Levyraati palaa ruutuihin, tässä uudet raatilaiset

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Legendaarinen klassikko-ohjelma Levyraati palaa katsojien iloksi tammikuussa.

Levyraati palaa televisioon tammikuun 20. päivä. Mikä on Levyraati? Levyraadissa puhetta johtaa ja kappaleet valitsee toimittaja, joka on tällä kertaa juontaja Jenni Pääskysaari, jonka puoli musiikki-intoilijana on monelle entuudestaan tuntematon. Jenni muistetaan esimerkiksi Pitääkö olla huolissaan?-ohjelmasta.

– Enpä olisi yhdeksänvuotiaana uskonut, että vaikka en päässyt musaluokalle, tulisin joskus liidaamaan legendaarista Levyraatia. Raadin puheenjohtajuus ja kuunneltavien kappaleiden valitseminen ovat iso ilo ja kunnia, hän kertoo.

Ohjelmassa on viisihenkinen raati, mikä koostuu sekä vakiojäsenistä että viikoittain vaihtuvista vieraista, osa heistä on julkisuudesta tuttuja ja osa ei. Raati kuuntelee tuoreimmat hittikappaleet ja arvostelee ne järjestykseen parhaasta huonoimpaan. Ohjelmassa kuunnellaan niin kotimaisia kuin ulkomaisia kappaleita ja arvostellaan ne pisteasteikolla yhdestä kymmeneen. Lopuksi julistetaan voittaja, eli viikon paras kappale.

Raadin vakiojäseninä nähdään musiikkialan vaikuttaja Asko Kallonen, näyttelijä ja radiojuontaja Lina Schiffer, kitaristi Mikko Kosonen sekä muusikko ja tuottaja Väinö Karjalainen. Kaikille ei niin tuttuja nimiä kuitenkaan, mutta hienoa ettei aina ole samoja naamoja joka ohjelmassa.

– Raatilaisuus Levyraadissa on kiehtovaa ja toki myös jännittävää, sillä tiedostan arvioivani myös kollegojeni ja ystävieni työtä ja taidetta. Samalla odotan innolla altistuvani uudelle musiikille sekä muiden raatilaisten näkökulmille, sanoo Mikko Kosonen.

– En varsinaisesti oikein osaa odottaa mitään, vaan lähden avoimin mielin kuuntelemaan musiikkia, jota on tarjolla. On kiinnostavaa nähdä miltä se kuulostaa näissä olosuhteissa, koska musiikin kuunteluun ja kuuntelijaan vaikuttaa aina se konteksti, missä kuunnellaan. Toivon, että voisin suhtautua avoimin korvin kaikkeen kuulemaani ja kertoa miltä se minusta kulloinkin tuntuu, toteaa Asko Kallonen.

Levyraati saapui suomalaisiin ruutuihin ensimmäisen kerran vuonna 1961. Sen ensimmäisenä juontajana toimi Jaakko Jahnukainen 19 vuoden ajan. Levyraadin legendaarisin juontaja on kuitenkin Jukka Virtanen, joka nähtiin ohjelman kasvona vuodet 1980–1997. Ohjelma oli viisi vuotta tauolla, kunnes sitä juonsi Raakel Lignell vuosina 2002–2003. Ohjelman toistaiseksi viimeisenä juontajana toimi Ruben Stiller. Viimeisen kerran Levyraati nähtiin ruudussa vuonna 2005. Nyt se palaa taas ilahduttamaan ruutuihin!Vastaa