Emma Thompsonin yllättävä pyyntö suomalaisartistille

Kirjoittajan kuva

By Lena

Paula Vesala kutsuttiin esiintymään Hollywood-bileisiin

Kun Hollywoodin suurnimi, Emma Thompson, ottaa yhteyttä, voi varautua siihen, että jotain ainutlaatuista on tekeillä. Näin kävi suomalaislaulaja Paula Vesalalle, joka hämmästyi saadessaan viestin itse brittitähti Thompsonilta. Kyse ei ollut mistään tavallisesta pyynnöstä: Thompson kutsui Vesalan esiintymään eksklusiiviselle yleisölle Kolilla järjestettävässä The Fisherwoman -elokuvan jälkitapahtumassa.

Taianomainen Koli

The Fisherwoman -elokuva, joka veti Vesalan ja hänen tiiminsä lumoavaan Kolin maisemaan, on amerikkalais-saksalainen toimintatrilleri, joka tarjoilee jännitystä ja sydäntä sykähdyttäviä hetkiä. Elokuvassa nähdään paitsi Thompson itse, myös hänen tyttärensä Gaia Wise, joka on jo ehtinyt ihastuttaa someseuraajiaan päivityksillään Suomen lumisista maisemista.

Vesala, tunnettu syvällisistä sanoituksistaan ja mukaansatempaavasta äänestään, ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Instagramissaan hän kuvaili keikkaa ”erikoisen kivaksi”, kiittäen Thompsonia ja koko Fisherwoman-tiimiä mahtavasta illasta. Kuvassa Vesalan rinnalla nähtiin myös kitaristi Lasse Sakara ja ääniteknikko Miika Mäki-Kerttula, jotka yhdessä loivat unohtumattoman musiikkielämyksen karunkauniissa Kolin maisemissa.

Illan tunnelmat Instagramissa

Vesalan Instagram-tarinat tarjosivat faneille kurkistuksen illan tapahtumiin, videoita ja kuvia, jotka taltioivat unohtumattoman illan tunnelmaa. Kun yksi maailman arvostetuimmista näyttelijöistä kutsuu sinut esiintymään, tiedät eläväsi hetkiä, jotka eivät unohdu. Paula Vesalan kokemus on osoitus siitä, kuinka taide, musiikki ja elokuvan maailma voivat tuoda yhteen ihmisiä ympäri maailman, luoden siltoja ja yhteisiä muistoja, jotka säilyvät ikuisesti.

Toimintatrilleri, jossa päähenkilönä leskeksi jäänyt kalastaja

Emma Thompson tähdittää Brian Kirkin tekeillä olevaa toimintatrilleriä The Fisherwoman. Elokuvassa Thompson esittää leskeksi jäänyttä kalastajaa, joka Minnesotan lumimyrskyssä keskeyttää teini-ikäisen kidnappauksen ja huomaa pian olevansa nuoren uhrin ainoa toivo. Vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat Minnesotaan, kohtauksia on kuvattu myös Suomessa, etenkin Pohjois-Karjalan Kolilla.

Brian Kirk ohjaa elokuvan Nicholas Jacobson-Larsonin ja Dalton Leebyn käsikirjoituksesta. Kirk on aiemmin ohjannut Game of Thrones -sarjan jaksoja sekä 21 Bridges -elokuvan.

Greg Silverman Stampede Venturesista rahoittaa elokuvan yhdessä Augenschein Filmproduktionin, Film und Medienstiftung NRW:n ja saksalaisen ZDF:n kanssa. Mossbank hoitaa kansainvälisiä myyntejä ja edustaa kotimaan oikeuksia yhdessä CAA Media Financen ja Augenscheinin kanssa. Augenschein edustaa yksinomaan saksankielisiä Euroopan maita, kun taas Leonine on mukana tuottamassa ja jakamassa elokuvaa saksankielisessä Euroopassa. Elokuvan kustannusarvio on 14,5 miljoonaa euroa.

Emma Thompson tehnyt pitkän uran merkittäviä rooleja

Thompson, joka myös toimii elokuvan tuottajana, on saanut ylistäviä arvioita roolistaan elokuvassa Good Luck to You, Leo Grande. Kahdesti Oscarilla palkittu näyttelijä on nähty myös Roald Dahlin Matilda the Musical -elokuvassa ja Lily Jamesin kanssa romanttisessa komediassa What’s Love Got to Do With It. Lisäksi hänet tunnetaan Talo Jalavan varjossa -elokuvasta. monista Jane Austen -filmatisoinneista, suositusta Love actually -jouluelokuvasta sekä Harry Potter -filmatisoinneista.

Kirk, joka on tunnettu Luther-sarjan luoja ja ohjaaja, on ohjannut useita tunnettuja sarjoja, kuten Game of Thronesia, Boardwalk Empirea ja Penny Dreadfulia. The Fisherwoman on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa sitten 21 Bridges -elokuvan, joka oli yksi Chadwick Bosemanin viimeisistä elokuvista ennen tämän kuolemaa 2020.

The Fisherwomanilla suuria odotuksia

Stampede Ventures tuottaa elokuvan Greg Silvermanin ja Jon Bergin johdolla, kun taas yhtiön Gideon Yu ja Chris Bosco toimivat tuottajina. Augenscheinin puolelta tuottavat Jonas Katzenstein ja Maximilian Leo, ja tuottajatiimiin kuuluu myös Emma Thompson itse sekä Michael Rothstein ja Sam Hall.

Maximilian Leo, Augenscheinin tuottaja ja toimitusjohtaja, on ilmaissut innostuksensa projektista: ”Stampede Venturesin rahoituksella ja Mossbankin kumppanuudella voimme tarjota uskomattoman draaman, jonka ohjaa visionäärinen Brian Kirk. Olemme innoissamme nähdessämme The Fisherwoman -elokuvan toteutuvan Emma Thompsonin kanssa.”Vastaa