Mestarien liigan pudotuspelikevät alkaa MTV Katsomossa tänään – helmikuussa myös MTV Subilla suora ottelulähetys

Kirjoittajan kuva

By admin

Kamppailu seurajoukkuejalkapallon himoituimmasta pokaalista kiihtyy, kun Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät tiistaina 13. helmikuuta. Kaikki ottelut ovat katsottavissa suorana ja suomeksi selostettuna MTV Katsomosta. Myös MTV Urheilun maineikas jalkapallostudio seuraa jokaisen otteluillan käänteitä.

cmore_mestarienliiga_2022_1920x1080-1.jpg

Mukana on 16 Euroopan kovinta seurajoukkuetta, kun Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät neljännesvälierien ensimmäisillä osaotteluilla 13.–14. ja 20.–21. helmikuuta. Heti avausillan studio-otteluna seurataan pohjoismaalaisen sensaation, toista kertaa seurahistoriassaan pudotuspeleihin yltäneen FC Kööpenhaminan ja hallitsevan mestarin Manchester Cityn kohtaamista. 

Studiossa tanskalaisseuran menestystarinaan otetaan sisäpiirin näkökulma. MTV Urheilun asiantuntija Antti Niemi, joka edusti seuraa kausina 1995–1997, palasi entiselle kotistadionilleen, jossa tapasi seurajohdon ja entisten pelikavereidensa lisäksi muun muassa FCK:n luottomaalivahti Kamil Grabaran.

”Visiitti vahvisti mielikuvaa vahvasta ammattiorganisaatiosta, joka tunnistaa resurssinsa ja sitä myöten rajansa eurooppalaisessa futiskentässä, mutta ei nöyristele. He ovat terveellä tavalla ylpeitä siitä, miten ovat kasvaneet skandinaavisten seurojen tiennäyttäjäksi. Manchester Cityä vastaan ovat selkeä altavastaaja – ja tietävät sen itsekin. Ylipäänsä tutut suurseurat ovat vahvoilla: Real Madrid, Bayern München ja Manchester City ovat suosikkeja. En näe, että mestaruus tuon trion ulkopuolelle päätyy”, kuvailee Antti Niemi.

Jalkapallostudiota luotsaa läpi kevään vahvalla otteellaan Peetu Pasanen. Avausillan asiantuntijoina ovat Mika Väyrynen ja Juho Rantala. FC Kööpenhamina – Manchester City -ottelun selostaa Kim Kallström ja samaan aikaan pelattavan Leipzig – Real Madrid -ottelun tulkinnasta vastaa Tuomas Virkkunen. Lisäksi kevätkauden avajaisia juhlistamaan studioon saapuvat jalkapallon ystävinä tunnetut taiteen ja musiikin moniosaajat Mikko Töyssy ja Mikael Konttinen. He esittävät lähetyksessä oman tulkintansa kevään tarinasta ja Mestarien liigan himoitun isokorvaisen pokaalin tavoittelun vaikeudesta.

Kevään mittaan lähetyksissä nähdään myös muita vieraita. Esimerkiksi Joonas Kolkka, A-maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja, liittyy studioon 20. helmikuuta, kun PSV Eindhoven tekee paluun Mestarien liigan pudotuspeleihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Kolkka edusti PSV:tä pelaajaurallaan kausina 1998–2001, jonka jälkeen hän toimi seurassa valmennus- ja kehittämistehtävissä lähes kymmenen vuoden ajan. Harvemmin suomalaisessa mediassa uransa jälkeen esiintynyt Kolkka pääsee Pasasen johdolla avaamaan kokemuksiaan hollantialaisseurasta yhdessä vuosina 2008–2011 niin ikään PSV:tä edustaneen Väyrysen kanssa.

MTV Subilla seurataan Mestarien liigaa 21. helmikuuta

Myös MTV Subin katsojat pääsevät nauttimaan Mestarien liigan kirkkaista valoista keskiviikkona 21. helmikuuta, jolloin Napoli ja Barcelona pelaavat neljännesvälierien ensimmäisen osaottelunsa. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. Studiossa Peetu Pasasen seurana ovat asiantuntijat Mika Väyrynen ja Juho Rantala.

Kaikki Mestarien liigan ottelut ja studiot suorana ja suomeksi selostettuna MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella sekä MTV Urheilu 1- ja MTV Urheilu 2 -kanavilla. Ennakkostudio käynnistyy jokaisena otteluiltana kello 21 ja ottelut kello 22. Pudotuspelien ensimmäisen illan ennakkostudio 13.2. esitetään myös maksutta MTV Katsomossa.

Mestarien liigan pudotuspelikevään aikataulu
13.–14.2. ja 20.–21.2. neljännesvälierien 1. osaottelut
5.–6.3. ja 12.–13.2. neljännesvälierien 2. osaottelut
9.–10.4. puolivälierien 1. osaottelut
16.–17.4. puolivälierien 2. osaottelut
30.4.–1.5. välierien 1. osaottelut
7.–8.5. välierien 2. osaottelut
1.6. loppuotteluVastaa