Estonia: ensimmäinen traileri julki – MTV:n ja C Moren suursarja autolautta Estonian tragediasta

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Autolautta Estonian uppoamisessa menehtyi 852 henkilöä, joista kymmenen oli suomalaisia, nyt tapahtuneesta tulee draamasarja – ensimmäinen traileri MTV:n ja C Moren sarjasta julkisuudessa nyt.

MTV:n ja C Moren draamasarja – lokakuun 20. päivä C Moressa julkaistava draamasarja nimeltään Estonia kertoo autolautta Estonian uppoamisesta, joka tapahtui 28. syyskuuta vuonna 1994. Alus oli matkalla Tallinnasta Tukholmaan, kunnes uppoaminen tapahtui. Sarjan on luonut Miikko Oikkonen, jonka aiempia sarjoja ovat mm. Sorjonen ja Helsinkisyndrooma, jotka molemmat voi katsoa Yle Areenasta – nuo sarjat katsoneena pelkkää jännitystä, mielenkiintoa ja hyvää on varmasti luvassa myös Estoniaan liittyen.

– Viimeisimmät tuotannot, joita olen ollut luomassa, ovat olleet poikkeuksetta kansainvälisiä. Estonia-sarja on kuitenkin niistä kansainvälisin. Sarja kertoo onnettomuustutkinnasta, jota tehtiin Suomen, Viron ja Ruotsin yhteisvoimin – ja niin tehdään myös tätä draamaa, aidosti yhdessä. On ainutlaatuista ja vaikuttavaa seurata, kuinka useasta eri maasta yhteen saapuvat entusiastit ja huippuammattilaiset puhaltavat yhteen tehdäkseen mahdollisimman vaikuttavan sarjan tärkeästä ja arasta aiheesta. Odotan myös itse lopputulosta innolla, kertoo sarjan luoja.

Tietojen mukaan aluksen 989 matkustajasta ja miehistöstä menehtyi 852 henkilöä, joista 501 olivat ruotsalaisia, 280 virolaisia ja kymmenen suomalaisia – kolme suomalaista onnistuttiin pelastamaan. Kahdeksanosainen draamasarja pohjautuu Estonian kansainvälisen tutkintakomission arkistolähteisiin ja materiaaleihin. Sarjaa on kuvattu Suomessa, Belgiassa, Virossa, Ruotsissa sekä Turkissa.

Huippua näyttelijätyötä odotettavissa

Suomalaisnäyttelijöistä ovat mukana mm. Hannes Suominen (Tuntematon sotilas, Kaikki synnit), Pertti Sveholm (Pohjolan lakiPoromafia), Jussi Nikkilä (Maria KallioSyke) ja Pelle Heikkilä (Helsinki-syndroomaMade in Finland). Alla olevassa kuvassa Hannes Suominen.

Kansainvälisessäkin näyttelijäjoukossa on myös tunnettuja nimiä mm. ruotsalaisnäyttelijät Anderss Mosling (Hamilton, Silta), Peter Andersson (Jack Ryan: Shadow Recruit), Claes Hartelius (Young RoyalsArne Dahl) ja Katia Winter (The Boys). 

Virolaisnäyttelijöinä nähdään mm. Egon Nuter (Mieheni vaimo) ja Gert Raudsep (Mädät omenat), sekä Saksasta Arndt Schwering-Sohnrey (Kunniattomat paskiaiset) ja Nicolas Alechine (Into The Night).

Estonia on ollut tähän mennessä C Moren suurin alkuperäistuotanto ja sarjan budjetti on ollut MTV:n mukaan 15 miljoonaa euroa – valtavan budjetin sarjaa kuvattu ympäri maailmaa.

Ennen sarjan julkaisua C Moreen, se saa ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa eli hyvin pian – sarja on yksi festivaalin primetime lineupin yhdeksästä sarjasta. Toronton elokuvafestivaali on yksi maailman arvostetuimmasta elokuva-alan tapahtumasta.

Suomessa sarja nähdään lokakuussa 2023 C Moressa.

Katso traileri tästä2 kommenttia artikkeliin ”Estonia: ensimmäinen traileri julki – MTV:n ja C Moren suursarja autolautta Estonian tragediasta”

Vastaa