Tässä ovat Suomalainen menestysresepti -semifinalistit!

Kirjoittajan kuva

By admin

Satapäisestä hakijajoukosta ohjelman alkukarsintoihin kutsuttiin hakemusten perustella kaikkiaan 20 kilpailijaa. Alkukarsinnoista vain 10 parasta tuoteideaa pääsi jatkamaan kisaa kaksiosaseen semifinaaliin, josta kilpailuun valikoitui lopullinen finalistikuusikko.

Semifinalistit ovat selvillä toisen jakson päätteeksi. Toinen jakso julkaistaan MTV Katsomo+ -tilaajille ti 21.11. ja se esitetään MTV3-kanavalla 28.11.

Semifinalisteista kuusi pääsee ohjelman finaalivaiheeseen. Finalistit paljastuvat ohjelman kolmannessa jaksossa. Kolmas jakso julkaistaan MTV Katsomo+ -tilaajille 28.11. ja se esitetään MTV3-kanavalla 5.12.

SIVA PARLAR, 32 

18-vuotiaana pizzeriayrittäjänä aloittanut Siva on nopeasti sinkoutunut elintarvikealan tuotekehittäjien tähtikaartiin kasvipohjaisen kebabin Vönerin isänä. Myös tv:n Sohvaperunana tutuksi tullut Siva on intohimoinen ja väsymätön kasvipohjaisen ruoan puolestapuhuja ja löytöretkeilijä, jonka suurena haaveena on muuttaa suomalaisen ruokatottumukset kohti kestävämpää ja vastuullisempaa ruokailua – mausta tinkimättä!

Helsinkiläisen Sivan Bulgurpiirakan inspiraationa ovat perheen turkinkurdilaiset juuret, sillä piirakan resepti on periytynyt perheessä sukupolvelta toiselle. Nyt Siva haluaa tarjota maukkaan palan monikulttuurista Suomea myös päivittäistavarakaupan asiakkaille.

TANJA HEIKKILÄ, 30 

Pirkanmaalta kotoisin oleva maatalon tyttö Tanja on aina rakastanut ruokaa. Aurinkoisen Tanjan tie onkin vienyt leipäosastojen ja lukuisien elintarvikkeiden kenttäesittelyiden kautta unelmatyöhön leipätehtaalle. Markkinointipäällikkönä toimiva Tanja konseptoi työkseen herkullisia ratkaisuja kuluttajien pöytiin ja nauttii siitä, kun kädet saa laittaa saveen ja muuttaa suunnitelmat toiminnaksi.

Kisaan Tanjan tuo monien mahdollisuuksien tuote, kotimaisesta kaurasta ja härkäpavusta tehty texmex tacovene Härmex. Tuote edustaa kotimaisuuden ohella Tanjalle tärkeää yhteisöllisyyttä, sillä sen äärellä on helppo kokoontua syömään rennosti yhdessä.

KATARIINA ”KATA” VESTERINEN, 38 

Kata on kisan konkari ja kovan track recordin omaava tuotekehittelijä, jolla on plakkarissaan jo yksi Menestysreseptivoitto Rostis-piirakalla ja näppinsä pelissä myös toisen voittajan, Falleron taustajoukoissa. Turkulainen kokki ja ravintoloitsija on ankara itselleen täydellistä lopputulosta tavoitellessaan, mutta haluaa nyt haastaa itsensä hyppäämällä epämukavuusalueelleen, suolaisista ruoista makeiden herkkujen pariin. Ilman itsensä likoon laittamista ja rohkeita siirtoja ei synny myöskään menestystarinoita!

Katan välipalaa ja jälkiruokaa yhdistelevässa raakapuurossa Puurawssa terveellisyys ja maanläheisyys kohtaavat suomalaisten rakastamien leivonnaisten makumaailmat uudella ja yllättävällä tavalla.

ARI SEPPÄLÄ, 62

Korpilahtelainen Ari on oman elämänsä Pelle Peloton ja väsymätön ideanikkari. Jo yli kaksikymmentä vuotta mehiläistarhaajana toiminutta Aria inspiroi mahdollisuus muuttaa maailmaa paremmaksi konkreettisin teoin. Kotivesillä omiin tarpeisiin pyydystetyt ja herkullisiksi kotikeittiössä tuunatut “roskakalat” olivat vajaa kymmenen vuotta sitten lähtölaukaus Järki Särki -tuoteperheelle, joka edustaa ruoassa kaikkea sitä, mitä Arikin; hyvällä sydämellä ja ajatuksella tehtyä vastuullista ruokaa.

Arin menestysresepti, Kalaisa-kalakastikkeet, tuo säilykehyllyille uudenlaisen mahdollisuuden nauttia kotimaisista vähän käytetyistä kaloista. Käyttövalmiit kalakastikkeet on maustettu moderneilla maailman mauilla, joista löytyy suosikki jokaiseen makuun.

EETU PATRONEN, 29

Tamperelainen Herkkä Snacks on kahden lätkäkentillä tutustuneen pelikaverin kotimaisiin, kasvipohjaisiin tuotteisiin erikoistunut yritys, joka taistelee herkällä otteella perinteistä maskuliinisuutta vastaan. Yrityksen toimitusjohtajaksi koulunpenkiltä ampaisseelle Eetulle kiekkokentiltä tuttu tavoitteellinen tiimityöskentely pätee myös kisassa, sillä finaalipaikka ja menestys on asetettu vuoden ykköstavoitteeksi.

Eetun tuote Herkkutofu on markkinoiden ensimmäinen kotimaisista härkäpavuista valmistettu ja valmiiksi maustettu uudenlainen proteiininlähde ruoanlaittoon. Tuotteen valmistuksessa tärkeässä roolissa on hävikin hyödyntäminen, ja tuotannon ohessa syntyykin myös herkullinen härkäpapupyörykkä täydentämään tuoteperhettä.

NETTA TIKKANEN, 31

Siilinjärveltä ponnistava Netta on vastikään vanhempainvapaalta takaisin työelämään palaileva tuore äiti, jonka suurin ylpeydenaihe on kotona kasvava pieni tytär. Marjayrityksen myyntijohtajana toimiva, pitkäjänteisestä tekemisestä ja asiakastyöstä nauttiva Netta haluaa kisan myötä opetella myös tuotekehityksen lainalaisuudet. Ruoanlaittoa ja erityisesti leipomista rakastavalle Netalle kisa on henkilökohtaisen haasteen paikka, sillä rauhallisen ja iloisen kuoren taakse kätkeytyy kova jännittäjä.

Netan tuote, pakkasosastolta löytyvä Smuuti kupponen herättelee uinuvia marjamarkkinoita uudella tavalla hyödyntää kotimaisia marjoja. Kuumentamattomista marjoista tehdyssä täyttävässä välipalassa hyödynnetään myös Suonenjoen hävikkimansikat.

ROY NORRO, 48 

Pusulasta ponnistava Roy on intohimoinen kalamies ja piinkova ruoka-alan ammattilainen, joka paini finalistikuusikossa myös sarjan edellisellä kaudella Kalatassullaan. Nyt Roylla on revanssin paikka, sillä työ kotimaisen kalan hyötykäytön eteen jatkuu jälleen finalistikuusikossa. Tällä kertaa neljän pienen lapsen isän tien kisaan avaa tuote, jonka potentiaalia ei voinut sivuuttaa – ja tavoitteena on vain ja ainoastaan voitto!

Roy havittelee makkarahyllyn kuninkuutta moderneihin ja kansainvälisiin makuihin nojaavilla kalamakkaroillaan, joissa grillimakkaran suutuntuma, tinkimätön herkullisuus ja kuoren napsahdus on onnistuttu viimein ratkaisemaan niin, että käsillä on aivan uusi, syntisen herkullinen kalatuote.

ERIKA POUSSA, 26

Unelmiaan rohkeasti tavoitteleva, kokiksi valmistunut Erika pyörittää 17-vuotiaana perustamaansa kahvila- ja catering yritystään Bakerikaa, jonka sydän sykkii Helsingin Punavuoressa. Intohimoisesti jo lapsesta lähtien kokanneelle Erikalle luovuus ja herkullisten ruokaelämysten hifistely toisten iloksi on kaiken a ja o, ja mahdollisuus toteuttaa itseään ruoka-alan yrittäjänä on Erikalle todeksi tullut unelma.

Alun alkaen Erikan isoveljen kotibileissä hitiksi noussut suklaahippukeksi on Erikan kisatuotteen, Iisi paistovalmiin keksitaikinan, lippulaivamaku. 

MITJA JAKONEN, 22

Mitjan kiinnostus suomalaiseen luomuruokaan kumpuaa alun perin aktivismista, intohimoisesti elollista ympäristöä suojelevan miehen perehdyttyä erilaisiin luontokatoa suitseviin keinoihin. Pian heräsi myös kiinnostus erilaisista fermentaatiomenetelmistä, sillä vegaaneille sopivat fermentoidut vaihtoehdot olivat kauppojen hyllyillä vähissä.

Mitjan tuote Kesytön marjakefiiri syntyi sattumalta työpaikan kahvihuonekeskusteluissa, kun idea ja oikeat ihmiset kohtasivat oikealla hetkellä. Tuloksena on suomalaisen luonnon antimista valmistettu hyvää tekevä, kevyesti kupliva virvoitusjuoma, jonka valmistuksessa pidetään huolta myös luonnon monimuotoisuuden säilymisestä.

MARTTI PAATELA, 40 

Rakettitiedettä opiskellut fyysikko ja kansainvälinen ruokateknologia start-uppaaja Martti on kotoisin Espoosta, missä mies jo pienenä poikana rakasti nikkarointi- ja kemistiseteillä leikkimistä. Nyttemmin nuorta ja dynaamista ruokayritystään vetävä Martti katsoo ruoka-alaa uudesta kulmasta, päämääränään rakentaa ruoalla parempi tulevaisuus. Esikuvinaan Elon Muskia ja Greta Thunbergia pitävä Martti paneutuu insinöörin tarkkuudella ja omistautuen kulloinkin käsillä oleviin haasteisiin, olipa kyseessä sitten valmisruoka tai polttomoottori.

Martin menestysresepti Leipänen on täyttävä ja herkullinen kanneton voileipä, jonka kasvipohjaiset täytteet takaavat täyden vatsan kovassakin kiireessä.

#menestysresepti

Suomalainen menestysresepti -ohjelman MTV:lle tuottaa Mediawan Finland.

Suomalainen menestysresepti MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 21.11. klo 20 alkaen.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.Vastaa