurhaajaan, josta on tullut uusi näköhavainto. Tilanne vankilassa riistäytyy käsistä, kun Santin peitehenkilöllisyys paljastuu. 

JAKSO 2:

Turvallisuus, osa 2. Alkuperäinen karkuri on saatu kiinni, mutta uhka ole päättynyt. Miehen tavoite oli suorittaa palkkamurha ja nyt tehtävä on siirtynyt toiselle. Tiimi yrittää selvittää uutta tekijää sekä kohdetta samalla kun aika hupenee. Eelille selviää, että hänen äitinsä on rahavaikeuksissa ja että he ovat vaarassa menettää kotinsa. Pertti yrittää auttaa naispuolista pyöröovikarkuria, joka on hänen lapsuudenystävänsä.

JAKSO 3:

Vainoharha. Lori bongaa sattumalta etsintäkuulutetun karkurin ruokakaupassa, mutta menettää näköyhteyden paniikkikohtauksen takia. Karkuri on paennut psykiatrisesta vankisairaalasta, jonne hän on joutunut kranaatti-iskun vuoksi. Bruunille selviää Karitan kyseenalaiset tietolähteet – yksikin virhe, niin Karita menettää työnsä. Eeli haluaa auttaa äitiään ja tekee kohtalokkaan ratkaisun. 

JAKSO 4:

Turvattomuus. Santi palaa epävarmana töihin. Karkuri on teini-ikäinen poika, joka on lähtenyt hatkalle koulukodista. Näyttää siltä, että poika on livistänyt vain viettämään aikaa kavereidensa kanssa, mutta pian tutkimus saa synkkiä käänteitä. Karitan stressi kasvaa ja hänen jatkonsa yksikössä on vaakalaudalla. Karita ei tajua myös Eelin joutuneen vaikeuksiin. Eelin on pakko tehdä ratkaisu, joka hankaloittaa karkuritiimin työtä.

JAKSO 5:

Pahuuden kasvot, osa 1. Elektronisesti toimivasta naisvankilasta on tapahtunut joukkopako, joka pitää karkuritiimin kiireisenä. Kohteena on joukon vaarallisin karkuri, sarjamyrkyttäjä. Karita ei halua lisää ruumiita kontolleen, joten hän vaatii tiimiltään paljon, mutta ei näe tilanteen kokonaiskuvaa. Eeli on syyllisyyden riivaama ja samalla hänen piinaajansa vaatii lisää palveluksia.

JAKSO 6:

Pahuuden kasvot, osa 2. Karita alkaa epäillä poliisintaitojaan, kun ruumiita kasautuu, eikä hän onnistu paikantamaan karkureita. Tiimin on pakko selvittää nopeasti, mikä naisten motiivi on. Keissin luonne muuttuu, kun yhteys uhrien välillä alkaa löytymään. Karita joutuu vaikean päätöksen eteen. Eeli yrittää hankkiutua eroon piinajastaan ja salailee totuutta Lorilta. Karita saa yhteydenoton vanhalta tutulta.

JAKSO 7:

Terroristi, osa 1. Interpolin etsintäkuuluttaman karkurin epäillään suunnittelevan iskua Suomeen. Tommi ei ole vakuuttunut viranomaistiedoista. Santia vaivaa posttraumaattinen stressi, joka saa hänet lamaantumaan ratkaisevalla hetkellä. Eeli kertoo totuuden Lorille, joka järkyttyy ja joutuu vaikean valinnan eteen. Tommin tytär Bianca herättää huolta katoamistempullaan.

JAKSO 8:

Terroristi, osa 2. Terrorismista epäiltyä karkuria on ammuttu, mutta hän onnistuu pakenemaan. Karkurin vaimo ja lapsi on tiimin hallussa, ja he tuovat tutkintaan uusia ulottuvuuksia. Santi haluaa auttaa karkuria, mutta Karita on tiukkana ja haluaa noudattaa sääntöjä. Tommin huoli tyttärestään Biancasta kasvaa ja hän kääntyy kollegoidensa puoleen. Santi joutuu suuren valinnan eteen.

JAKSO 9:

Taidevarkaus, osa 1. Miljoonien arvoinen maalaus varastetaan museosta ja tiimin tehtävä on paikantaa taidevaras ennen kuin se katoaa lopullisesti. Kuka on kaiken takana? Karita lähtee pakkomielteensä perään, kertomatta siitä muille. Tiimi seuraa vihjeitä ja löytää taideväärennösoperaation ja lopulta sen vetäjän, joka järkyttää kaikkia. Tommi yrittää korjata suhdettaan tyttäriinsä ja haluaa muuttaa takaisin Lontooseen.

JAKSO 10:

Taidevarkaus, osa 2. Karitan vanha tuttu on ottanut hänet vangikseen, eikä muu karkuritiimi tiedä Karitan sooloilusta. Taideteoksen metsästys jatkuu ja verkkoon sotkeutuu uusia tahoja. Alkaa jahti, jossa pelissä on niin miljoonien taulut kuin ihmishengetkin. Eeli yrittää hyvittää tekonsa. Tommi saa yllätysvieraan, joka tarvitsee apua.

Ohjelman MTV:lle on tuottanut Yellow Film & TV


Facebook, Instagram, TikTok ja X:

@mtvkatsomo, #karkurit

Karkurit, 2. tuotantokausi MTV Katsomo+ -tilauksella to 25.4. alkaen. Ensin julkaistaan kaksi jaksoa, sen jälkeen jakso viikossa.Vastaa