Suosikkisarjan päätähti vaihtui, herätti ristiriitaa

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Suureen suosioon noussut brittiläinen rikosdraamasarja Minkä taakseen jättää palasi viime viikolla ruutuihin viidennen tuotantokauden jaksoin.

Uusimmalla kaudella on yksi suurimmista muutoksista, mikä sarjoihin voi tulla. Sarjan edellinen eli neljäs kausi päättyi yllättäen päähenkilön, rikosylikomisario Cassie Stuartin kuolemaan. Roolissa nähty Nicola Walker poistui sarjasta pitkän roolin – kuuden vuoden jälkeen ja siirtyi tähdittämään toista roolia Annika – Ylämaan etsivä-sarjaa.

Nicola Walker on kertonut, ettei päätöksen taustalla ollut draamaa. Näyttelijä kertoi julkisuuteen, että juonikuvio suunniteltiin yhdessä käsikirjoittaja Chris Langin kanssa.

– Rakastan sitä ironiaa, että tämä nerokas nainen kuolee onnettomuudessa, jota ei tutkita, ohjelmassa, joka käsittelee monimutkaisia tutkintoja. Toivomme, etteivät ihmiset ajattelisi meidän olevan julmia tämän uskomattoman surullisen tarinan vuoksi, Nicola kertoi.

Uudella kaudella Cassie Stuartin paikan on täyttänyt uusi rikosylikomisario Jessica James, jota näyttelee Sinéad Keenan. Suomalaiset katsojat ovat nähneet televisiosta Jessica Jamesia yhden jakson verran, mutta innokkaimmat fanit ovat katsoneet jo koko kauden Areenan puolelta. Päänäyttelijän vaihdos on aiheuttanut ristiriitaisia kommentteja esim. Ylen Facebook-sivun kommenteissa.

Useampi on toivottanut uuden näyttelijän erittäin lämpimästi tervetulleeksi ja hyväksytyksi, mutta osaa muutos ei miellytä ollenkaan.

– Eka jakso juuri nyt katsottu ja loistavaksi havaittu ilman suosikkinäyttelijääni Nicola Walkeriakin, eräs katsojista kehuu.

– Ihanan Nicola Walkerin poistumisesta huolimatta onnistunut sarja, toinen fani arvioi.

– Aikoinaan oli hyvä sarja. Nicolan korvaaja ei tosin ole onnistunut valinta.

– Vaikka Nicola Walker onkin yksi suosikkinäyttelijöistäni, sarja toimii edelleen loistavasti, yksi ylistää.

– Niin ikävä Nicola Walkeria, Keenan eikä kukaan kykene korvaamaan häntä. Onneksi Bhaskar, ihana Sunny on kuitenkin mukana edelleen. Keenan on hyvä näyttelijä, mutta Nicola vain kuului sarjaan, yksi katsojista sanoo.

Viime viikolla nähdyssä kauden avausjaksossa Jessica James kohtaa vaikeuksia voittaa uusien kollegoidensa luottamus puolelleen ja kamppailee avio-ongelmien kanssa. Samat haasteet jatkuvat seuraavissa jaksossa. Sunny kuulee suuren uutisen. Kaudella tutkitaan vuosia sitten tapahtunutta murhaa, jossa naisesta löydettiin osa luurangosta – nyt hänen henkilöllisyytensä selviää.Vastaa