Maria Sidin ohjaamalla Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvalla yli 200 000 katsojaa

Kirjoittajan kuva

By admin

Maria Sidin ohjaama Risto Räppääjä ja villi kone on tänään ylittänyt 200 000 katsojan rajan. Elokuva tuli ensi-iltaan 17.2.2023 ja on saanut 14.7.2023 mennessä 200 084 katsojaa elokuvateattereissa. Kyseessä on tämän vuoden ylivoimaisesti katsotuin kotimainen elokuva.

Elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa iloitsee suursuosiosta: “Onhan se huimaa ja ainutlaatuista, kuinka kauan tämänkin Risto Räppääjän suosio on kestänyt. Elokuva on ollut ensi-illasta lähtien yhtäjaksoisesti elokuvateattereiden katsotuimpien elokuvien Top 20 -listalla. Elokuvan lumon tavoittaa parhaiten elokuvateattereissa!”

Kirjailija ja käsikirjoittaja Tiina Nopola on hänkin erittäin iloinen elokuvan suurmenestyksestä: “Upeaa, että elokuva on saanut näin paljon katsojia. Tällä on minulle erityinen merkitys, koska kyseessä on yksi Sinikan ja minun viimeisistä yhteisistä elokuvakäsikirjoituksista.”

Elvi Tädin jumppavideo

Solar Filmsin tuottama Risto Räppääjä ja villi kone -elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan, samannimiseen Tammen kustantamaan lastenromaaniin. Risto Räppääjä -elokuvat ovat aina seuranneet aikaansa ja olleet kautta vuosien vuoden katsotuimpia kotimaisia elokuvia. Lapsiperheiden ikisuosikit Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää seikkailevat tällä kertaa pelimaailmassa.

Risto Räppääjää ja Nelli Nuudelipäätä näyttelevät Otso Törmälä ja Meri Lahikainen. Elokuvassa ovat tietenkin mukana myös Rauha Räppääjä, Lennart Lindberg ja Pakastaja-Elvi, joita näyttelevät Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Nelli Nuudelipään vanhempia, Pinja ja Pontus Perhosta näyttelevät Jutta Järvinen ja Aku Sipola ja artisti Ville Pyryä Benjamin Willamo.

Risto Räppääjä ja villi kone kuvattiin Helsingissä ja Vantaalla kesällä 2022. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva on Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

Maria Sid on ohjannut myös edellisen Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan. Rimbo Salomaa on tuottanut näiden lisäksi myös Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan sekä kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa. Menestyselokuvien tekijäkaartista ovat tässäkin elokuvassa olleet mukana Sinikka Nopola (1953-2021) sekä Tiina Nopola, jotka ovat vastanneet käsikirjoituksesta. Iiro Rantala on säveltänyt sekä score-musiikin että laulut. Laulujen sanat ovat Matias Nopolan käsialaa.

Tekijät

Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottaja Ricky Rapper Oy –  Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Anu Ylimaa
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Emma Nopola ja Rimbo Salomaa
Musiikin sävellys – Iiro Rantala
Musiikkituotanto – Mikko Renfors
Laulujen sanat – Matias Nopola
Koreografi – Saku Mäkelä
Kuvaus – Jari Mutikainen, F.S.C.
Leikkaus – Toni Tikkanen, Joel Olander
Äänisuunnittelu – Olli Pärnänen
Lavastussuunnittelu – Otso Linnalaakso
Pukusuunnittelu – Heli Lindroos
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc/
https://www.instagram.com/solarchannel/
www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fiVastaa