90-luvun suosikkisarja valkokankaalle elokuvan muodossa – mukana Kyllä isä osaa-sarjan alkuperäiset näyttelijät

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

90-luvulla tutuksi tullut kotimainen suosikki Kyllä isä osaa-sarja palaa hauskuuttamaan meitä ensi vuonna 2024 valkokankailla. Sarjan alkuperäiset näyttelijät ovat mukana elokuvassa.

Ensi vuonna ilmestyvässä Kyllä isä osaa-elokuvassa alkuperäiset näyttelijät tähdittävät tutuissa hahmoissa – isä (Tom Lindholm), äiti (Tuija Ernamo), Jonna (Maiju Jokinen) ja Jussi (Jarno Jokinen) sekä uudet kasvot vievät katsojat hauskaan seikkailuun ja näkemään, mitä perheelle kuuluu nyt useita vuosia sarjan ilmestymisen jälkeen. Elokuva julkaistaan ja on nähtävillä elokuvateattereissa ensi vuonna 2024, varmaa ajankohtaa ei vielä ole.

TV-sarja tehtiin vuonna 1994

Isän hahmosta tunnettu Tom Lindholm on kommentoinut olevansa ensin mietteliäs asian suhteen, mutta kuitenkin sarjasta saatujen palautteiden kannustamana lähtenyt mukaan elokuvan tekoon, eikä malta odottaa lopputulosta ja kuvauksia tutun ryhmän kanssa. Hän kertoi myös elokuvan käsikirjoituksen olevan sarjan hengen mukainen.

Jotain uutta ja vanhaa

Perheen lapset ovat jo keski-ikäisiä, äiti ja isä eläkeiässä. Kuitenkin heidän persoonat, tavat ja dynamiikka ovat entisellään, eikä juuri mikään ole muuttunut. Arki on myös perheelle tuttua, lasten asuessa yhdessä vanhempiensa kanssa rintamamiestalossa. Mukana on myös lapsenlapsi, perheen tyttären Jonnan poika Junnu, joka on luontevasti päässyt mukaan arkeen.

Elokuvan ohjaa Panu Raipia, käsikirjoituksesta vastaavat Outi Keskevaari ja Pekka Lepikkö, joka käsikirjoitti ja ohjasi alkuperäisen Kyllä isä osaa-sarjan. Kuvaajana toimii Teppo Högman. Elokuvan tuottaa Hihhihhii Oy-niminen tuotantoyhtiö ja osatuottajana toimii Tampereen Komediateatteri Oy.

Ensin TV-sarja, sitten teatteria ja nyt elokuva!

Aiemmin vuonna 2015 perhe kokoontui yhteen teatterin lavalla Tampereella.


Vastaa