Elokuva-arvostelu: Kikka! – 4/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Suomalaisille tutuksi tulleen naisen ja edesmenneen artistin elämästä kertova elokuva vuodelta 2022, jonka pääroolissa nähdään Kikan saappaisiin astunut Sara Melleri.

Kikka!-elokuva on artistin musiikilla täyttyvä ja näyttävä teos Kikasta, hänen urastaan ja yksityiselämästään sekä aikakaudesta, kun Suomi oli matkalla kohti lamasta nousemista. Elokuvassa nähdään hetkiä Kikan uran alkamisesta, nuoruudesta sekä uran loppuvaiheista. Ystävyyttä, rakkautta ja perhe, ongelmia itsensä kanssa sekä kamppailua vaikeiden asioiden kanssa musiikin avulla ja siitä saadulla voimalla.

Rooleissa myös Elena Leeve, Martti Suosalo, Kai Vanne, Aku Hirviniemi sekä Ville Virtanen.

Itse aina Kikan musiikkia kuunnelleena, voin kertoa nauttivani elokuvasta. Päästiin näkemään hyvin, kuinka artisti menee urallaan eteenpäin ja kohtaa naisena vaikeuksia sekä hidasteita omalla urallaan. Elokuvan ansiosta artistista saa enemmän irti sekä kiinni siitä, millainen elämä hänellä oli. Jotain jäi mielestäni kuitenkin vielä puuttumaan. Kikka-aiheisen kirjan lukeneena tuntui, että elokuva oli kaunisteltu versio totuudesta. Hyvin mukaansa tempaava kylläkin ja aikakausi tuli myös kuvattua hyvin koko elokuvan ajan.

Erityismaininta Sara Mellerille, joka otti roolinsa tosissaan ja eleitä myöten osasi oman tonttinsa moitteettomasti – sanoisin, hänen olevan ”Kikkamainen”. Myös muut roolit hoituivat mielestäni hyvin, ehkä enemmän olisin halunnut perheen pohdintaa ja toimintaa Kikan suhteen nähdä, sitä ei hirveästi ollut.

Loppujen lopuksi elokuva kuitenkin antaa katsojalle Kikasta hyvän vaikutelman ja tunteen nauttia hänen musiikistaan vielä kerran kunnolla, vaikka jotain jäikin mielestäni puuttumaan, on tämä elokuva myös kannanotto mielestäni kaunistelemattomaan kirjaan, joka on ilmestynyt kyseisestä artistista.

Annan arvoteluksi viidestä tähdestä 4 tähteä.

Elokuva on vuokrattavissa ja ostettavissa omaksi esim. Viaplay-suoratoistopalvelusta.

Katso traileri elokuvasta Kikka!Vastaa