Elokuva-arvostelu: Fall – 3,5/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Varsinkin korkeanpaikankammoisille luvassa ahdistavia hetkiä ja jännitystä jopa liikaa, vuonna 2022 ilmestynyt jännityselokuva.

Fall-elokuva kertoo nuorista seikkailunhaluisista naisista, joista toinen on kokenut suuren menetyksen kiipeilyssä tapahtuneessa onnettomuudessa ja eristäytynyt täysin muusta maailmasta suremaan tapahtunutta. Hänen ystävänsä palaa kuitenkin piristämään sekä ehdottamaan pelkojen voittamista, jotta menetyksestä olisi helpompi päästä yli. He lähtevät uudestaan kiipeilemään, tällä kertaa hylättyyn 600 metriä korkeaan radiotorniin ja ovat hengenvaarassa – apua ei ole lähellä. Hyytävä adrenaliinin täyteinen eloonjäämistaistelu korkeuksissa. Kuka selviää elossa, saavatko naiset ajoissa apua paikalle? Mitä haasteita he kohtaavat, kauan he ovat korkeuksien varassa?

Rooleissa nähdään seikkailuun lähteneet naiset eli Becky (Grace Caroline Currey) ja tämän paras ystävä Hunter (Virginia Gardner) sekä paljon naisten tarinaan kuuluva mieshenkilö Dan (Mason Gooding). Myös Beckyn isä James (Jeffrey Dean Morgan) nähdään elokuvassa.

Itse korkeanpaikankammoisena tämä elokuva oli todella ahdistava ja jännittävä, juoni oli mielenkiintoinen ja hyvä. Lopussa tapahtuva käänne sai minunkin aivoni sulamaan, sillä se oli mielestäni keksitty todella hyvin, eikä sitä osannut arvata. Realistisesti, kun mietitään niin tuskin tällaista kuitenkaan voisi tapahtua paitsi ammattilaisten avustuksella, viranomaisien luvalla sekä avun lähellä ollessa, joten epäuskottavaa. Elokuva sai päähäni useita erilaisia ajatuksia, miten itse hoitaisin tilanteen ja uskaltaisinko itse ikinä tehdä mitään vastaavaa. Mukana seikkailussa ovat myös korppikotkat ja myrsky sekä droneja, mikä aiheutti pientä lisäjännitystä – ei kuitenkaan niin paljon mitä olisin halunnut. Elokuvan aikana tajusi, kuinka erikoinen on ihmisen mieli ja kuinka päättäväisyys, voi auttaa selviämään vaikeista tilanteista ja asioista.

Viidestä tähdestä, annan elokuvalle 3,5 tähteä.

Tällä hetkellä elokuva on nähtävissä C Moressa.Vastaa