TOP10 suomalaiset nykynäyttelijät ja mitä he tekevät nyt

Kirjoittajan kuva

By admin

Tässä artikkelissa tarkastelemme kymmentä suomalaista nykynäyttelijää, jotka ovat tehneet merkittävän vaikutuksen kotimaiseen ja kansainväliseen elokuvateollisuuteen. Käymme läpi heidän uransa kohokohtia ja kerromme, mitä he tekevät tällä hetkellä.

1. Jasper Pääkkönen

Jasper Pääkkönen on yksi Suomen tunnetuimmista nykynäyttelijöistä, joka on tehnyt uraa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hänen tunnetuimpia roolejaan ovat muun muassa elokuvat ”Pahat pojat” ja ”Frozen Land”.

Pääkkönen on viime aikoina nähty kansainvälisissä tuotannoissa, kuten televisiosarjassa ”Vikings” ja Spike Leen ohjaamassa elokuvassa ”BlacKkKlansman”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä.

2. Alma Pöysti

Alma Pöysti on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Kohti valoa” ja ”Lapland Odyssey 3”. Hän on myös ohjannut useita teatteriesityksiä.

Pöysti ohjasi hiljattain ensimmäisen pitkän elokuvansa ”Tove”, joka kertoo taiteilija Tove Janssonin elämästä. Elokuva sai laajalti kiitosta ja se esitettiin useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

3. Tommi Korpela

Tommi Korpela on yksi Suomen arvostetuimmista näyttelijöistä. Hän on tunnettu monista rooleistaan elokuvissa, televisiosarjoissa ja teatterissa. Hänen tunnetuimpia roolejaan ovat muun muassa elokuvat ”A Man’s Job” ja ”Rare Exports”.

Korpela jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä. Hän on nähty viime aikoina muun muassa elokuvassa ”The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic”.

4. Krista Kosonen

Krista Kosonen on suomalainen näyttelijä, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Blade Runner 2049” ja ”Dogs Don’t Wear Pants”. Hän on voittanut Jussi-palkinnon parhaasta naispääosasta kolme kertaa.

Kosonen on viime aikoina nähty kansainvälisissä tuotannoissa, kuten televisiosarjassa ”Beforeigners”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä.

5. Pekka Strang

Pekka Strang on suomalainen näyttelijä, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Tom of Finland” ja ”The Last Ones”. Hän on voittanut Jussi-palkinnon parhaasta miespääosasta.

Strang on viime aikoina nähty elokuvassa ”The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä.

6. Laura Birn

Laura Birn on suomalainen näyttelijä, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Purge” ja ”The Ones Below”. Hän on voittanut Jussi-palkinnon parhaasta naispääosasta.

Birn on viime aikoina nähty kansainvälisissä tuotannoissa, kuten televisiosarjassa ”The Witcher”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä.

7. Samuli Edelmann

Samuli Edelmann on suomalainen näyttelijä ja laulaja, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Mission: Impossible – Ghost Protocol” ja ”Bodies at Rest”. Hän on myös menestynyt poplaulaja.

Edelmann on viime aikoina nähty elokuvassa ”The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä ja laulajana.

8. Matleena Kuusniemi

Matleena Kuusniemi on suomalainen näyttelijä, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Frozen Land” ja ”One-Way Ticket to Mombasa”. Hän on voittanut Jussi-palkinnon parhaasta naispääosasta.

Kuusniemi on viime aikoina nähty televisiosarjassa ”Bordertown”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä.

9. Ville Virtanen

Ville Virtanen on suomalainen näyttelijä, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Bad Family” ja ”Bordertown”. Hän on voittanut Jussi-palkinnon parhaasta miespääosasta.

Virtanen on viime aikoina nähty televisiosarjassa ”Bordertown”. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä.

10. Pamela Tola

Pamela Tola on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten ”Frozen Land” ja ”Swingers”. Hän on myös ohjannut useita elokuvia.

Tola ohjasi hiljattain elokuvan ”Ladies of Steel”, joka sai laajalti kiitosta. Hän jatkaa aktiivista uraansa näyttelijänä ja ohjaajana.

Yhteenveto

Suomalainen elokuva- ja televisioteollisuus on täynnä lahjakkaita näyttelijöitä, jotka ovat tehneet merkittävän vaikutuksen sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Tässä artikkelissa esitellyt kymmenen näyttelijää ovat kaikki jättäneet oman jälkensä alalle, ja he jatkavat aktiivista työskentelyä erilaisissa projekteissa. Heidän roolinsa ovat monipuolisia ja kattavat laajan kirjon erilaisia hahmoja ja tarinoita, jotka heijastavat suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Heidän työnsä on tärkeä osa suomalaista elokuva- ja televisioteollisuutta, ja heidän panoksensa on arvostettu sekä yleisön että kriitikoiden keskuudessa.Vastaa