Laulaja-lauluntekijä Katri O:lta iloinen kantrihenkinen pop-kappale SURU

Kirjoittajan kuva

By admin

Hyvinkääläinen Katri O eli Katri Oikarinen tunnetaan monialaisena taiteilijana, laulaja-lauluntekijänä ja lahjakkaana looper-artistina, joka rakentaa tarpeen tullen soittimensakin itse. Aiemmin keväällä Katri julkaisi blues-melankoliaan nojaavan Ajatusromu lentää -singlen, ja nyt ilmestyy uunituore kappale SURU, joka on nimestään huolimatta melko iloinen pop-laulu.

”Se meni tälleen. Istuin keittiössä mun perus kahvinjuontipaikalla. Tuli sellainen tunne, että nyt voisi ottaa kitaran käteen. Tunsin, että jotain on tulossa. Aloin soittaa, ja sieltä se tuli ulos, SURU. Se näytti aluksi kauhealta möröltä, mutta kun silitin sitä, me itkettiin yhdessä, minä ja mun suru. Lopulta biisistä tulikin iloinen”, Katri muistelee.

Kantrihenkisessä SURU-singlessä kuullaan kitaran ja basson lisäksi myös mandoliinia, perkussioita ja viulua. Biisin kepeä sovitus, viulun ja kitaran soolokudelman polveileva vuoropuhelu sekä mandoliinin rakentama toiveikas pohjavire ottavat laulajan sanoman hellään käsittelyyn.

”Mulla sattui vuodenvaihteessa olemaan paljon surematonta surua sydämessä. Niin sitä välillä pakkaa vaikeita tunteita padoksi, ja kun olo käy oikein sietämättömäksi, pitää vaan uskaltaa vetää tulppa irti. Välillä ne tunteet tulevat ulos vain laulamalla. Se on jotenkin ystävällinen ja pehmeä tapa saada niitä ulos. On se sitten myös helpottavaa, kun sen padon saa purettua”, Katri pohtii.

Kappaleesta kuvataan musiikkivideo Knehtilän luomutilalla, mihin Katri on suunnitellut ja rakentanut lasten leikkipaikan, joka kantaa nimeä Kuivan maan majakka. Se on rakennettu tilalta löytyneistä kierrätysmateriaaleista. Leikkipaikka on toiminnallinen taideteos lapsille, ja kierrätysmateriaalien hyötykäyttö näyttelee siellä pääosaa. Leikkipaikkaan sidottu tarina ottaa kauniilla tavalla kantaa ilmastonmuutokseen, mutta tarinan pääasiallisena tarkoituksena on herättää mielikuvitus eloon korostaen lapsen tapaa nähdä maailma ennakkoluulottomasti ja pelottomasti.

Leikkipaikan avajaisia vietetään 5. kesäkuuta, jolloin myös SURU-kappaleen musiikkivideo julkistetaan.

Katri O – SURU
ISRC: FIOK32400002
Säv. ja san.: Katri Oikarinen
Tuottaja: Mauno Oikarinen   
Äänitys ja miksaus: Mauno Oikarinen/Attic Sound
Masterointi: Jarno Alho/Alho Audio Mastering
 
Laulu: Katri Oikarinen
Kitara: Pasi Jääskeläinen
Basso: Mauno Oikarinen
Mandoliini: Anssi Häkkinen
Perkussiot: Jesse Koskivuori
Viulu: Charlotta KivistöVastaa