Super Bowl MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 11.–12.2.

Kirjoittajan kuva

By admin

Amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl huipentaa NFL-kauden sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Maailman seuratuimpiin urheilutapahtumiin ja viihdespektaakkeleihin lukeutuvassa mestaruusottelussa kohtaavat Kansas City Chiefs ja San Francisco 49ers. Puoliajan tähtiartistina on tänä vuonna Usher. MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla otteluun valmistaudutaan kello 23.30 alkaen.

superbowl_2024_169.jpg

Järjestyksessään 58. Super Bowlissa nähdään uusinta neljän vuoden takaisesta finaalista, kun Kansas City Chiefs ja San Francisco 49ers kohtaavat Las Vegasissa. Joukkueet ratkoivat keskenään mestaruuksia edellisen kerran kauden 2019 päätteeksi. Tuolloin Chiefs vei voiton lukemin 30–21. 

Kansas City Chiefs on hallitseva mestari, ja sitä voidaan pitää myös NFL:n tämänhetkisenä dynastiana. Chiefs on selviytynyt Super Bowliin neljä kertaa viimeisen viiden kauden aikana. Lievänä ennakkosuosikkina otteluun lähtee kuitenkin vakuuttavan kauden pelannut San Francisco 49ers. Se on ollut yksi liigan kovimmista joukkueista viimeisen viiden vuoden ajan, mutta edellisestä mestaruudesta on kulunut jo lähes 30 vuotta.  

Chiefsin dynastian tärkein pelaaja on Tom Bradyn lopetettua liigan ykköstähden viitan harteilleen kaapannut Patrick Mahomes. Loistavien pelinrakentajien aikakaudella yksi erottuu edelleen muista, kun tiukin hetki koittaa. Mahomesin tärkein aisapari on kokenut laitahyökkääjä Travis Kelce, joka on tähtipelaajan statuksen ohella ollut valtavan huomion kohteena tuoreen seurustelukumppaninsa, katsomossa tässäkin ottelussa jännittävän megatähti Taylor Swiftin vuoksi. 

San Francisco 49ersin peliä rakentaa Brock Purdy. Kahden vuoden takaisen varaustilaisuuden vihonviimeisenä pelaajana varattu nuorukainen on orkestroinut tähtiä pursuavaa hyökkäystä kylmänviileästi. Nyt vastakkaisella puolella on kuitenkin pelaaja, joka on hävinnyt pudotuspeleissä uransa aikana vain Tom Bradylle ja toiselle nuorelle tähtipelinrakentajalle, Joe Burrowille

”Pelinrakentajien osalta ottelussa kohtaavat puolen miljardin supertähti ja mitättömyydestä tähtihyökkäyksen johtajaksi noussut nuorukainen. Mahomes on kuin taiteilija, joka maalaa luovasti nurmeen kuvioita hetkessä eläen. Purdyn tehtävä on ottaa ympärillä olevista tähtipelaajista kaikki ilo irti”, MTV Urheilun selostaja Mika Laurila kuvailee. 

”Heitä vastassa on kaksi eliittipuolustusta, joilla on ollut kaksi viikkoa aikaa virittää ansoja ja naamioida puolustustaan vastustajan harmiksi. Lopulta nämä ottelut ratkeavat yksittäisen pelaajan yksittäiseen suoritukseen. Edessä on upea huipennus kaudelle”, Laurila summaa.  

MTV Katsomo ja MTV3-kanava esittävät Super Bowl -huuman suomalaisille. Luvassa on yli kuusi tuntia ohjelmaa alkaen kello 23.30 ennakkostudiolla ja huipentuen kello 1.30 alkavaan otteluun. Ennakkostudion ohella tulevaan mestaruusotteluun virittäydytään konferenssifinaalien koosteiden parissa. 

Puoliaikashown artistina nähdään tänä vuonna supertähti Usher. Puoliaika nähdään sekä MTV Katsomon että MTV3:n lähetyksessä. 

Studiota luotsaa Peetu Pasanen. Asiantuntijoina illan tapahtumia ruotivat Suomen maajoukkueestakin tutut Miro Kadmiry ja Akseli Olin sekä NFL:n porteille pelaajaurallaan yltänyt Seppo Evwaraye. Ottelun selostavat NFL:n suomalaisääni Mika Laurila sekä asiantuntija, Suomen maajoukkueen päävalmentaja, Mikko Koikkalainen

Super Bowl -yön lähetykset 11.-12.2. ovat katsottavissa MTV3- ja MTV Urheilu 1 -kanavilta sekä suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. 

Super Bowl -yön lähetykset
23.30 NFL: Super Bowl -studio
00.00 NFL: Konferenssifinaalit -kooste
00.30 NFL: Super Bowl -studio
01.30 NFL: Super Bowl LVIII
05.25 NFL: Super Bowl – studioYksi kommentti artikkeliin ”Super Bowl MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 11.–12.2.”

Vastaa