Star Trek: Discovery

Kirjoittajan kuva

By admin

Star Trek on kaikkien aikojen tunnetuin tieteisaiheinen televisiosarja. Sen uutta tulemista voi nyt todistaa kolme vuotta sitten alkaneen Star Trek: Discovery -sarjan parissa, joka esittelee katsojille uusitun näkemyksen tunnetun tieteismaailman parissa. Me tutustuimme tähän sarjaan alusta alkaen vasta nyt.

Star Trek on viihdyttänyt katsojia kuudella vuosikymmenellä

Ensimmäinen ja alkuperäinen Star Trek -sarja sai alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1966. Kolmen kauden jälkeen sarja peruttiin vedoten sen huonoihin arvosteluihin. Uusintakierrokset televisiossa kuitenkin nostivat sarjan suosiota, joka kasvoi hiljalleen pelkästä kulttisuosiosta isommaksi ilmiöksi.

Vuonna 1979 nähtiin sarjan ensimmäinen elokuva, Star Trek: Avaruusmatka (Star Trek: The Motion Picture). Se nosti tieteisnimikkeen uuteen suosioon ja sitä seurasi kolme elokuvaa lisää 80-luvun puolella. Näiden vanavedessä syntyi rakastettu Star Trek – Uusi sukupolvi -sarja, joka sai ensiesityksensä vuonna 1987.

Sekä sarjat että elokuvat rakensivat vankkumattomasti Star Trekin suosiota elokuvissa ja televisiossa. Samalla sarjan synnyttämä tieteismaailma kasvoi hiljalleen yhä isommaksi ja kaikkien tuntemaksi ilmiöksi.

Kaikkiaan Star Trek -elokuvia on tehty tähän mennessä 13 ja erilaisia täysimittaisia tv-sarjoja kuusi, kun mukaan lasketaan uusin Star Trek: Discovery.

Kuluneen vuosikymmenen aikana on nähty kokonainen Star Trek -uudelleenkäynnistys, joka on tuonut myös uusia katsojia tieteismaailman pariin. Niiden lisäksi vanhemmat sarjat tuovat monen mieleen lämpimiä muistoja.

Star Trek Discovery vie meidät vuoteen 2256 ja USS Shenzhoun mukaan tutkimaan tuhoutunutta relettä. Tähtilaivaston tuttu ”We come in peace”-lause on herättynyt sata vuotta hiljaa olleessa Klingon-rodussa uuden sukupolven ja uuden uskonnon, joka ajaa 24 soturiheimon yhteenliittämistä ja yhteistä taistelua Tähtilaivastoa vastaan. Mitä Klingonien ristiretki tuo tullessaan, siitä ja paljosta muusta kertovat tehdyt kolme kautta Star Trek: Discoeveryssä.Vastaa