Elokuva-arvostelu: Smile – 4,5/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Elokuvan jälkeen en enää tiennyt: mikä on tai oli totta ja mikä ei – todella riipaisevan ahdistava ja sykkeen nostava – elokuvan päätös, ei jatkoon.

Vuonna 2022 ilmestynyt psykologinen kauhuelokuva, kesto 1h 55min ja pelkkää kärsimystä koko aika. Todella jännittävä, pään sisälle menevä ja ennalta-arvaamaton joissain kohdissa. Tätä katsoessani, en ollut varma kuvitteliko päähenkilö asioita vai ei – mikä oli totta? Juoni oli todella mielenkiintoinen ja elokuva oikeasti pelottava.

Katso traileri tästä!

Ei yhtään samanlainen kuin muut kauhuelokuvat

Elokuvassa psykiatri Rose (Sosie Bacon) todistaa potilaansa itsemurhan, mikä traumatisoi hänet. Tapahtuneen jälkeen Rose alkaa kokemaan erikoisia ja pelottavia asioita, ihmiset hymyilevät karmivalla tavalla. Siitä alkaa jännittävät hetket psykiatrin elämässä.

Paljon jump scare-kohtia ja painostava tunnelma – mielenterveyteen liittyvät asiat elokuvan keskiössä. Elokuvassa nähdään, kuinka vaikeaa mielenterveyspotilaiden on vakuuttaa läheiset kokemuksistaan ja siitä mikä on totta.

Käsikirjoittajana sekä ohjaajana toimi Parker Finn.

4,5 tähteä viidestä

Mielestäni elokuvan lopetus oli hieman outo, mutta karmiva silti. Kokonaisuutta miettiessäni elokuvassa on mielenkiintoinen ja ennalta-arvaamaton juoni sekä pääroolin näyttelijä oli loistava. Elokuva oli todella ahdistavaa katsottavaa, se sai omatkin aivot solmuun, enkä tiennyt enää mihin uskoa.Vastaa