Solar Films hankkinut tv- ja elokuvaoikeudet Max Seeckin uuteen teokseen Merkitty

Kirjoittajan kuva

By admin

Solar Films on hankkinut tv- ja elokuvaoikeudet Max Seeckin tulevaan rikosromaaniin Merkitty. “Heinäkuussa julkaistava romaani on herättänyt jo ennen julkaisua niin suurta kiinnostusta, että sen oikeuksista käytiin tarjouskilpailua”, kertoo Max Seeckin kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck.

Solar Films tuottaa Merkitty-romaanista kansainväliset mitat täyttävän tv-sarjan, jonka aikataulusta toimitusjohtaja Jukka Helle kertoo seuraavaa: “Sarjan kehitys- ja käsikirjoitustyö alkavat vuonna 2024 ja varsinainen tuotanto aikaisintaan vuonna 2025. Aikataulut tarkentuvat toki projektin edetessä. Olemme Solarissa todella iloisia saadessamme jatkaa yhteistyötä Maxin kanssa.”

Merkitty julkaistaan heinäkuussa 2024. Teos, kansainväliseltä nimeltään Milo, on myyty jo nyt ennen julkaisua Saksaan Bastei Lübbe -kustantamolle sekä Norjaan Aschehoug-kustantamolle, jotka ovat Maxin kustantajia kyseisissä maissa. Aschehoug tunnetaan myös Jo Nesbøn alkuperäisenä kustantajana. Ranskassa kirjan kustantaa Mera Éditions, joka keskittyy julkaisutoiminnassaan kansainvälisiin bestseller-rikoskirjailijoihin. Suomessa Merkityn kustantaa Seeckin suomenkielisten alkuteosten kustantaja Tammi. Kansainvälisiä kustantajia on tulossa lisää ja julkaisut ulkomailla ajoittuvat vuoteen 2025.

Max Seeckin agentuurin Elina Ahlbäck Literary Agencyn toimitusjohtaja Elina Ahlbäck on vastannut kattavasti kaikesta Maxin kansainvälisestä toiminnasta ja sopimusneuvotteluista jo kahdeksan vuoden ajan. Hän pitää uutta romaania aivan poikkeuksellisen uniikkina ja universaalina taide- ja shakkipelien maailmaan sijoittuvana jännitysromaanina. “Merkitty on herättänyt valtavasti huomiota niin kansainvälisten kuin suomalaistenkin elokuva- ja tv-tuottajien keskuudessa, ja olemme Max Seeckin kanssa todella iloisia, että Solar Films valikoitui Merkityn pohjalta kuvattavan kansainvälisen tason tv-sarjan tuottajaksi.”

Max Seeck

Max Seeckin (s. 1985) kirjojen käännösoikeuksia on myyty yli 40:ään maahan. Hänen trillerinsä The Witch Hunter nousi The New York Times -lehden bestseller-listalle ensimmäisenä suomalaisromaanina sitten Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen. Teoksen pohjalta on valmisteilla samanniminen Hollywood-sarja.
Seeckin kirjoja on myyty Suomessa noin 400 000 kappaletta. Hän on kirjoittanut kaikkiaan seitsemän romaania, joista ensimmäinen, Hammurabin enkelit, ilmestyi Tammen julkaisemana vuonna 2016.
Seeckin trilleri Kauna oli yksi vuoden 2021 myydyimmistä kotimaisista kaunokirjoista ja se palkitiin pohjoismaisella Lasiavain-palkinnolla parhaasta pohjoismaisesta dekkarista. Vuonna 2022 julkaistu romaani Loukko on Jessica Niemi -sarjan neljäs osa, jota on myyty Suomessa kaikissa formaateissa 50 000 kappaletta. Kirja julkaistaan mm. Yhdysvalloissa Penguin Random Housen kustantamana helmikuussa 2024 nimellä Ghost Island.
Sarjan ensimmäinen osa Uskollinen lukija on noussut bestseller-listoille Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
Seeckiä edustaa ulkomailla sekä elokuva- ja tv-neuvotteluissa Elina Ahlbäck Literary Agency. Max Seeckin suomenkielisten alkuteosten kustantaja on Tammi.

Elina Ahlbäck Literary Agency

Kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency (Ahlback Agency) on vuonna 2009 perustettu agentuuri, joka edustaa, myy ja markkinoi yli 150 suomalaisen kirjailijan, kirjantekijän ja kuvittajan teosten käännös- ja muita julkaisuoikeuksia kansainvälisille kustantajille ja tuottajille tavoitteenaan satakertaistaa kirjallisuusviennin arvo.
Agentuurin menestyneimpien kirjailijoiden teoksia on julkaistu yli 30-50 maassa. Esimerkkejä ovat New York Times- ja Spiegel Bestseller -kirjailija Max Seeckin Jessica Niemi -romaanit sekä palkitun Salla Simukan Lumikki-trilogia ja lastenkirjailija Tuutikki Tolosen Mörkövahti-sarja. Max Seeck on ensimmäinen suomalainen maailmanmenestykseen yltänyt kirjailija, joka on noussut sekä New York Times Bestseller- että Spiegel Bestseller -listoille. Lisäksi hän on Lasiavaimella palkittu paras pohjoismainen dekkarikirjailija. Max Seeckin Jessica Niemi -teoksia on myyty yli 40 maahan. Uskollisesta lukijasta on Hollywoodissa kehitteillä tv-sarja, jonka tuottaa  Stampede Ventures -yhtiön Greg Silverman. 
Elina Ahlbäck Literary Agency on neuvotellut lisäksi yli 20 elokuva- ja tv-sopimusta suomalaisille kirjailijoille. Max Seeckin tulevan Merkitty-romaanin tv- ja elokuvaoikeuksista on solmittu sopimus Solar Filmsin kanssa kansainvälisen tason tv-sarjan tuottamisesta. Lisäksi agentuuri on solminut kansainvälisen av-alan sopimuksen Legendary Tobis / Legendary Entertainmentin kanssa, joka tuottaa kansainvälisen tv-sarjan Martta Kaukosen Terapiassa-romaanista.Vastaa