Sara Siipola: mitä seuraavaksi

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomen viisuedustajan valinta on noussut keskustelunaiheeksi, kun Windows95Man eli Teemu Keisteri, Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) voittaja, epäröi osallistumistaan Euroviisuihin. Keisteri, yhdessä Henri Piispasen kanssa esittämänsä kappaleen voitettua, on ottanut kantaa Israelin osallistumiseen kilpailuun ja harkitsee vetäytymistä.

Euroopan yleisradiounioni (EBU) on vahvistanut, että Israelilla on oikeus osallistua Euroviisuihin, mikä aiheuttaa mietintätaukoa Keisterin tiimille. Tämä herättää kysymyksen, mitä tapahtuu, jos Windows95Man päättää jättää kilpailun väliin.

Mahdollinen korvaaja Sara Siipola

Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio MTV Uutisille antamassaan lausunnossa kertoo, että jos Windows95Man ei osallistu, aloitetaan keskustelut toiseksi tulleen Sara Siipolan kanssa. Siipolan mahdollinen nousu Suomen edustajaksi tuo jännitettä tilanteeseen.

Lisäksi on mietittävä, mitä tapahtuu, jos kaikki UMK-ehdokkaat kieltäytyvät Euroviisuista. Aution mukaan tässä tapauksessa on olemassa oma prosessinsa. Windows95Manin täytyy virallisesti ilmoittaa, ettei aio edustaa Suomea, jotta voidaan edetä seuraavaan ehdokkaaseen.

Seuraavat askeleet

Tilanne on monimutkainen, ja seuraavat askeleet riippuvat Windows95Manin päätöksestä. Hänen vetäytymisensä voisi avata oven Sara Siipolalle tai jopa uudelle UMK-prosessille, mikäli kaikki ehdokkaat päättävät kieltäytyä.

Olisi kunnia-asia, jos saisin edustaa Suomea Euroviisuissa. Tilanne [Gazassa] on todella järkyttävä, ja jos voittaisin tänään, joutuisin pohtimaan vielä asiaa. En ole tehnyt varmaa päätöstä.

Sara Siipola

Sara Siipola olisi halunnut tehdä muutoksia UMK-kappaleeseen

Sara Siipola, joka tuli Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi, saattaa nousta Suomen edustajaksi, mikäli Windows95Man vetäytyy. Siipola on kertonut lehdistötilaisuudessa, että hänen kappaleensa piti alun perin olla seuraava sinkku, mutta UMK:n myötä tuotanto muuttui. Hän myönsi, ettei kappaleen nykyinen versio ollut aluksi mieleinen, mutta viisufanit ovat ottaneet sen lämpimästi vastaan.Vastaa