Degerbyn Possujuhlat 2024: Pääesiintyjänä jäähyväiskiertueella oleva hittibändi SWEET!!

Kirjoittajan kuva

By admin

Degerbyn Possujuhlat – Perinteiset hyvän mielen festarit lauantaina 6. päivä heinäkuuta Inkoossa. – Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!!

DEGERBYN POSSUJUHLAT / DEGERBY GRISFEST 2024

* SWEET * Topmost * Hott File *

  • Perinteiset hyvän mielen festarit Inkoon idyllisissä maalaismaisemissa jo 19. kertaa!
  • Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!

Lauantai 6. päivä heinäkuuta

Kello 18.00 – 24.00 (Portit avataan kello 17.00.)

Degerbyntie 6, Degerby, Inkoo 1016

Degerbyn Possujuhlat

Degerbyn Possujuhlat järjestetään perinteiseen tapaan lauantaina, heinäkuun 6. päivä Inkoossa jo 19. kertaa peräkkäin.

Possujuhlat tiedetään hyvän mielen festarina, jolle tunnusomaista ovat nostalginen aikuisrock, lämmin yhteishenki, idyllinen kylämiljöö ja monipuolinen ruoka- ja juomatarjoilu.

Ensi kesänä Possujuhlien estradille nousevat brittipopin ehdottomaan eliittiin jo vuosikymmeniä kuulunut hittibändi Sweet, 60-vuotisjuhlaansa viettävä Topmost sekä Hott File.

Tapahtuman promoottori, ansioituneena musiikkialan vaikuttajana, muusikkona ja kyläkauppiaanakin tunnettu Kisu Jernström työskentelee vaimonsa Tiinan kanssa ahkerasti tapahtumajärjestelyjen parissa.

Degerbyn Possujuhlia vietetään ensi kesänä jo 19. kerran peräkkäin. Ja totta kai me olemme tässä meidän pienessä kyläyhteisössä tapahtumastamme ylpeitä etenkin, kun olemme vuosi toisensa jälkeen saaneet paikan päälle esiintymään koko maailman tuntemia tähtiä. Nostalgian hengessä tietysti mennään. Aikuiseen ikään varttunut yleisö on tähtäimessämme. Robert Wellsin, Johnny Loganin, Smokien ja nyt sitten Sweet-yhtyeen musiikki ja hitit herättävät muistoja ja puhuttelevat erityisesti aikuisväestöä,

Kisu Jernström

Possujuhlien järjestäjät Kisu ja Tiina Jernström

Degerbyn Possujuhlien perinteinen tapahtumapaikka on Kisun ja hänen vaimonsa Tiina Jernströmin omistaman tunnelmallisen kyläkaupan ja -kahvilan, Degerby Delin avara piha-alue Inkoossa.

Matkaa Helsingistä tapahtumapaikalle Degerby Deliin on noin 45 kilometriä (Helsingin suunnasta noin 10 kilometriä ennen Inkoon keskustaa), Tammisaaresta noin 40 kilometriä ja Lohjaltakin vain noin 30 kilometriä.

Juhlilla ovat esiintyneet lukuisat suomalaisen musiikin huiput kuten J.Karjalainen, Pepe Willberg, Saara Aalto ja Jari Sillanpää sekä Melodifestivalenin menestyvimpiin solisteihin lukeutuva ruotsalainen Sanna Nielsen. Tilaisuudessa on nähty myös maailmalla mainetta niittänyt ruotsalainen säveltäjä, sovittaja ja pianisti Robert Wells, Euroviisut pariinkin kertaan voittanut irlantilainen viihdeveteraani Johnny Logan ja brittipopin eliittiin lukeutuva Smokie, joka viime kesänä houkutteli paikalle tuhatmäärin yleisöä.

BRITTIPOPIN NOSTALGIAA PARHAIMMILLAAN, PÄÄESIINTYJÄNÄ URANSA JÄÄHYVÄISKIERTUEELLA OLEVA SWEET!

Muistathan jättihitit… ”The Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run”, ”Little Willy”, ”Blockbuster”, ”Poppa Joe”, ”Wig-Wam Bam”, ”Love Is Like Oxygen”…

Viime kesänä tapahtuman pääesiintyjänä nähtiin legendaarinen Smokie, jota olin monet vuodet yrittänyt saada Possujuhlille. Tänä vuonna jatketaan samaan tyyliin, kun onnistuimme kiinnittämään pääesiintyjäksi uransa jäähyväiskiertueella olevan Sweet-yhtyeen. Yhtyeen ensi kesän esiintyminen pienessä Degerbyn kylässä on siinä mielessä historiallinen, että missään muualla Suomessa Sweet-yhtyettä ei tällä pitkän uran päättävällä jäähyväiskiertueella nähdä

Kisu Jernström toteaa

Maailmanlaajuista suosiota nauttinut brittiläinen Sweet-yhtye oli suosituimmillaan 1970-luvulla. Suomessakin yhtye menestyi niin single- kuin albumimyynnissä pahimpina kilpailijoinaan vain ABBA ja Boney M. Yhtyeen tyyliksi luokiteltiin toisinaan purukumipop, toisinaan glamrock tai hardrock.

Yli 55 miljoonaa levyä uransa aikana myyneen Sweetin tunnetuimpiin hittikappaleisiin lukeutuvat ”The Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run”, ”Little Willy”, ”Co-Co”, ”Blockbuster”, ”Poppa Joe”, ”Wig-Wam Bam”, ”Funny Funny”, ”Love Is Like Oxygen”, ”Teenage Rampage”, ”Hellraiser” ja ”Alexander Graham Bell”.  Listaykkösiksi Suomessa kipusivat esikoisalbumi ”Funny Funny How Sweet Co-Co Can Be” ja single ”Poppa Joe”.

Yhtyeen valtaisasta suosiosta Suomessa kertovat omalta osaltaan suomenkieliset versiot yhtyeen hiteistä, joista tunnetuin lienee Kirkan levyttämä ”Pikkuveli” (”Little Willy”) vuodelta 1972. Niin ikään Neumannin versioima ”Kettujen yö” (”Fox on the Run”) vuodelta 1988 muistetaan hyvin. Karma-yhtyekin lauloi Sweetin tuotantoa suomeksi.

Vuosikymmenten aikana Sweet on kokenut monia miehistömuutoksia, joista traagisin lienee alkuperäisen laulusolistin Brian Connollyn lähtö yhtyeestä vuonna 1979 ja kuolema vuonna 1997. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuulunut rumpali Mick Tucker menehtyi vuonna 2002 ja basisti Steve Priest vuonna 2020.

Vuonna 2024 keikkailevan Sweet-yhtyeen keulakuva on yhtyeen riveissä jo 1970-luvun alusta vaikuttanut kitaristi Andy Scott. Kokoonpanoon kuuluvat lisäksi Paul Manzi (laulusolisti), Lee Small (basso & laulu), Adam Booth (rummut) ja Tom Cory (kosketinsoittimet, kitara & laulu).  

Sweet-yhtye on toiminut innoittajana ja inspiraation lähteenä muun muassa Brian May’lle (Queen), Pete Townshendille (The Who), Nikki Sixxille (Mötley Crew), Joe Elliottille (Def Leppard) ja Gene Simmonsille (Kiss) sekä suomalaisista muusikoista erityisesti Neumannille.

www.thesweet.com

TOPMOST

Vuonna 1964 helsinkiläisistä koulupojista perustettu Topmost -yhtye toimii vieläkin viiden alkuperäisjäsenen voimin: Gugi Kokljuschkin, Harri Saksala, Eero Lupari, Holle Holopainen ja Kisu Jernström. Kuudes Topmost, Poku Tarkkonen menehtyi vuonna 2007 ja hänen tilalleen vuonna 2004 tuli kosketinsoittaja Tommi Lindell.

Topmost oli vuosina 1966-67 Suomen suosituin popyhtye. Se teki kuusi singleä ja yhden albumin, kiersi myös Tanskassa ja Ruotsissa sellaisella menestyksellä, että ruotsalainen iltapäivälehti Expressen äityi kehumaan: Topmost on suurin sensaatio sitten Beatlesin!

Topmostin suosio perustui tuoreimpien pop-hittien esittämiseen, puhtaaseen stemmalauluun sekä rhythm and blues- ja soulmusiikin hallitsemiseen. Nuoret soittajat olivat myös tyttöjen mieleen, tätä edesauttoi huoliteltu pukeutuminen ja esiintymisasut ostettiin tietenkin Tukholman sen ajan huippuvaatekaupoista.

Yhtyeen 60-luvun hittejä olivat Merisairaat kasvot, Näen Mustaa Vain ja Hän sinut jättää. Singlet nousivat listoille ja saavuttivat suuren suosion. Yhtyeen tuorein single on Hold Me vuodelta 2019 ja yhtyeen lähes koko levytetty tuotanto löytyy kokoelma-cd:ltä Topmost Years (2012).

Vuosi 2024 on Topmostin juhlavuosi: 60 vuotta musiikintekoa!

HOTT FILE

Hott File on pitkän linjan ”granilainen” coverbändi, joka aloitti taipaleensa jo 1990-luvun alussa. Kokeneen bilebändin ohjelmistosta löytyy niin vanhoja tuttuja coverbiisejä kuin uudempiakin hittejä.

Bändin jäsenet ovat kaikki käyneet koulua Kauniaisissa ja soittaneet erilaisissa paikallisissa kokoonpanoissa ennen ja jälkeen Hott Filen perustamisen. Bändin laulusolisti Tipe Johnson tunnetaan mm bändeistä Gringos Locos, Leningrad Cowboys, Apocalyptica ja Mega Snake.

LIPUT:

Liput myynnissä www.lippu.fi ja Degerby Deli sekä portilta.

Lippujen ennakkomyynti alkaa 15.3.2024. Lippuja on myytävänä vain rajoitettu määrä.

Degerby Deli – 59,50 €

www.lippu.fi – 59,50 € + kulut

Portilta, jos lippuja jäljellä – 65,00 €

Ei ikärajaa!

Hotellivaraukset: hotellisiuntio.fi/sweetdreams12 kommenttia artikkeliin ”Degerbyn Possujuhlat 2024: Pääesiintyjänä jäähyväiskiertueella oleva hittibändi SWEET!!”

Vastaa