Tatu ja Patu Helsingissä vihdoin ensi-iltaan!

Kirjoittajan kuva

By Niko

Suomen suosituimmat lastenkirjahahmot Tatu ja Patu pääsevät vihdoin valloittamaan Helsingin Kaupunginteatterin suuren näyttämön. Alun perin maaliskuulle 2020 suunniteltu ja useampaan kertaan siirretty Tatu ja Patu Helsingissä -ensi-ilta toteutuu viimein 7. syyskuuta. Uutuusnäytelmä lupaa lapsille ja muille leikkimielisille vauhtia, outolalaista huumoria ja oivaltavaa iloa.

Uuden musiikkinäytelmän käsikirjoituksesta vastaavat Aino HavukainenSami Toivonen ja Sami Rannila, joka myös ohjaa näytelmän. Musiikin koko perheen uutuuteen on säveltänyt Kari Mäkiranta ja vauhdikkaat koreografiat on suunnitellut akateemikko Marjo Kuusela.Näytelmässä outolalaiset veljekset Tatu ja Patu saapuvat Helsinkiin vierailemaan serkkunsa Jorin luona. Jori on kaikkien aikojen menestynein outolalainen, mutta niin kiireinen, että veljeksillä on täysi työ pysyä Jorin perässä. Seikkaillessaan ympäri Helsinkiä Tatu ja Patu kohtaavat monia pääkaupungin ihmeitä. Miten suhtautua esim. feissariin, liikennevaloihin, ravintolapäivään tai kurahaalareihin sonnustautuneisiin, mahdollisesti vaarallisiin liivijengiläisiin?

Tatun ja Patun rooleissa nähdään Pieni merenneito -musikaalin Lierona ja Kierona tutuksi tullut kaksikko, Antti Timonen (Tatu) ja Paavo Kääriäinen (Patu). Muissa rooleissa näyttelevät Paavo Kerosuo, Sanna Saarijärvi, Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Juha Jokela, Selma Kauppinen, Joonas Luomala, Kai Lähdesmäki, Unto Nuora, Tiina Peltonen, Justus Pienmunne, Emilia Nyman, Inka Tiitinen, Kaisa Torkkel, Leenamari Unho/Maija Lang ja Mikko Vihma.

Lavastaja Markus Tsokkinen ja mediataiteilija Nuutti Koskinen ovat loihtineet Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle ällistyttävän, painovoimaa uhmaavan Helsinki-lavastuksen jättimäisine ratikoineen, suojateineen ja liikennevaloineen. Stadilaista tyylikkyyttä uhkuvien hahmojen puvut on suunnitellut Elina Kolehmainen ja naamioinnin Jaana Nykänen. Tarpeiston suunnittelusta vastaa Jenny Villikka, valosuunnittelusta Petteri Heiskanen ja äänisuunnittelusta Janne Brelih.

Musiikkinäytelmä perustuu väljästi Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittamaan ja kuvittamaan kirjaan Tatu ja Patu Helsingissä (2003). Se on suositun Tatu ja Patu -kirjasarjan ensimmäinen osa, josta otetaan jatkuvasti uusintapainoksia. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 23 maahan, ja kirjoja on julkaistu mm. Kiinassa, Koreassa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja Unkarissa. Sarja on palkittu Finlandia Juniorilla 2007 ja Tietopöllö-palkinnolla vuonna 2008.

Lähde: Helsingin KaupunginteatteriVastaa