MTV seuraa Leijonien MM-taistoa: kaikki Suomen ottelut suorana MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa

Kirjoittajan kuva

By admin

Leijona-huuma valtaa MTV3-kanavan ja MTV Katsomon jälleen toukokuussa. MTV lähettää kaikki Suomen ottelut ja turnauksen loppuhuipennuksen 10.–26. toukokuuta Tshekissä pelattavista jääkiekon MM-kisoista. Väkevä asiantuntijatiimi yhdessä Antero Mertarannan kanssa on valmiina, kun Leijonat lähtee viimeistä kertaa Jukka Jalosen johdolla MM-taistoon. 

mm_latka_2024_asiantuntijat_ryhmakuva_v3.jpg

Tänä vuonna miesten jääkiekon MM-kisat pelataan 10.–26. toukokuuta Tshekissä. Leijonat aloittaa urakkansa heti avausiltana kovassa paikassa, kisaisäntä Tshekkiä vastaan. Alkulohkossa vastaan asettuvat myös muun muassa Kanada, Latvia ja Sveitsi. Suomen A-lohko pelaa Prahassa ja B-lohkon ottelut pelataan Ostravassa. 

MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa nähdään kaikki Suomen seitsemän alkulohkon ottelua, mahdollinen Suomen puolivälieräottelu, molemmat välierät ja finaali. Jos Suomi pelaa pronssiottelussa, kuuluu myös se MTV:n tarjontaan. Ennakkostudio käynnistyy MTV Katsomossa vähintään 50 minuuttia ennen jokaisen ottelun alkua. Pitkiä studioita seurataan myös MTV3-kanavalla joitakin kertoja turnauksen aikana. Avausotteluun valmistautuminen alkaa sekä MTV3-kanavalla että MTV Katsomossa kello 20. 

MTV3-kanavan ohjelmiston täydentävät MM-extrat, joita nähdään turnauksen aikana Tulosruudun jälkeen myöhäisilloissa. MTV Katsomosta on katsottavissa lisäksi myös Leijonien otteluiden maalikoosteet ja huippuhetket. Lisäksi Tulosruutu, Huomenta Suomi ja mtvuutiset.fi elävät kisatapahtumissa läpi turnauksen. 

MTV:n tiimi täynnä legendoja ja mestareita 

Lähetyksiä juontavat MM-kiekosta ja Liiga-lähetyksistä tutut konkarit Teemu Niikko ja Suvi Puukangas. Asiantuntijakaarti on jälleen rautainen: Leijonien ja Tshekin entinen päävalmentaja Kari Jalonen, pelaajalegenda ja valmentaja Olli Jokinen, leijonalegenda ja vuoden 2011 maailmanmestari Lasse Kukkonen sekä nuoret Leijonat ja Ässät mestaruuteen luotsannut Karri Kivi. Paikan päältä Prahasta tapahtumia kommentoi ja raportoi pelaajalegenda ja vuoden 1995 maailmanmestari Sami Kapanen.

”Viimeiset pari vuotta tuli arvioitua kaikkia MM-joukkueita juurta jaksaen Tshekin päävalmentajana. Leijonatkin kohdattiin niin MM-kisoissa kuin EHT-turnauksissa. Kun vietin pari vuotta Leijonissakin, voidaan todeta, että olen huolella valmistautunut tähän rooliin,” Kari Jalonen kujeilee. 

Huomenta Suomen kisaraadeissa asiantuntijoina ovat muun muassa maailmanmestari Janne Pesonen ja kuusinkertainen Suomen mestari Ari Vallin.  

Selostuksista, niin MTV3-kanavalla kuin MTV Katsomossakin, vastaa itseoikeutetusti legendaarinen leijonaääni Antero Mertaranta. Mertarannan upea taival jääkiekon MM-kisojen selostajana jatkuu kevääseen 2025 saakka, huipentuen sinne mistä kaikki alkoi 30 vuotta aikaisemmin. Ruotsissa ja Tanskassa järjestettävien kisojen päänäyttämönä toimii Avicii Arenana nykyisin tunnettu Tukholman Globen – paikka, missä Leijonat juhlivat ensimmäistä MM-kultaansa 1995.

MTV3-kanavalla lähetykset selostetaan myös ruotsiksi. Selostuksesta vastaa Julius Vauhkonen

”MM-tiimimme koostuu vertaansa vailla olevasta kokemuksesta selostuskopissa ja studiopöydän ääressä – sekä vankan omakohtaisen kokemuksen keränneistä pelaaja- ja valmentajatähdistä. Välitämme kaiken oleellisen Leijonien MM-urakasta niin jäältä kuin sen ulkopuolelta. Jukka Jalosen upea matka päävalmentajana tulee päätökseen ja aiempien turnauksien tapahtumia valotetaan myös mielenkiintoisella tavalla kisaviikkojen aikana,” MTV Urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kuvaa. 

MTV:n lähettämät ottelut jääkiekon MM-kisoista ovat katsottavissa suorana MTV3- ja MTV Urheilu 1 -kanavilta. MTV3-kanavan lähetyksiä voi katsoa myös MTV Katsomo+ -tilauksella. Täysimittaiset studiolähetykset ovat katsottavissa MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella.

Jääkiekon MM-kisojen ottelut MTV3- kanavalla ja MTV Katsomossa:

pe 10.5. klo 21.20 Tshekki-Suomi
su 12.5. klo 13.20 Suomi-Iso-Britannia
ma 13.5. klo 17.20 Norja-Suomi
to 16.5. klo 17.20 Suomi-Itävalta
la 18.5. klo 17.20 Kanada-Suomi
ma 20.5. klo 21.20 Suomi-Tanska
ti 21.5. klo 21.20 Suomi-Sveitsi

to 23.5. klo 17.20 tai 21.20 puolivälierä (mikäli Suomi pelaa)
la 25.5. klo 15.20 välierä 1
la 25.5. klo 19.20 välierä 2
su 26.5. klo 16.20 pronssiottelu (mikäli Suomi pelaa)
su 26.5. klo 21.20 finaaliVastaa