Legendaarinen Nalle Puh-satu sai uuden version kauhuelokuvan muodossa – lapsuuden satu pilalla

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Vuonna 2023 ilmestynyt kauhuelokuva Winnie the Pooh: Blood and Honey – samaa toistava elokuva, pelkkää silpomista ja ilman minkäänlaisia käänteitä.

Elokuva alkaa muistelmalla, jossa Risto Reipas viettää onnellisia hetkiä Puolen Hehtaarin metsässä Nalle Puhin ja muiden lapsille tarkoitetusta sadusta tuttujen olentojen kanssa. Risto lähtee pois, jolloin Nalle Puh, Nasu ja muut veijarit muuttuvat täysin, koska tuntevat itsensä hylätyiksi – he unohtavat inhimillisyytensä kokonaan.

Elokuva on todella outo ja sairas, yhtäkkiä Nalle Puh ja Nasu ovat ainoat elokuvassa näkyvät olennot, sillä he ovat syöneet Ihaan? Mitä ihmettä.. Risto palaa takaisin metsään morsiamensa kanssa, sillä haluaa esitellä lapsuuden ystävänsä uudelle rakkaalleen.

Järkytykseksi Nalle Puh ja Nasu ovat mielipuolia ja hyökkäävät Riston ja hänen morsiamen sekä muiden Puolen Hehtaarin metsän läheisyyteen tulevan henkilön kimppuun. Oikeastaan kukaan ei selviä Nalle Puhin ja Nasun kynsistä, he vaikuttavat jopa yliluonnollisilta, sillä edes auton törmäys ei saa heitä hidastamaan ihmisten jahtaamista ja kidutusta.

Katso traileri tästä!

En pitänyt elokuvasta, sillä tämä toisti vaan samaa kaavaa koko elokuvan ajan. Ei minkäänlaisia käänteitä, kukaan ei pärjännyt metsän olennoille ja ne selvisivät mistä vain – olisivat selvinneet varmaan jopa tulipalosta tai pommi-iskusta. Ylimenevää ja jatkuvaa silpomista, ei pelottava eikä jännitystä.

Luin myös monia elokuva-arvosteluja, eikä tätä elokuvaa arvosteta oikeastaan ollenkaan – ehkä tämän takia vanhoista klassikko saduista ei muuteta ”kauhuelokuvaa”.

Annan 1 tähden viidestä.Vastaa