Pikasiirto – nopea ja turvallinen tapa siirtää rahaa

Kirjoittajan kuva

By Niko

Pikasiirto on maksupalvelu, jonka avulla voit siirtää rahaa pankkitilien välillä reaaliajassa. Rahat näkyvät saajan tiliotteella heti, riippumatta siitä, mistä pankista olet siirtämassa rahaa tai mihin pankkiin olet siirtämässä.

Pikasiirron edut

 • Nopeus: Pikasiirto on nopein tapa siirtää rahaa pankkitilien välillä. Rahat näkyvät saajan tiliotteella heti, riippumatta siitä, mistä pankista olet siirtämässä rahaa tai mihin pankkiin olet siirtämässä.
 • Turvallisuus: Pikasiirto on turvallinen tapa siirtää rahaa. Siirto tapahtuu aina pankkitunnusten avulla, joten rahasi ovat turvassa.
 • Helppokäyttöisyys: Pikasiirron käyttö on helppoa. Voit tehdä siirron verkossa, mobiililaitteella tai pankkiautomaatilla.

Pikasiirron hinta

Pikasiirron hinnat vaihtelevat pankeittain. Yleisesti ottaen Pikasiirron hinta on noin 2,9 % siirrettävän summan määrästä + 2 euroa. Esimerkiksi jos siirrät 100 euroa, maksat siirrosta 2,90 euroa + 2 euroa = 4,90 euroa.

Pikasiirron käyttö

Pikasiirron tekeminen on helppoa. Voit tehdä siirron verkossa, mobiililaitteella tai pankkiautomaatilla.

Verkossa

 1. Mene Pikasiirron verkkosivuille.
 2. Syötä saajan tilinumero, saajan nimi ja siirrettävän summan määrä.
 3. Valitse mistä pankista haluat siirron maksaa.
 4. Paina ”Jatka”.
 5. Tarkista syöttämäsi tiedot.
 6. Paina ”Vahvista”.

Mobiililaitteella

 1. Avaa pankkisovelluksesi.
 2. Etsi Pikasiirto-toiminto.
 3. Syötä saajan tilinumero, saajan nimi ja siirrettävän summan määrä.
 4. Paina ”Lähetä”.

Pikasiirron käyttötilanteet

Pikasiirto sopii tilanteisiin, joissa rahaa pitää saada siirrettyä pankkitilien välillä nopeasti. Esimerkiksi jos tarvitset rahaa äkilliseen menoon, voit tehdä Pikasiirron. Pikasiirtoa voidaan käyttää myös esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Ostokset verkossa
 • Lahjojen ostaminen
 • Velan maksaminen
 • Yhteismaksujen maksaminen

Pikasiirron tulevaisuus

Pikasiirto on nopeasti kasvava maksupalvelu. Se onkin hyvä vaihtoehto perinteiselle tilisiirrolle, jos tarvitset rahaa siirrettyä pankkitilien välillä nopeasti. Puhelimella maksaminen on yleistynyt viime vuosina ja kehittyy edelleen. Esimerkiksi Uusi MobilePay on myös tulossa tammikuun 2024 lopulla ja vanha mobilepay ei toimi enään tämän jälkeen.Yksi kommentti artikkeliin ”Pikasiirto – nopea ja turvallinen tapa siirtää rahaa”

Vastaa