Ukrainalaisten lasten tilanne herkistää Riku Niemisen Tähdet, tähdet -jaksossa: ”Lapset ovat syyttömiä kauheuteen, jota heidän ympärillään tapahtuu”

Kirjoittajan kuva

By admin

riku nieminen tähdet tähdet

Äitienpäivän kunniaksi Tähdet, tähdet -kilpailijat tekevät hyvää Pelastakaa Lasten kanssa. Sunnuntain jaksossa lauletaan rakkaudesta ja nähdään tarinoita äidinrakkaudesta maailman pahimmissa paikoissa. Samalla kilpailu kiristyy, ja yksi kilpailijoista putoaa jakson päätteeksi.

Sunnuntain jakson musiikillisena teemana on rakkauslaulut. Ennen kappaleita kuullaan perheistä, joille Pelastakaa Lapset ry on tarjonnut apua karuissa olosuhteissa.

Ennen esitystään näyttelijä Riku Nieminen saa videoterveiset Ukrainasta. Videolla näytetään, miten lapset valmistautuvat äitienpäivään, jota vietetään tänä sunnuntaina myös Ukrainassa.

Tässä on äitini,  kertoo 11-vuotias Kostya (nimi muutettu lapsen suojelemiseksi) ja näyttää piirtämäänsä kuvaa.

Hän on äitini, hän on antanut minulle paljon. Hän antoi minulle elämän. Ja hän on hyvin ystävällinen ja omistautunut maalleen.

Pelastakaa Lasten ukrainalainen työntekijä Valeriia kertoo videolla, että sodan eskaloiduttua yli 3 500 koulua on vaurioitunut tai tuhoutunut Ukrainassa. Pelastakaa Lapset korjaa kouluja, jakaa oppimistarvikkeita ja ylläpitää oppimiskeskuksia, jollaisessa Kostyakin opiskelee.

Kun Kostyalta kysytään, mitä hän haluaisi antaa äidilleen lahjaksi, hän vastaa:

Haluaisin antaa äidilleni rauhallisen taivaan. Ja että hänen veljensä tulisi takaisin, Kostya sanoo ja liikuttuu hetkeksi.

Ja suklaapatukan, Kostya lisää vielä lopuksi. 

Videon katsottuaan Riku Nieminen herkistyy ja pyyhkii silmiään.

Sota on kaikissa muodoissaan aivan hirveä asia. Lapset ovat viattomia, heikkoja ja syyttömiä kaikkeen siihen kauheuteen, jota heidän ympärillään tapahtuu. Siksi täytyy auttaa, hän sanoo.

Riku esittää jaksossa Adelen hitin Hello.

On tärkeää, että vaikka joskus on saattanut satuttaa tai tehdä väärin, ei kaikkea ole välttämättä kuitenkaan menetetty. Aina voi yrittää uudelleen.

Jakson aikana nähdään äitien ja lasten tarinoita myös muun muassa Afganistanista ja Syyriasta. 

Maailman lasten tilanne on juuri nyt hälyttävän huono. Konfliktialueella elävien lasten määrä on kaksinkertaistunut 30 viime vuoden aikana, Pelastakaa Lasten viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto kertoo.

Mutta lapsilla on onneksi uskomaton kyky selviytyä vaikeistakin asioista, jos he saavat riittävää apua. Olemme kiitollisia, että pääsemme kertomaan Tähdet, tähdet -katsojille tänä äitienpäivänä, millaista on olla äiti maailman pahimmilla kriisialueilla ja kutsua katsojat mukaan auttamaan lapsia, hän jatkaa.

Tähdet, tähdet Nelosella ja Ruudussa perjantaina ja sunnuntaina klo 19.30.

VIDEO: Tähdet, tähdet -artistit auttavat Ukrainan lapsia äitienpäivänä – Riku Nieminen: ”Lapset ovat syyttömiä kaikkeen kauheuteen…”Vastaa