Elokuva-arvostelu: Karalahti – 3,5/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Raa’an ja villin yksityiselämän sekä ammattiurheilijan velvollisuudet, epäonnistuneesti yhdistänyt Karalahti: vie katsojat ajatuksia herättävään ja haikeaan elämänkertaan, vuonna 2021 ilmestyneessä elokuvassa.

Elokuva on dokumentti ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden elämästä – vaikeista ajoista, rakkaudesta ja huomiota herättävästä käytöksestä. Elokuva paljastaa, kuinka Tapulikaupungin kasvatista tuli koko Suomen tuntema jääkiekkotähti, jonka yksityiselämän käänteet herättivät yhtä paljon huomiota kuin luistimet jalassa. Elokuvassa näemme esim. NHL-vuodet ja päihdehuuruiset ajat Suomesta, haastateltavina ovat itse Jere Karalahti ja hänen lisäkseen vanhoja ystäviä, perheenjäseniä, pelikavereita sekä valmentajia. Elokuva käsittelee myös kipeitä asioita ja ihmisiä, joilla ei miehestä täysin paras mahdollinen kuva ole.

Elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä, se sisältää arkistomateriaalia, näyteltyjä kohtauksia sekä yli 50 henkilön haastattelua mieheen ja hänen menneisyyteensä liittyen. Käsikirjoittajina toimivat Mika Karttunen ja Joona Louhivuori, kuvaajana Matti Eerikäinen.

3,5 tähteä viidestä

Elokuva näyttää myös ammattiurheilijan syöksykierteen ja ongelmat päihdepiireissä, joista oli vaikeaa palata takaisin normaaliin urheilijan arkeen. Tarina on koskettava, toivoa ja uskoa herättävä, sekä todenmukainen – tositapahtumiin perustuva. En tosin ole varma, onko joitakin kohtauksia dramatisoitu elokuvassa, uskon niin.

Elokuva ei ole kaunista katseltavaa, läheisille ja mulle Jeren kanssa tuota aikaa eläneille, varmasti rankkaa katsoa niitä aiheita ja aikoja käsittelevää teosta. Siinä näytetään rehellisesti miehen sekoiluja päihtyneessä tilassa ja ihmisten todellisia mielipiteitä henkilöstä.

Elokuvasta saa kuvan, kuinka vaiherikkaan ja värikkään elämän Jere on elänyt – punnitaan mikä on tärkeää ja huomaa, kuinka päihteet vievät mukanaan, vaikka parempaa on tarjolla. Pidin elokuvasta paljon, se kosketti ja suretti.

Annan elokuvalle 3,5 tähteä viidestä.

Katso traileri tästä!


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Tinder Suomi – Kohtaamisia digitaalisessa maailmassa

Tinder Suomi on suosittu deittisovellus, joka tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden löytää uusia ihmisiä digitaalisessa maailmassa. Sovellus perustuu sijaintiin ja etäisyyteen, joten voit löytää potentiaalisia kumppaneita läheltäsi. Tinderin käyttäjät voivat tutustua toisiinsa profiilien avulla ja päättää, onko heillä keskinäistä kiinnostusta. Tinder Suomi tarjoaa jännittäviä kohtaamisia ja mahdollisuuden löytää merkityksellisiä suhteita modernin teknologian avulla.

Mikä on OpenGPT?

OpenGPT on avoimen lähdekoodin projekti, joka pyrkii kehittämään ja jakamaan kehittyneitä tekoälymalleja. Sen ytimessä on GPT (Generative Pre-trained Transformer) -arkkitehtuuri, joka on edistynyt tekoälyjärjestelmä, joka perustuu syväoppimisen menetelmiin. GPT-malli kykenee luomaan tekstiä, vastaamaan kysymyksiin ja suorittamaan monia muita tehtäviä. OpenGPT:ssä avoin lähdekoodi mahdollistaa yhteisön osallistumisen ja kehittämisen, mikä edistää tekoälyn läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.Yksi kommentti artikkeliin ”Elokuva-arvostelu: Karalahti – 3,5/5 tähteä”

Vastaa