Kuka on Emma Stone?

Kirjoittajan kuva

By admin

Viime yön Golden Globe gaalassa Emma Stone voitti Alma Pöystin. Emma Stonen Poor Things voitti parhaan elokuvan palkinnon musikaali- ja komediasarjassa. Emma Stone voitti myös parhaan naisnäyttelijän palkinnon elokuvasta Poor Things. Samassa kategoriassa oli ehdolla myös Alma Pöysti. Muita ehdokkaita olivat Jennifer Lawrence (No Hard Feelings), Margot Robbie (Barbie), Natalie Portman (May December) ja Fantasia Barrino (The Color Purple).

Emma Stone on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on syntynyt 6. marraskuuta 1988 Scottsdalessa, Arizonassa. Hän on tullut tunnetuksi monipuolisista rooleistaan sekä komedia- että draamaelokuvissa. Stonen ura alkoi nuorena, ja hän teki ensiesiintymisensä elokuvassa ”Superbad” vuonna 2007.

Stone on saavuttanut mainetta erityisesti kyvyllään tuoda roolihahmoihinsa syvyyttä ja inhimillisyyttä. Hänen läpimurtoroolinsa oli vuonna 2010 elokuvassa ”Easy A”, josta hän sai laajasti tunnustusta ja palkintoehdokkuuksia. Tämän jälkeen hän on näytellyt monissa menestyneissä elokuvissa, kuten ”The Help” (2011), ”Birdman” (2014) ja ”La La Land” (2016).

Ura ja saavutukset

Stone oli ehdolla Claire Bennetin rooliin NBC:n suositussa sarjassa ”Heroes” mutta menetti osan Hayden Panettielle. Stone on pitänyt tätä hetkeä uransa vaikeimpana. Hän kertoi kuulleensa toisessa huoneessa, kuinka toinen tyttö sai roolin. Stone koki tämän hetken ”pohjanoteerauksena”, mutta se auttoi häntä rentoutumaan seuraavassa koekuvauksessa, jossa hän sai pääroolin ”Drive”-sarjassa.

Stonen läpimurto tapahtui, kun hän värjäsi hiuksensa ruskeiksi. Hän oli luonnostaan vaalea, mutta muutti hiustensa väriä yrittäessään erottua. Judd Apatow pyysi häntä värjäämään hiuksensa punaisiksi ”Superbad”-elokuvan kamerakokeissa, mikä jäi hänen tavaramerkikseen. Stone on kommentoinut, että ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita hiusten väristä.

Emma Stonen ura on ollut täynnä merkittäviä saavutuksia. Hänet tunnetaan erityisesti roolistaan elokuvassa ”La La Land”, josta hän voitti parhaan naispääosan Oscar-palkinnon vuonna 2017. Stone on myös saanut useita Golden Globe -ehdokkuuksia ja voittoja sekä muita tunnustuksia ja palkintoja uransa aikana.

Hän nousi nopeasti omaperäisestä koomikosta loistavaksi A-listan tähdeksi. ”La La Land” -elokuvan myötä hän otti uransa suurimman harppauksen. Stone laulaa ja tanssii läpi tämän musikaalielokuvan, ja on kuin luotu rooliin. ”Se on niin hauska työ. Se voi olla kevyttä ja tehdä ihmiset nauramaan,” Stone on kertonut Voguelle. ”En pelasta ketään hengenvaarallisista sairauksista. Mutta saan kertoa tarinoita, ja se on melko tärkeä tehtävä.”

Stonen muita merkittäviä elokuvia ovat muun muassa ”The Amazing Spider-Man” (2012) ja sen jatko-osa (2014), joissa hän esitti Gwen Stacya. Hän on myös tehnyt äänirooleja animaatioelokuvissa ja esiintynyt Broadwaylla, osoittaen monipuolisuuttaan näyttelijänä.

Henkilökohtainen elämä

Emma Stonen henkilökohtainen elämä on ollut suhteellisen yksityinen, vaikka hän onkin julkisuuden henkilö. Hän on puhunut avoimesti taistelustaan ahdistuksen kanssa ja on ollut aktiivinen mielenterveyden tietoisuuden edistämisessä. Stone on myös tunnettu aktiivisena hyväntekeväisyystyössä.

Emma Stone oli alun perin Emily Jean Stone

Kasvattuaan Arizonassa, Stone oli suuri Spice Girls -fani, erityisesti Emma Bunton oli hänen suosikkinsa. Hän alkoi käyttää nimeä ”Emma” jo ala-asteella ja rekisteröityi myöhemmin Screen Actors Guildiin samalla nimellä. Stone on kertonut innostuksestaan Spice Girlsiin: hänellä oli platform-kengät, liehuvat housut ja hän leikkasi itselleen otsatukan Baby Spicen tyyliin.

Stone päätti tulla näyttelijäksi 14-vuotiaana

Hän teki PowerPoint-esityksen vakuuttaakseen vanhempansa antamaan hänen muuttaa Los Angelesiin unelmiensa perässä. Esityksen nimi oli ”Project Hollywood 2004”, ja se sisälsi esimerkkejä menestyneistä nuorista viihdyttäjistä. Suunnitelma toimi, ja Stone muutti äitinsä kanssa länsirannikolle.

Stone on ollut suhteissa useiden näyttelijöiden kanssa, mutta yksityiselämänsä hän on pitänyt suurelta osin poissa julkisuudesta. Hänen charmikas ja maanläheinen persoonallisuutensa on tehnyt hänestä fanien suosikin sekä elokuvakatsojien että kriitikoiden keskuudessa.

Stonella ja hänen äidillään on yhteiset tatuoinnit

Heillä on mustarastaan tatuoinnit, jotka viittaavat Beatlesin kappaleeseen ”Blackbird”. Tatuoinnit perustuvat Paul McCartneyn piirrokseen. Stone tapasi McCartneyn ”Zombieland”-elokuvan kuvauksissa ja pyysi häntä piirtämään mustarastaan jalat äitinsä lempikappaleen kunniaksi. Tämän jälkeen äiti ja tytär ottivat yhteiset tatuoinnit äidin rintasyövän selättämisen kunniaksi. Stone on todennut, että on uskomatonta saada omat tatuoinnit Paul McCartneyn suunnittelemista.

Emma Stone

 • Merkittävät elokuvat:
  1. ”Easy A” (2010)
  2. ”The Help” (2011)
  3. ”Birdman” (2014)
  4. ”La La Land” (2016)
  5. ”The Amazing Spider-Man” (2012)
 • Saavutukset:
  1. Oscar-palkinto (2017, ”La La Land”)
  2. Golden Globe -palkinnot
  3. Useita palkintoehdokkuuksiaYksi kommentti artikkeliin ”Kuka on Emma Stone?”

Vastaa