Haminalaisravintolan keittiöstä paljastuu huolestuttava yllätys – Pipsa Hurmerinta laukoo kokeille suorat sanat

Kirjoittajan kuva

By admin

Uudistusta kaipaavat suomalaiskuppilat saavat jälleen tuulta purjeisiinsa, kun Kuppiloita laitetaan taas kuntoon, ensimmäistä kertaa kahden keulakuvan taktiikalla.

Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta! alkaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona 10.4. kello 20.

Kauden ensimmäisessä jaksossa laitetaan kuppilaa kuntoon Haminassa. Haminalainen Rampsi Kitchen & Lounge -merenrantaravintola hurmaa Pipsa Hurmerinna ja Ville Haapasalon miljööllään.

Ongelmana kuitenkin on, etteivät asiakkaat löydä tarpeeksi sujuvasti ravintolan tarjoilujen äärelle. Lisäksi omistaja Marjut Kilpi on ajautunut tekemään töitä kaikkien puolesta eikä ravintolan ruoka ole tarpeeksi laadukkaista raaka-aineista tehtyä.

Keittiöalan superammattilaista Pipsa Hurmerintaa huolestuttaa, kun hän huomaa ettei keittiötä johda kukaan. Pipsa haastaakin keittiössä työskentelevää Tinoa ja Valtteria asiasta toden teolla.

– Kuka teillä on esimies? Pipsa kysyy.

– Ei ole ketään esimiestä, kaksikko sanoo.

– Te olette kaikki kolme päälliköitä? Pipsa tarkentaa.

– Kukaan meistä ei ole mikään päällikkö. Ollaan vaan kokkeja, Tino ja Valtteri sanovat.

Tilanne saa Pipsan täräyttämään suorat sanat.

– Ei voi olla keittiötä, missä kukaan ei ole päällikkö! Jonkun pitää olla pomo, muuten ei tule mistään mitään! Pipsa sanoo tiukasti.

– Se ongelma on teillä se, että kukaan ei ole pomo. Kun se ei ole kenenkään vastuulla, niin kukaan ei tee sitä, hän lisää.

Pipsa ei anna periksi, ennen kuin keittiössä on johtaja.

– Mä voin ottaa vastuun, kun olen hoitanut sitä siivoamistakin tähän asti, Tino rohkaistuu lopulta.

Valtteri sanoo, että hänelle käy kaikki.

– Älä sano, että kaikki käy. Nyt pitää puhua, ja sitten tehdään, Pipsa toteaa tiukasti.

– Mä voin juniorina ottaa sen vastuun, Tino sanoo.

Pipsa purkaa tilannetta Villelle, ja kertoo havainnoistaan. – Täällä keittiössä ei tehdä yhtään mitään itse, kaikki tulee valmiina. Tää on nakkikioski. Rampsi Nakki & Kitchen, Pipsa täräyttää.

VIDEO: Pipsa Hurmerinta ripittää haminalaisen merenrantaravintolan keittiötä: ”Nakki & Kitchen”

Suurisydäminen ruoan rakastaja, kokki ja keittiöpäällikkö Pipsa Hurmerinta sekä tarinoinnin erikoisosaaja ja yhden miehen viihdetoimisto Ville Haapasalo lähtevät tällä Kuppilat kuntoon -kaudella taikomaan menestyskonsepteja ja -reseptejä ravintoloiden avuksi.

Kaksikon työnjako on selvä: Pipsa tarttuu ammattilaisen ottein ongelmiin keittiössä ja Ville antaa erikoisosaamisensa markkinointiin, konseptointiin ja asiakasvirtojen ohjaamiseen pöytien ääreen. Kumpikin haluaa lähestyä ravintoloita lempeällä ja ihmisläheisellä otteella, yrittäjyyttä tukien.
 
Kauden aikana kaksikko pistää lusikkansa soppaan Haminan lisäksi Espoon Vermon raviradalla, Rautalammin ravintola Nuapurissa, Toijalan ravintola Leskirouvassa, Helsingin Park Hotelissa, Naantalin ravintola Metsätähdessä, Karjaan ravintola Green Mama’sissa sekä Espoon Nuuksion Cafe Haukassa.

kuppilat kuntoon 2024

Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta! Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin 10.4. alkaen klo 20.Vastaa