Irwin Goodman -kesäteatteriesityksenä Someron Esakalliolla!

Kirjoittajan kuva

By admin

Miia Nuutila, Antti Paavilainen ja Mika Räinä tähdittävät Irwin Goodman -kesäteatteriesitystä Someron Esakalliolla!

Miia Nuutila, Antti Paavilainen ja Mika Räinä tähdittävät Irwin Goodmanin elämästä kertovaa kesäteatteriesitystä Someron Esakalliolla. Kesäkuun 30. päivänä ensi-iltansa saava Vain elämää -niminen musikaali kunnioittaa Irwinin uraa ja yksityiselämää seuraten niitä ensimmäisten biisien synnystä Irwinin kuolemaan saakka.

Esakalliolla nähtävä hyväntuulinen näytelmä on tarina Irwinistä, mutta se on myös musiikkia, tanssia, huumoria eli kaikkea sitä mitä suomalainen kesäteatteri parhaimmillaan on.

Irwinin roolissa nähdään näytelmän myös käsikirjoittanut Mika Räinä ja Vexi Salmena Antti Paavilainen. Miia Nuutila seikkailee Irwinin äidin ja vaimon rooleissa. Heidän lisäkseen mukana ovat lukuisissa eri rooleissaan Tanssii tähtien kanssa -kisasta tuttu tanssija Kia Lehmuskoski sekä muusikkona paremmin tunnettu Tuomo Sorri.

– Vain elämää on hauska, koskettava ja peittelemätön kuvaus nuoren kapinallisen kasvusta filosofoivaksi Suomen kansan tunteiden tulkiksi. Musikaalissa kuullaan Irwinin rakastetuimpia kappaleita, kuten Ei tippa tapaVain elämääRyysyranta, St. Pauli ja ReeperbahnRentun ruusuViimeinen laulu ja lukuisia muita ikisuosikkeja, kertoo Mika Räinä.

Vain elämää -näytösten liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

LIPUT

Peruslippu 42,90€/hlö
Pyörätuoli + saattaja 42,90 €
Lisäksi Lippupisteessä palvelumaksu 4,10€/lippu + toimitusmaksu 1,50€/tilaus.
Helmessä ja Esakalliolla ei peritä palvelu- eikä toimitusmaksua.

Lippuja voit hankkia Lippu.fi toimipisteistä tai verkkokaupasta, Esakalliolta sekä Muotiputiikki Helmestä. Joensuuntie 47, Somero (Helmestä vain käteisellä).

RYHMÄLIPUT

Ryhmälippu min. 10 hlö 37 €

myynti@esakallio.fi
puh 044–97 111 00

Ryhmät min 10 hlö. Yli 30hlö ryhmissä sekä bussikuskille että matkanjohtajalle lippu on ilmainen.

Ryhmät voivat tilata myös väliaikatarjoilun ennakkoon. Kahvi/tee ja pulla/wiineri yhteishinta on 6€/hlö.

Lopullinen ryhmän koko kuukautta ennen ko esitystä ja laskutus tapahtuu sitten tuon lopullisen määrän selvittyä.

Ryhmille myös oiva mahdollisuus tanssi & teatteri yhdistelmään.
17.7. on iltapäivällä klo 13:00 – 16:45 tanssit, esiintyjänä Risto Nevala & Timanki ja illalla klo 19:00 Irwin -Vain elämää esitys.
31.7. iltapäivätansseissa Antti Ahopelto & Etiketti ja klo 19:00 Irwin – Vain elämää
Tanssien ja teatterin välissä on mahdollisuus käydä vaikka syömässä Someron keskustan hyvissä ruokapaikoissa.
Liput iltapäivätansseihin maksavat 13€, mutta tanssi & teatteri paketissa vain 9€/hlö. Yli 30hlö ryhmissä kuljettajalle ja matkanjohtajalle myös tanssilippu on ilmainen.

ESITYKSET:
Ensi-ilta su 30.6.2024 klo 14:00
Ti 2.7.2024 klo 14:00
Su 7.7.2024 klo 14:00
Su 14.7.2024 klo 14:00
Ke 17.7.2024 klo 19:00
Su 21.7.2024 klo 14:00
Ti 23.7.2024 klo 14:00
To 25.7.2024 klo 19:00
La 27.7.2024 klo 14:00
Ke 31.7.2024 klo 19:00
La 3.8.2024 klo 14:00
Viimeinen esitys Su 11.8.2024 klo 14:00

Yksittäiset ennakkoliput täältä

Hinta: 42.90 €

Tuotanto: Polartuotanto Oy.

Irwinin elämä ja ura

Irwin Goodman, oikealta nimeltään Antti Hammarberg, oli suomalainen laulaja ja lauluntekijä, joka tuli tunnetuksi yhteiskunnallisesti kantaaottavista ja humoristisista lauluistaan. Goodman syntyi vuonna 1943 ja nousi suosioon 1960-luvulla. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa ”Rentun Ruusu”, ”Ei tippa tapa” ja ”Viimeinen laulu”. Hänen musiikkinsa yhdisteli rockia, iskelmää ja folk-musiikkia.

Goodmanin ura oli täynnä nousuja ja laskuja. Hän kärsi elämänsä aikana taloudellisista ja henkilökohtaisista ongelmista, mutta hänen musiikkinsa säilyi suosittuna. Hän oli erityisen tunnettu kyvystään käsitellä arkaluontoisia ja yhteiskunnallisia aiheita humoristisella, mutta osuvalla tavalla. Goodman menehtyi vuonna 1991.

Merkitys suomalaisessa musiikissa

Irwin Goodmanin merkitys suomalaisessa musiikkikulttuurissa on kiistaton. Hänen kappaleensa heijastivat suomalaista arkea ja yhteiskunnallisia ilmiöitä tavalla, joka puhutteli laajaa kuulijakuntaa. Goodmanin lauluissa kuuluu usein kriittinen sävy, joka kohdistui yhteiskunnan epäkohtiin. Tämä teki hänestä monien silmissä kansan äänen.

Goodmanin kappaleet ovat edelleen suosittuja, ja ne soivat usein radioissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Hänen kykynsä yhdistää vakavat aiheet ja huumori tekevät hänen musiikistaan ajattoman. Goodmanin perintö suomalaisessa musiikissa on nähtävissä monissa nykyajan artisteissa, jotka omalla tavallaan jatkavat samankaltaisen yhteiskunnallisen kommentoinnin perinnettä.

Yhteiskunnallinen vaikuttaja

Irwin Goodmanin musiikki ei ainoastaan viihdyttänyt, vaan sillä oli myös merkittävä rooli yhteiskunnallisena kommentaattorina. Hän lauloi usein työväenluokan arjesta, byrokratiasta ja poliittisista kysymyksistä tavalla, joka oli samanaikaisesti sekä kriittinen että humoristinen. Tämä teki hänen musiikistaan erityisen resonoi suomalaisen yleisön kanssa.

Hänen laulunsa, kuten ”Maaseudun Tulevaisuus” ja ”St. Pauli ja Reeperbahn”, käsittelivät suoraan yhteiskunnallisia aiheita. Ne herättivät keskustelua ja saattoivat jopa vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Goodmanin lauluissa ilmenevä yhteiskunnallinen kritiikki ja kansanomaisuus tekivät hänestä eräänlaisen kansanliikkeen äänen.

Vaikutus nykymusiikkiin

Irwin Goodmanin vaikutus suomalaiseen musiikkiin ja erityisesti iskelmägenreihin on ollut pitkäaikainen. Monet nykypäivän artistit, kuten Tuure Kilpeläinen ja J. Karjalainen, ovat maininneet hänet vaikuttajanaan. Goodmanin kyky yhdistää yhteiskunnalliset aiheet ja viihde on innoittanut uusia sukupolvia musiikintekijöitä.

Goodmanin musiikin perintö näkyy erityisesti siinä, miten nykyartistit käsittelevät arkipäivän ja yhteiskunnallisia teemoja. Hänen tapansa luoda tarttuvia, kansanomaisia kappaleita, jotka samalla välittävät voimakkaita viestejä, on edelleen ajankohtainen musiikin maailmassa.

Henkilökohtainen elämä

Irwin Goodmanin henkilökohtainen elämä oli monimutkainen ja myrskyisä. Hän kärsi useista henkilökohtaisista ja taloudellisista ongelmista läpi uransa. Goodmanin alkoholiongelmat ja vaikeudet verottajan kanssa olivat julkisesti tiedossa, ja ne heijastuivat usein hänen musiikkiinsa.

Huolimatta henkilökohtaisista haasteistaan, Goodmanin kyky kanavoida kokemuksensa musiikkiin oli merkittävä. Hänen rehellisyytensä ja suorapuheisuutensa henkilökohtaisissa kappaleissaan, kuten ”Rentun Ruusu”, tekivät hänestä monille kuulijoille samastuttavan hahmon.

Diskografia

Irwin Goodmanin diskografia kattaa laajan valikoiman albumeita ja singlejä, jotka julkaistiin hänen uransa aikana. Hänen tunnetuimpia albumeitaan ovat esimerkiksi ”Irwinismi” (1966), ”Rentun Ruusu” (1988) ja ”Viimeiset Laulut” (1991). Goodmanin musiikki sisältää useita hittejä, jotka ovat jääneet elämään suomalaisen musiikin klassikkoina.

Goodmanin levyt myivät hyvin ja useat niistä saavuttivat kulta- tai platinatason. Hänen musiikkinsa vaikutus suomalaiseen musiikkikulttuuriin on ollut kestävää, ja hänen kappaleensa ovat edelleen suosittuja eri sukupolvien keskuudessa.

Tunnetuimmat kappaleet

Listaus Irwin Goodmanin tunnetuimmista kappaleista:

  1. ”Rentun Ruusu”
  2. ”Ei tippa tapa”
  3. ”Viimeinen laulu”
  4. ”Maaseudun Tulevaisuus”
  5. ”St. Pauli ja Reeperbahn”
  6. ”Työmiehen lauantai”
  7. ”Ryysyranta”
  8. ”Poing poing poing”
  9. ”Uusi nuorison marssi”
  10. ”Haistakaa paska koko valtiovalta”

Nämä kappaleet edustavat laajasti Goodmanin tuotantoa ja ovat säilyttäneet suosionsa vuosikymmenien ajan.Vastaa