Suomalaisen musiikin superviikonloppu 14.-16.7. huipentuu Suomipop Festivaalien täysannoksiin Jyväskylässä ja Oulussa

Kirjoittajan kuva

By Niko

Suomipop Festivaalia vietetään 14.-16.7.2022 yhtä aikaa Oulussa ja Jyväskylässä. Nyt täysimittaisena järjestettävillä festivaaleilla on runsas artistikattaus, ja luvassa on erikoiskeikkoja maamme huippuartisteilta. Jo käsitteeksi muodostuneet Suomipop Festivaalit ovat suomalaisen musiikin superviikonlopun 2022 pääjuhlat. Viikonloppuna suomalainen musiikki näkyy ja kuuluu myös radiossa, televisiossa ja suoratoistokanavilla. Neljä vuotta sitten Oulun Kuusisaareen rantautunut festivaali on vakiinnuttanut paikkansa alueen pop-festivaalikentässä. Jyväskylässä, Lutakonaukiolla Suomipopin merkeissä juhlitaan tänä vuonna 14. kertaa. Molempien Suomipop Festivaalien lipunmyynti käy tällä hetkellä kuumana, osa VIP-lipuista on jo loppuunmyyty.

Molemmissa tapahtumissa nähdään tänä kesänä runsaasti erikoiskeikkoja. Kolmen vuoden odotuksen jälkeen toteutuu suomipopin anarkistin Tehosekoittimen paluu. Keikkatauolta palaa myös elokuussa uransa ensimmäisen stadionkeikan Ratinassa tekevä, Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Juha Tapio sekä yli kahden vuoden tauon jälkeen esiintyvä, syksyllä uuden levyn julkaiseva popin suosikkinimi Anna PuuTuure Kilpeläinen nousee tänä kesänä viimeistä kertaa lavalle Kaihon Karavaanin kanssa. Maija Vilkkumaa tuo festareille erikoiskokoonpanonsa Maija Vilkkumaa & Ystävät.
 
Suomipopeissa nähdään myös Emma Gaalan menestyjät. Ed Sheeranin kanssa ”2step” -kappaleella yhteistyötä tehnyt Ellinoora, joka palkittiin gaalassa Vuoden artisti, Vuoden albumi ja Vuoden pop -Emmoilla sekä uutena tulokkaana peräti viisi Emman ehdokkuutta saanut, radiohiteistään ”Lääke” ja ”USA” tuttu VIIVI. Hänen biisinsä ovat järjestään ylittäneet Spotifyn kultarajan, yli kaksi miljoonaa striimiä. Bileet pistää pystyyn menestyskokoonpano JVG. Festareita tähdittävät myös Kaija KooVesalaElastinenBEHMAbreuOlavi UusivirtaErika VikmanLauri Tähkä ja lukuisat muut festareiden toiveartistit.
 
Tapahtumissa nähdään myös televisiosta ja radiosta tuttuja kasvoja. Oulussa tapahtumaa emännöi Tinni Wikström, Jyväskylässä lavalla nähdään Juha PeräläJanne Saarinen ja Tuukka Ritokoski
 
Ensisoitossa Tehosekoittimen kisabiisi: Luvassa myös yllätysohjelmaa
 
Suomipop Festivaaleista on tulossa mittavat niin artistikattauksen kuin ohjelmankin puolesta. Tapahtuma-alueeseen on panostettu ja ohjelmaa on tarjolla kahden päälavan lisäksi Jyväskylässä loungelavalla ja Oulussa karaoketeltassa. 
 
Jyväskylän Suomipopin kolmannella lavalla eli Radio Suomipopin loungelavalla nähdään ja kuullaan muun muassa dj-musiikkia, e-sport-kisailuja, Hovimuusikko Ilkka sekä yllätysohjelmaa”, kertoo Jyväskylän Suomipopin tuotantopäällikkö Anniina Havukainen. Uutta on myös Tehosekoittimen biisin ensisoitto. ”Jyväskylän Suomipopissa kuullaan Tehosekoittimen julkaisematon uusi kappale, jonka bändi on säveltänyt kisavoittajalle.” Kisavoittaja näkee biisin ensimmäisen live-esityksen parhailta paikoilta eturivistä. 
 
Laadukkaista palveluistaan ja viihtyisyydestään tunnetuilla festivaaleilla juhlijoita hemmotellaan monipuolisilla ruoka- ja juomaelämyksillä. Luvassa on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin makuja. 
 
Suomipop Festivaali Jyväskylä:
TORSTAI 14.7. JVG, Arttu Wiskari, Elastinen, Abreu, Olavi Uusivirta, Erika Vikman, Frans Harju
PERJANTAI 15.7. Tehosekoitin, Lauri Tähkä, Anna Puu, Kaija Koo, Vesterinen Yhtyeineen, Evelina, Jannika B.
LAUANTAI 16.7. Vesala, Pyhimys, BEHM, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Mariska, Portion Boys, Neon2, VIIVI

Suomipop festivaali Oulu:
TORSTAI 14.7. Kaija Koo, BEHM, Ellinoora, Mariska, Vesterinen Yhtyeineen, VIIVI
PERJANTAI 15.7. JVG, Arttu Wiskari, Vesala, Pyhimys, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Olavi Uusivirta, Abreu, Neon2
LAUANTAI 16.7. Tehosekoitin, Anna Puu, J. Karjalainen, Erika Vikman, Elastinen, Evelina, Jannika B

Liput Oulu ja Jyväskylä
Festarilippu 3 päivää 139 € 
Festarilippu 2 päivää to-pe/pe-la 125 € 
Festarilippu 1 päivä 79 €
VIP-lippu 3 päivää 289 € 
VIP-lippu 1 päivä 139 €

Lähde: SuomiPop
Kuva: Petri Saarelainen2 kommenttia artikkeliin ”Suomalaisen musiikin superviikonloppu 14.-16.7. huipentuu Suomipop Festivaalien täysannoksiin Jyväskylässä ja Oulussa”

Vastaa